Zwitsers bedrijf onthult versterkte luxe bunkers ontworpen voor de apocalyps

Vermogende individuen kunnen nog steeds genieten van de luxe waaraan ze gewend zijn geraakt terwijl ze proberen de apocalyps te overleven. De Zwitserse firma Oppidum, die versterkte ondergrondse verblijfplaatsen levert, heeft haar nieuwe L’Heritage-bunkers voor zeer vermogende particulieren onthuld. Oppidum huurde de Franse architect Marc Prigent in om de uitgerekte ondergrondse verblijfplaatsen te ontwerpen voor “ongekende […] The post Zwitsers bedrijf onthult versterkte luxe bunkers ontworpen voor de apocalyps appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Zwitsers bedrijf onthult versterkte luxe bunkers ontworpen voor de apocalyps

Vermogende individuen kunnen nog steeds genieten van de luxe waaraan ze gewend zijn geraakt terwijl ze proberen de apocalyps te overleven. De Zwitserse firma Oppidum, die versterkte ondergrondse verblijfplaatsen levert, heeft haar nieuwe L’Heritage-bunkers voor zeer vermogende particulieren onthuld. Oppidum huurde de Franse architect Marc Prigent in om de uitgerekte ondergrondse verblijfplaatsen te ontwerpen voor “ongekende tijden” met elk minimaal 10.000 vierkante meter ruimte, schrijft Kevin Hughes.

Volgens Robb Report kunnen de woningen worden aangepast aan de smaak van de eigenaar en kunnen ze extra faciliteiten omvatten, zoals een extra grote garage, een privé kunstgalerij, vergaderlounges, een binnentuin en zelfs een spa met een privézwembad. (

De woningen hebben twee onafhankelijke luchtfiltersystemen met een primaire unit voor gebruik in vredestijd die onbeperkt frisse lucht biedt en een ultramodern secundair luchtfiltersysteem dat bescherming biedt tegen in de lucht zwevende verontreinigende stoffen “van radioactieve, chemische, biologische of nucleaire oorsprong”, voegt de website eraan toe.

Oppidum’s unieke hogedrukluchtreserve en interne circulatie geeft een adequaat zuurstofniveau in het gebouw en houdt tegelijkertijd een overdruk om absolute lucht- en gasdichtheid van het binnenmilieu te garanderen.

De luchtfiltering bevat een kooldioxideverwijderingssysteem om adembare lucht te leveren wanneer er onvoldoende of geen toevoer van verse lucht in het gebouw is. De op de kooldioxideverwijdering aangesloten hulptoevoer zorgt indien nodig voor voldoende zuurstof.

De hoofdstructuur is een omhulsel van gewapend beton dat is ontworpen voor statische en dynamische belastingen, explosie- of schokgolven, seismische en andere factoren.

De bunkers van L’Heritage zijn gemaakt om de apocalyps in alle luxe te doorstaan

Zware beveiliging is essentieel aangezien deze bunkers gemaakt zijn om een apocalyps in alle luxe te doorstaan. Daartoe worden de versterkte veiligheidsdeuren gecontroleerd door een multi-biometrische meter die het gezicht, de iris, de handpalm en de vingerafdrukken van de bewoner scant. Elk huis wordt geleverd met een geïntegreerd beveiligingssysteem van militaire kwaliteit en de mogelijkheid om buiten het netwerk te overleven.

“Het zijn plaatsen van sereniteit en absolute veiligheid voor eigenaars en hun gezinnen. Wij zijn bevoorrecht om onze klanten het hoogste niveau van dienstverlening te bieden, door prachtige plaatsen te creëren die hen en hun nalatenschap voor toekomstige generaties zullen beschermen,” zei Oppidum oprichter en chief executive officer Jakub Zamrazil in een verklaring.

“Wij hebben een optimistische kijk op de wereld. Maar niet alle gebeurtenissen zijn te voorzien of te voorkomen. Het is verstandig om voorbereid te zijn om de storm te doorstaan wanneer dat nodig is. In een onzekere wereld biedt een Oppidum gemoedsrust. Het is een plek van kracht die onze klanten in staat stelt te behouden en te beschermen wat het belangrijkst is.”

De bunkers zijn momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

De versterkte ondergrondse bunkers worden ook omschreven als “geoptimaliseerd voor een superluxe dagelijkse levensstijl, terwijl ze voorbereid zijn op alle oppervlaktebedreigingen.”

De volledig lucht- en gasdichte ondergrondse bunker kan indien nodig volledig worden geïsoleerd van de buitenlucht, bijvoorbeeld in het geval van een door de mens veroorzaakte of natuurlijke ramp.

Bij aankomst per helikopter kunnen huiseigenaren bijna 50 voet onder de grond afdalen om een grote garageruimte te betreden die ontworpen is voor het verzamelen van auto’s.

Na door een luchtsluis te zijn gegaan, die volledig is uitgerust als ontsmettingskamer, omvat de bunker comfortabele slaapkamersuites en andere recreatieve voorzieningen voor dagelijks gebruik. Er is ook een kluis om collecties kunstwerken, goud, contant geld en andere kostbaarheden in op te slaan.

Een optionele wapenkamer kan worden ingericht volgens NAVO-normen voor ballistische en explosieveiligheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van beton met een hoge dichtheid van dezelfde samenstelling als waarmee kerncentrales worden gemaakt.

Wat de prijzen betreft, begint een Oppidumbunker op basisniveau bij 10 miljoen dollar zonder bovengrens. Het L’Heritage-model kost ongeveer 100 miljoen dollar, waarbij de eindprijs afhangt van de locatie, de grootte en de uitrusting.

Volgens het bedrijf integreert elke bunker de hoogste niveaus van milieu- en militaire beschermingssystemen naadloos in een luxueuze toevoeging aan een bestaand familielandgoed.

Met behulp van technologie van de National Aeronautics and Space Administration hebben de opslagruimtes voorraden duurzaam en voedzaam voedsel die voldoende zijn voor maanden of jaren. De aparte medische ruimte heeft zijn eigen veilige opslag voor belangrijke medische benodigdheden.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de duurste ondergrondse bunkers ter wereld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

WIJ EERST: De meeste “voedselterugroepacties” tijdens de pandemie zijn eigenlijk voedingsmiddelen die omgeleid worden naar opslagbunkers van de regering voor de rijken en de “elite”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Zwitsers bedrijf onthult versterkte luxe bunkers ontworpen voor de apocalyps appeared first on Frontnieuws.