Zweedse regering vertelt burgers om deze winter “dekenhutten van keukentafels” te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen

Het Scandinavische land Zweden bereidt zich voor op een energieramp deze winter nu de voorraden door de crisis in Oekraïne schaars worden. Na een droge en windstille zomer zijn de “duurzame” energievoorraden in Zweden bedroevend laag. De Zweedse kerncentrales zijn ook nog niet klaar om energie te leveren, wat betekent dat het licht binnenkort uit kan […] The post Zweedse regering vertelt burgers om deze winter “dekenhutten van keukentafels” te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Zweedse regering vertelt burgers om deze winter “dekenhutten van keukentafels” te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen

Het Scandinavische land Zweden bereidt zich voor op een energieramp deze winter nu de voorraden door de crisis in Oekraïne schaars worden. Na een droge en windstille zomer zijn de “duurzame” energievoorraden in Zweden bedroevend laag. De Zweedse kerncentrales zijn ook nog niet klaar om energie te leveren, wat betekent dat het licht binnenkort uit kan zijn, schrijft Ethan Huff.

Nu de inflatie de pan uit rijst, beginnen veel Zweden zich af te vragen of zij 2023 zullen halen zonder dood te vriezen. De regering heeft het volgende advies gegeven:

  • Isoleer ramen
  • Verzamel hele gezinnen in één kamer om energie te besparen
  • Bouw een provisorische hut onder een keukentafel van dekens

Ja, u leest het goed – de Zweedse regering adviseert de burgers officieel om zich in te pakken in een dekenhut om te proberen deze winter warm te blijven.

Net als het grootste deel van de rest van Europa heeft Zweden geen toegang meer tot goedkoop en overvloedig Russisch gas en olie als gevolg van westerse sancties die door de Verenigde Staten en de NAVO zijn geëist. Bijgevolg is een stroomstoring in de komende maanden vrijwel zeker.

De Zweedse regering spoort de burgers ook aan om energie te besparen door:

  • Kleding ’s nachts te wassen
  • Alle gloeilampen te vervangen door LED-lampen
  • De verwarming lager te zetten

Zal Zweden de winter doorkomen?

Erik Ek, de directeur strategische operaties van het staatsbedrijf Svenska Kraftnät, zei dat er plannen zijn om ervoor te zorgen dat bepaalde dingen altijd van stroom blijven voorzien, wat er ook gebeurt.

“Er zijn nauwkeurige plannen voor de gebieden waar in alle omstandigheden stroom moet worden geleverd, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, waar een stroomstoring ernstige gevolgen zou hebben,” zei hij.

De Zweedse economie gaat, net als een groot deel van de rest van de wereld, door het toilet, en de Zweedse regering is momenteel bezig met een overgang naar de Moderaten partij.

De Zweedse Moderaten partij, zo is ons verteld, steunt de uitbreiding van kernenergiecapaciteit in Zweden en belooft een investering van 400 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 39 miljoen euro). Dit zal echter tijd kosten, en de installaties zullen niet op tijd klaar zijn voor het komende winterseizoen.

Volgens een recente studie van de Hongaarse Stichting voor Economisch Onderzoek zijn de economische vooruitzichten van Zweden slecht. De consumenteninflatie bereikte in augustus een recordhoogte en bereikte officieel 9,8% – de hoogste in 30 jaar.

“De grootste stijgingen betroffen de kosten van huisvesting en vervoer,” schreef Magyar Nemzet op Remix.

In Hongarije, waar vergelijkbare omstandigheden bestaan, compenseerde de regering deze stijgingen door energie- en brandstofprijzen te subsidiëren. Zweden daarentegen koos voor belastingverlaging, die “niet aan de verwachtingen voldeed”.

Het ziet er nog slechter uit voor Zweden in 2023, wanneer het land naar verwachting een grote vertraging van de economie zal zien, inclusief een mogelijke stagnatie van de industriële productie.

Zweden zal proberen olie en gas ergens anders dan in Rusland te kopen om zijn energietekort aan te vullen, maar de kosten zullen daardoor vrijwel zeker stijgen.

Het afsluiten van nieuwe contracten met andere leveranciers zal zowel problematisch als duur zijn, waardoor de Zweedse economie nog meer problemen zal krijgen.

Zweden zou uiteindelijk ook zijn telecommunicatienetwerken kunnen zien uitvallen omdat de beschikbaarheid van stroom om zendmasten online te houden in twijfel wordt getrokken.

“Ze geven het plan weg door ‘geplande’ onderbrekingen aan te kondigen – of is dit allemaal gewoon een afleiding?” vroeg iemand in de commentaren op Natural News.

“Ze willen de massa’s echt in het donker, koud en geïsoleerd houden,” voegde een ander eraan toe over hoe dit alles is opgezet als een afbraak van het Westen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Russische Ambassade heeft zojuist een nieuwe video uitgebracht waarin het Westen bespot wordtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Zweedse regering vertelt burgers om deze winter “dekenhutten van keukentafels” te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen appeared first on Frontnieuws.