Zware tijden voor Europa in het verschiet – NAVO

De Europeanen staan voor talrijke ontberingen als gevolg van het conflict in Oekraïne, vertelde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zondag aan de Duitse krant Welt an Sonntag, bericht RT. Toch drong hij erop aan dat de leden van het door de VS geleide militaire blok en hun bondgenoten hun inspanningen op te voeren om de Oekraïense strijdkrachten […] The post Zware tijden voor Europa in het verschiet – NAVO appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Zware tijden voor Europa in het verschiet – NAVO

De Europeanen staan voor talrijke ontberingen als gevolg van het conflict in Oekraïne, vertelde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zondag aan de Duitse krant Welt an Sonntag, bericht RT.

Toch drong hij erop aan dat de leden van het door de VS geleide militaire blok en hun bondgenoten hun inspanningen op te voeren om de Oekraïense strijdkrachten te ondersteunen en de strijd gaande te houden.

In zijn commentaar gaf Stoltenberg toe dat burgers van westerse landen negatieve gevolgen ondervinden van het conflict in Oekraïne. “Stijgende voedsel- en energierekeningen betekenen voor veel huishoudens in Europa moeilijke tijden,” zei hij, maar hij voegde eraan toe dat de getroffenen “niet mogen vergeten dat het volk van Oekraïne elke dag met zijn bloed betaalt.”

De NAVO-chef merkte ook op dat het Westen “de positie van Oekraïne aan de onderhandelingstafel kan versterken als wij het land militaire steun verlenen.” “De beste manier om vrede te ondersteunen is Oekraïne te steunen,” verklaarde hij.

Hij prees Duitsland voor de wapens die het naar Kiev stuurt en beweerde dat deze “levens redden.”

Volgens Stoltenberg zal Rusland proberen “de winter als wapen” tegen Oekraïne te gebruiken. Deze verklaring sluit aan bij recente opmerkingen waarin hij waarschuwde dat de komende maanden moeilijk zouden worden voor Kiev.

Rusland begon begin oktober zijn raketten te richten op Oekraïense energiefaciliteiten nadat het Kiev ervan beschuldigde zijn kritieke infrastructuur, waaronder de strategische Krimbrug, te hebben aangevallen.

Westerse landen legden Rusland nieuwe ingrijpende sancties op nadat Moskou zijn militaire operatie in Oekraïne was begonnen. De beperkingen leidden tot torenhoge gasprijzen en voedden zo de ontluikende energiecrisis in de EU. Dit kwam ook toen het blok plannen aankondigde om zich te ontdoen van Russische energie.

Volgens Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, zal dit beleid echter leiden tot “zeer betreurenswaardige gevolgen” voor de EU, met tot 20 jaar deïndustrialisatie in het vooruitzicht. Begin oktober merkte hij ook op dat het blok, door afhankelijk te zijn van dure energie uit de VS, zijn economie “minder concurrerend” maakt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland staat alleen tegenover de NAVO en is in staat zijn vijanden in zijn eentje te verslaan – Russische ex-president Dmitri MedvedevVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Zware tijden voor Europa in het verschiet – NAVO appeared first on Frontnieuws.