Zuid-Afrikaanse studies tonen aan dat een hoge mate van natuurlijke immuniteit de beste verdediging is tegen ommicron

Twee nieuwe onderzoeken uit Zuid-Afrika hebben aangetoond dat het land een lager aantal ziekenhuisopnames heeft voor infecties met het Wuhan-coronavirus (COVID-19) veroorzaakt door de post-vaccin omicron-variant. Hoge niveaus van natuurlijke immuniteit onder Zuid-Afrikanen als gevolg van eerdere COVID-19-infecties dragen hier waarschijnlijk aan bij.

Deel dit artikel

Zuid-Afrikaanse studies tonen aan dat een hoge mate van natuurlijke immuniteit de beste verdediging is tegen ommicron

Sinds het verschijnen van de post-vaccin omicron-variant, hebben de reguliere media geprobeerd te speculeren over de virulentie en dodelijkheid van de variant. Ze negeerden herhaaldelijk de Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten, waaronder minister van Volksgezondheid Joe Phaahla, die zei dat ziekenhuisopnames veroorzaakt door omicron "relatief laag" zijn en dat de wereld zich geen zorgen hoeft te maken.

Volgens gegevens van de Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten zijn de gevallen van COVID-19 in Zuid-Afrika de afgelopen weken omhooggeschoten, in lijn met de opkomst van de post-vaccin ommicron-variant. Maar wat wetenschappers die de gegevens bestuderen voor een raadsel heeft gesteld, is dat het aantal ziekenhuisopnames in het land in een aanzienlijk langzamer tempo is gestegen in vergelijking met eerdere golven. (Gerelateerd: in het tijdperk van Omicron vangen en verspreiden de gestoken mensen COVID in een hoger tempo dan de niet-geprikte mensen.)

De gegevens suggereren sterk dat mensen met de diagnose omicron in Zuid-Afrika ongeveer 80 procent minder kans hadden om in het ziekenhuis te worden opgenomen dan degenen met een andere COVID-19-variant.

Eenmaal opgenomen in het ziekenhuis hebben patiënten die besmet zijn met omicron een kleinere kans op het ontwikkelen van een ernstige ziekte. Ook liggen ze gemiddeld minder dagen in het ziekenhuis dan andere COVID-19-patiënten.

In de eerste 31 dagen van de huidige uitbraak na de vaccinatie registreerde het land 164.911 nieuwe gevallen van COVID-19. Maar slechts 3.432 patiënten werden opgenomen in ziekenhuizen voor aanvullende zorg. Honderdvierennegentig stierven.

Ter vergelijking: tijdens de eerste 31 dagen van de vorige golf werden 38.577 COVID-19-gevallen geregistreerd en werden 10.088 opgenomen in ziekenhuizen. Het sterftecijfer van die golf was ook meer dan drie keer hoger dan het sterftecijfer van de huidige golf, met 668 doden in de eerste 31 dagen.

Hoge vaccinatiegraad zal landen waarschijnlijk niet beschermen tegen ommicron

"Wij zijn van mening dat de evolutie van celgemedieerde immuniteit van eerdere natuurlijke infectie ... resulteert in de ontkoppeling van de hoge casuspercentages die worden waargenomen bij de omicron-variant en de percentages van ernstige ziekten", schreven Zuid-Afrikaanse onderzoekers in een van de nieuwe onderzoeken die werden uitgevoerd. over de uitbraak in het land.

Ze voegden eraan toe dat de immuniteit "voornamelijk te wijten is aan natuurlijke infectie."

Hoewel de auteurs verschillende kanttekeningen maakten bij hun beoordeling met betrekking tot de uitbraak in Zuid-Afrika, schreven ze dat het "moeilijk is om de relatieve bijdrage van hoge niveaus van eerdere immuniteit van de bevolking versus intrinsieke lagere virulentie aan de waargenomen lagere ernst van de ziekte te ontwarren."

"Overtuigend, samen suggereren onze gegevens echt een positief verhaal van een verminderde ernst van omicron in vergelijking met andere varianten", zegt Cheryl Cohen, een professor epidemiologie aan de Universiteit van de Witwatersrand en een lid van het Nationaal Instituut voor Overdraagbare Ziekten in Zuid-Afrika en een auteur voor een van de studies.

Cohen gelooft dat de gegevens generaliseerbaar zijn naar andere landen in Sub-Sahara Afrika, die vergelijkbare niveaus van eerdere infectie en vaccinatie hebben.

"Ik denk dat het onduidelijk is hoe het beeld vergelijkbaar zal zijn in landen waar hoge vaccinatieniveaus zijn, maar zeer lage niveaus van eerdere infectie," zei ze. “De baseline-epidemiologie is anders. Maar ik denk dat, overtuigend genoeg, onze gegevens echt een positief verhaal suggereren van een verminderde ernst van omicron in vergelijking met andere varianten."

Luister naar deze Situation Update-aflevering van het Health Ranger Report, een podcast van Mike Adams, de Health Ranger, terwijl hij speculeert over hoe de post-vaccin omicron-variant de remedie zou kunnen zijn voor COVID-19.

bron: naturalnews