WP: Kiev overweegt de mogelijkheid van een “tactische terugtrekking” van de Oekraïense strijdkrachten uit Bakhmut

Na het verlies van Soledar is Kiev begonnen de publieke opinie voor te bereiden op het verlies van Bakhmut (Artemovsk). Ondanks bravoure verklaringen van zowel de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten als het kantoor van Zelensky, is het verlies van Bakhmut een kwestie van tijd. Volgens The Washington Post zijn de Oekraïense militairen begonnen […] The post WP: Kiev overweegt de mogelijkheid van een “tactische terugtrekking” van de Oekraïense strijdkrachten uit Bakhmut appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

WP: Kiev overweegt de mogelijkheid van een “tactische terugtrekking” van de Oekraïense strijdkrachten uit Bakhmut

Na het verlies van Soledar is Kiev begonnen de publieke opinie voor te bereiden op het verlies van Bakhmut (Artemovsk). Ondanks bravoure verklaringen van zowel de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten als het kantoor van Zelensky, is het verlies van Bakhmut een kwestie van tijd. Volgens The Washington Post zijn de Oekraïense militairen begonnen te praten over het verlaten van de stad, bericht TopWar.

De Oekraïense strijdkrachten staan klaar om zich terug te trekken uit Bakhmut, schrijft het Amerikaanse nieuwsorgaan, terwijl de stad zelf plotseling is getransformeerd van het belangrijkste strategische punt in vrijwel “zonder strategisch belang”. De terugtrekking wordt voorgesteld als een tactische terugtocht om krachten te sparen voor een tegenoffensief in een ander deel van de contactlijn.

De Oekraïense strijdkrachten erkennen zware verliezen in Bakhmut (Artemivsk), hoewel Kiev blijft beweren dat er “vrijwel geen” verliezen zijn. Tegelijkertijd schrijven ook westerse media over de zware verliezen van het Oekraïense leger.

We hebben veel vrienden verloren bij de verdediging van de stad, dus we willen haar nu niet opgeven. Maar misschien kan een tijdelijke terugtrekking van de troepen een deel van onze mensen redden, aldus een van de Oekraïense militairen.

Het feit dat de overzeese meesters Zelensky aanraadden zich terug te trekken uit Bakhmut om krachten en middelen te sparen, werd de dag ervoor gemeld. Daarvoor probeerde de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten hetzelfde idee voor te leggen, maar de clown in Kiev vond dat niet wenselijk, het bevel werd gegeven om de verdediging van Bakhmut voort te zetten, en Soledar “terug te veroveren”, en dat ondanks het feit dat drie tegenaanvalpogingen waren mislukt. In het kantoor van de president van Oekraïne zijn ze echter van mening dat het opgeven van Bakhmut geen militaire gevolgen heeft, wat zeer twijfelachtig is. Wat in politieke zin een complete mislukking van Kiev is.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Carthago moet worden vernietigd!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post WP: Kiev overweegt de mogelijkheid van een “tactische terugtrekking” van de Oekraïense strijdkrachten uit Bakhmut appeared first on Frontnieuws.