Wordt 2023 erger dan 2022?

Ook al is men eraan gewend geraakt dat de regering van de Verenigde Staten zich op epische schaal irrationeel gedraagt zonder zich te bekommeren om wat er gebeurt met de gemiddelde burger die geen lid is van een van de freakshow kiesdistricten van de Democratische Partij, is het toch mogelijk om verrast of zelfs geschokt […] The post Wordt 2023 erger dan 2022? appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Wordt 2023 erger dan 2022?

Ook al is men eraan gewend geraakt dat de regering van de Verenigde Staten zich op epische schaal irrationeel gedraagt zonder zich te bekommeren om wat er gebeurt met de gemiddelde burger die geen lid is van een van de freakshow kiesdistricten van de Democratische Partij, is het toch mogelijk om verrast of zelfs geschokt te zijn. Kort voor het einde van het jaar 2022 verscheen er een artikel in de mainstream media dat op grote schaal werd verspreid. De kop waaronder het in de oorspronkelijke versie van Business Insider stond, luidde: “Een nucleaire aanval zou hoogstwaarschijnlijk een van deze 6 Amerikaanse steden treffen – maar een deskundige zegt dat geen enkele stad erop is voorbereid.” De steden waren New York, Washington DC, Los Angeles, Chicago, Houston en San Francisco, schrijft Philip Giraldi.

Het artikel wil informatie en tips geven om een kernaanval te overleven, en herhaalt commentaren van verschillende “deskundigen” in rampenbeheersing en “volksgezondheid” die suggereren dat een kernoorlog catastrofaal zou zijn, maar niet noodzakelijk het einde van de wereld. Men moet voorbereid zijn. Er wordt opgemerkt dat “die steden moeite zouden hebben om nooddiensten te verlenen aan de gewonden. De steden hebben ook geen speciale schuilkelders meer om mensen tegen straling te beschermen.” Het staat vol met wijze raad en afgekapte opmerkingen, zoals: “Kunt u zich voorstellen dat een ambtenaar onderkomens intact houdt als schuilkelder wanneer de vastgoedmarkt zo krap is?” Of nog beter het advies uit de “planningsgids voor nucleaire detonatie” van de Federal Emergency Management Agency (FEMA) dat voor gewone burgers in een stad die is gebombardeerd: “Ga naar binnen, blijf binnen en blijf opletten.” Dr. Ron Paul vraagt: “Zijn ze gek geworden? Ze doen alsof een nucleaire aanval op de Verenigde Staten gewoon een ander ongemak is om voor te plannen, zoals een sneeuwstorm of een orkaan.”

Het artikel betoogt dat de zes steden de voornaamste doelwitten zouden zijn, omdat het centra van vitale infrastructuur zijn. De bomexplosies zouden honderdduizenden of zelfs miljoenen Amerikanen doden en er zouden nog veel meer doden volgen door stralingsvergiftiging, maar het artikel doet geen poging uit te leggen waarom Rusland, met een relatief gezond leiderschap, een kernoorlog zou willen beginnen die de planeet zou kunnen vernietigen. Ook de lijst van steden die de “deskundigen” als doelwit kiezen, is op zich al een beetje vreemd. Rusland zou toch zeker als eerste prioriteit militaire en regeringsdoelen aanvallen om de mogelijke vergelding te beperken en tegelijkertijd het vermogen van het Witte Huis en het Pentagon om de situatie te beheersen, lam te leggen. Dergelijke doelen zouden zowel San Diego als Norfolk zijn, waar de Amerikaanse Atlantische en Pacifische vloot zijn gestationeerd, evenals de verschillende bases van het Strategisch Luchtcommando en de ondergrondse evacuatieplaats van de federale overheid in Mount Weather Virginia.

Als je het artikel leest, moet je denken aan de beginjaren van de Koude Oorlog, waarin geprobeerd werd het publiek gerust te stellen dat een kernoorlog op de een of andere manier beheersbaar was. Het was een tijd waarin wij lagere schoolkinderen werden gedrild om ons onder onze lessenaars te verstoppen als het luchtaanvalalarm afging. Herman Kahn was in die tijd de beroemdste pleitbezorger van de denkschool dat de Verenigde Staten het “ondenkbare”, d.w.z. een kernoorlog, konden overleven. Als Amerikaans fysicus van opleiding werd Kahn een stichtend lid van het neocon-nationalistische Hudson Instituut, dat helaas nog steeds bestaat. Kahn, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger diende als niet-gevechtsleider van telefoonverbindingslijnen, begon zijn carrière als militair strateeg bij de RAND Corporation. Kahn was voorstander van een afschrikkingsbeleid en stelde dat als de Sovjet-Unie geloofde dat de Verenigde Staten een verwoestende tweede aanvalsmogelijkheid hadden, Moskou geen vijandelijkheden zou beginnen, wat hij uitlegde in zijn paper getiteld “The Nature and Feasibility of War and Deterrence”. De Russen moesten geloven dat zelfs een perfect gecoördineerde massale aanval een mate van vergelding zou garanderen die hen ook verwoest zou achterlaten. Kahn poneerde zijn idee van een “winbare” nucleaire uitwisseling ook in zijn boek On Thermonuclear War uit 1960, waarvoor hij vaak wordt genoemd als een van de inspiratiebronnen voor het titelpersonage van Stanley Kubricks klassieke film Dr. Strangelove.

Het verschijnen van het artikel van Business Insider met een koude discussie over het overleven van een kernoorlog doet vermoeden dat de gekken hier in de VS uit het psychiatrisch ziekenhuis zijn ontsnapt en topfuncties krijgen bij de overheid en in de media. Terwijl men blijft hopen dat er op de een of andere manier iemand in het Witte Huis wakker wordt en beseft dat het diepe donkere gat waarin wij, het Amerikaanse volk, ons bevinden een koerswijziging en een echte reset vereist, is er weinig daglicht zichtbaar in de duisternis.

Mijn bijzondere bezorgdheid betreft de verstrengelde relaties die ons land permanent in oorlog hebben gehouden, ondanks het feit dat sinds het einde van de Koude Oorlog in 1991 geen enkele potentiële tegenstander de Verenigde Staten daadwerkelijk heeft bedreigd. Nu lijkt de federale regering zich bezig te houden met het cultiveren van gevaarlijke relaties om de defensie-uitgaven te rechtvaardigen en de natie op de rand te plaatsen van wat catastrofaal zou kunnen blijken te zijn. De huidige missie van de VS om “Rusland te verzwakken” en uiteindelijk ook China om zijn eigen “op regels gebaseerde internationale orde” te handhaven, omvat zulke hypocriete en volstrekt volkenrechtelijke anomalieën als de voortdurende militaire bezetting van een deel van Syrië om de leiders van dat land de toegang tot hun olievelden en beste landbouwgrond te ontzeggen. Een recent onderzoek van het VN-humanitair agentschap heeft vastgesteld dat het Syrische volk lijdt en zelfs verhongert als gevolg van die en door de VS opgelegde sancties die de regering Biden tegen alle rede en menselijkheid in handhaaft.

Maar de meest verstrikkende van alle relaties, meer nog dan met Israël, is op dit moment de betrokkenheid van de VS bij de proxy-oorlog die via Oekraïne tegen Rusland wordt gevoerd en die nucleair dreigt te worden als iemand op het verkeerde moment met zijn ogen knippert. Het corrupte regime van president Volodymyr Zelensky heeft miljarden dollars aan directe hulp gekregen en nog eens miljarden in de vorm van wapens die uit arsenalen in Europa en de VS zijn gehaald, terwijl Zelensky ijverig doorgaat met het uitmelken van de situatie en Washington meesleept in een diepere oorlog die rechtstreeks tegenover Moskou staat.

Volgens sommigen is de oorlog zelfs al begonnen, waarbij de VS en hun bondgenoten er duidelijk op uit zijn de Russische economie lam te leggen en tegelijkertijd president Vladimir Poetin uit de weg te ruimen. De 101st Airborne bevindt zich nu in Roemenië naast Oekraïne om het Kremlin te “waarschuwen”, terwijl het Pentagon onlangs heeft toegegeven dat sommige Amerikaanse militairen zich al in Oekraïne bevinden, in tegenstelling tot wat de woordvoerders van het Witte Huis ontkennen. De Britten hebben ook onthuld dat sommige van hun elite Special Ops personeel ter plaatse zijn. En er zijn berichten dat er binnenkort meer Amerikaanse soldaten onderweg zullen zijn, ogenschijnlijk om “de wapens te controleren” die aan Zelensky worden geleverd, waaronder Patriot raketbatterijen van Amerikaanse makelij, waarvan sommige misschien zelfs in NAVO-lid Polen worden geplaatst om luchtdekking te geven boven West-Oekraïne, een duidelijke oorlogsdaad in de ogen van Rusland, dat heeft gewaarschuwd dat een dergelijke stap zou betekenen dat de VS en hun bondgenoten “effectief partij zijn geworden” in de oorlog in Oekraïne en dat er “consequenties” zullen zijn. “Consequenties” betekent escalatie.

De soldaten-“controleurs”-missie kan een reactie zijn op berichten dat door de NAVO verstrekte wapens door de Oekraïners zijn verkocht of aan derde landen zijn gegeven. De verschillende Amerikaanse initiatieven samen kunnen leiden tot een snelle escalatie van het conflict, compleet met dode Amerikanen die in lijkzakken thuiskomen en een onvermijdelijke directe Amerikaanse betrokkenheid bij gevechtstaken die alle kanten op kunnen gaan, maar op dit moment zijn het de Russen die zich terughoudend opstellen door zich niet te richten op de NAVO- en Amerikaanse “adviseurs” die al actief zijn in Oekraïne.

De verdenking groeit ook dat de Verenigde Staten vooraf “groen licht” hebben gegeven voor de recente kruisraketaanvallen van Oekraïne op militaire doelen diep in Rusland. Sinds de aanvallen heeft het Witte Huis verklaard dat Oekraïne “toestemming” heeft om Rusland aan te vallen en heeft het in feite de onevenwichtige Zelensky het recht gegeven om alle beslissingen te nemen en de oorlog te voeren die de VS grotendeels financiert, wat een formule is voor een ramp. Het is al bekend dat Oekraïne inlichtingen van het hoogste niveau ontvangt, zowel van de VS als van andere NAVO-landen. De precisieaanvallen op Rusland suggereren dat het Oekraïense leger de coördinaten van mogelijke actieve doelen heeft gekregen, iets wat de VS zouden kunnen verstrekken, maar wat de mogelijkheden van Oekraïne, dat geen satellietbewakingscapaciteit heeft, te boven zou gaan. Als het waar is dat het Witte Huis betrokken was bij de escalatie van het conflict, zou dat een zeer gevaarlijke zet zijn, die uitnodigt tot vergelding door Moskou.

Sommige idioten in Washington, meestal van het neocon-type, blijven een oorlog tegen Rusland zien als een kruistocht voor de wereldvrijheid. Rick Newman, de belangrijkste financiële columnist van Yahoo, merkt op dat “begrotingshaviken in het Congres zich zorgen maken over de inwilliging van het verzoek van president Biden om 38 miljard dollar extra steun voor Oekraïne om de binnenvallende Russen te helpen verslaan.” Hij concludeert: “Ze hebben gelijk. Achtendertig miljard is niet genoeg. Maak er $50 miljard van. Of zelfs 100 miljard dollar. Hoe meer, hoe beter, totdat de klus geklaard is.”

Blijkbaar snapt de oorlogszuchtige Rick niet helemaal dat Rusland duidelijk heeft gemaakt dat het, als het op het punt staat om met overmacht verslagen te worden, nucleair zal gaan. En het Congres en het Witte Huis lijken het ook niet te snappen, want zowel de Republikeinse als de Democratische partij zijn zich niet bewust van het reële gevaar waarmee het Westerse volk wordt geconfronteerd. Nucleaire oorlog? Natuurlijk! Verstop je maar in je kelder, als je die hebt, en bereid je voor.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Wordt 2023 erger dan 2022? appeared first on Frontnieuws.