Worden mensen ziek van de coronaprikken of wat is er aan de hand?

Sinds de oorlog in Oekraïne lezen we in onze mainstream media amper nog iets over de coronacijfers. Uiteraard zijn we hier niet rouwig om, want de angst voor het virus lijkt stilaan en zeer terecht met de noorderzon verdwenen. Doch is het interessant om toch eens beter te kijken naar de cijfers die Sciensano elke vrijdag publiceert, want de laatste weken zien we een opmerkelijke evolutie.

Deel dit artikel

Worden mensen ziek van de coronaprikken of wat is er aan de hand?

Enkele maanden geleden sprak onze premier Alexander De Croo (Open VLD) nog van een “pandemie van de ongevaccineerden”. Met deze leugen zorgde hij toen voor een gigantische en zeer onterechte discriminatie én haat jegens mensen die bedankten voor deze prikken. Er was toen ook een viroloog die beweerde dat er geen enkele ongevaccineerde aan het ziekenhuis of een zekere dood (door het virus) zou ontsnappen. Gelukkig wisten we toen al dat we de uitspraken van onze virologen met een serieus korreltje zout moesten nemen. Op het moment dat de premier deze woorden uitkraamde, was reeds duidelijk dat zijn uitspraak je reinste onzin was als je naar de beschikbare cijfers keek. Onze media, die de vierde macht zouden moeten zijn, lieten dit echter passeren, helaas.

Laten we eens kijken naar de bewuste cijfers. Misschien inspireren we op deze manier journalisten om dit toch ook eens te belichten.

In het voorlaatste rapport van Sciensano lezen we de volgende cijfers voor de periode tussen 28 februari en 13 maart 2022:

- morbiditeit Sars-Cov-2 bij gevaccineerden: 75,8/100.000

- morbiditeit Sars-Cov-2 bij niet gevaccineerden: 44,3/100.000

- Opname op IC gevaccineerden: 21,5/100.000

- Opname op IC niet gevaccineerden: 16,1/100.000

Ook opmerkelijk is de evolutie van het aantal besmettingen. In Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad zeer hoog is, zijn de besmettingen momenteel eerder hoog terwijl Brussel en Wallonië, waar veel meer mensen de boosterprikken niet wilden, volledig groen kleuren. Het lijkt er bijna op dat we naar een “pandemie van de gevaccineerden” zijn gegaan. Je zou bijna gaan geloven dat het net deze prikken (en zeker de boosterprikken) zijn die mensen ziek maken? Als je landen met een hoge vaccinatiegraad vergelijkt met landen met een lage vaccinatiegraad kom je helaas ook tot deze conclusie. Het loont echt de moeite om deze oefening zelf eens te doen.

Maar hoe komt het nu dat we deze evolutie zien? Met zekerheid weten we dit vandaag nog niet. De meest gehoorde theorie is dat het vaccin ons natuurlijk immuunsysteem naar de vaantjes helpt. Gerenommeerde wetenschappers waarschuwden hier al een jaar geleden voor, maar zij werden gecensureerd, belachelijk gemaakt en zelfs op de OCAD-lijst geplaatst. Want kritiek geven op het narratief is tegenwoordig staatsgevaarlijk blijkbaar.

In ieder geval moeten we dit verder opvolgen en is meer onderzoek nodig om de impact van veelvuldige massavaccinatie, van mensen die weinig tot geen natuurlijk risico lopen tegen een luchtweginfectievirus, op het immuunsysteem helemaal duidelijk te krijgen.

Laat ons ondertussen hopen dat binnenkort onze mainstream media ook aandacht schenken aan deze feiten. Doen ze dat niet, zullen ze steeds irrelevanter worden.