Winterhilfe voor het Oostfront

Ik wilde oorspronkelijk dat de titel van deze tekst “voor Oekraïne” zou luiden, maar ik besefte al snel dat ik mezelf moest corrigeren. Oekraïne als zodanig is hier niet relevant en niemand in het Westen zou de moeite nemen om winterhulp in te zamelen en te verzenden als de begunstigde alleen Oekraïne of zijn beklagenswaardige […] The post Winterhilfe voor het Oostfront appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Winterhilfe voor het Oostfront

Ik wilde oorspronkelijk dat de titel van deze tekst “voor Oekraïne” zou luiden, maar ik besefte al snel dat ik mezelf moest corrigeren. Oekraïne als zodanig is hier niet relevant en niemand in het Westen zou de moeite nemen om winterhulp in te zamelen en te verzenden als de begunstigde alleen Oekraïne of zijn beklagenswaardige inwoners zou zijn. De winterhulp die vermoedelijk uit medelijden wordt geactiveerd, heeft niets te maken met het helpen van mensen in nood. Het is ingegeven door dezelfde motieven en wordt geleid door precies dezelfde strategische vereisten als tachtig jaar geleden, toen operatie Barbarossa in het oosten vastliep in de verschrikkelijke winter van 1941/1942, schrijft Stephen Karganovic.

Deze keer blijven de “humanitaire” hulpacties om de situatie aan het Oostfront te verbeteren niet beperkt tot nazi-Duitsland en zijn gepropagandeerde bevolking. Het is een pan-Europees project van zijn opvolger, die ironisch genoeg vrijwel samenvalt met het door de nazi’s bezette Europa van die tijd.

De Winterhilfe-machine is inderdaad in volle gang, met als zeer symbolisch verschil dat het symbolische hoofdkwartier deze keer niet in Berlijn staat, maar in het zogenaamde spirituele centrum van heidens Europa, het Vaticaan. De mantel mag er dan iets anders uitzien, de Kampf tegen Rusland en de beschaving die het belichaamt, blijft dezelfde. De hulp die door het verenigde Westen onder een humanitair mom wordt verzameld, is niet bedoeld voor de schijnstaat Oekraïne of om het lijden van zijn ongelukkige burgers te verzachten die deze winter de ijskoude gevolgen van de misdadige dwaasheid van hun buitenlandse satrapen moeten ondergaan. Het is bedoeld voor de versterking van het collectieve Ost-Front van het Westen, cynisch berekend om het Oekraïense kanonnenvoer matig warm te houden en bereid om nog wat langer suïcidaal te vechten terwijl er een militaire of politieke oplossing, of beide, wordt gezocht voor een voortijdig mislukte Blitzkrieg.

De omvang van deze onderneming werd uiteengezet door de pathetische Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, die ongetwijfeld alles is wat Andrei Martjanov zegt dat ze is en waarschijnlijk meer, met de volgende woorden: “Duitsland steunt Oekraïne met omvangrijke hulpleveranties voor de komende winter. Er zouden generatoren, kachels en pompen worden geleverd, maar ook sanitaire containers, tenten en dekens.”

Voor een eerdere versie, bekijk dit:

En ook dit, met Annalena’s voorganger Reichsleiter Dr. Robert Ley die de honneurs waarnam bij een eerdere inzamelingsactie voor het front:

In het kader van deze “humanitaire” inspanningen kan het Vaticaan natuurlijk niet achterblijven. Zo heeft het aangekondigd dat zijn “liefdadigheidsinstelling een inzamelingsactie houdt voor warmtehemden voor mensen in Oekraïne die door de oorlog met een energieprobleem worden geconfronteerd.” Om geen fotomoment te missen, bezocht de Heilige Vader zelf de hulpverleners om hen zijn zegen en aanmoediging te geven, terwijl zijn Uniate geestelijke Vyacheslav Grynevych van de Oekraïense tak van Caritas steun voor de humanitaire actie trommelde.

Te midden van deze ontroerende uitingen van de welwillendheid van de Heilige Stoel, sluit het Europa dat van oudsher het geestelijke terrein van het Vaticaan was, nu de toegang af voor Oekraïense vluchtelingen die in de waan verkeren dat het in de “stabiele en welvarende” Europese landen deze winter warmer voor hen zou kunnen zijn. Zij zouden er goed aan doen hun Europese contacten, als ze die hebben, te vragen dit sprookje te bevestigen voordat ze deze winter op zoek gaan naar een warm onderkomen in het Westen. De wijdverspreide weigering van Europa om meer Oekraïense vluchtelingen toe te laten, doet bovendien vermoeden dat de huidige Europeanen er niet al te happig op zijn om het gebod van Christus “als ze je hemd willen afpakken, geef ze dan ook je [warme winter] jas” na te komen, ondanks alle humanitaire aanstellerij van het Vaticaan.

Het Europese winterhulptoneel is in feite een herhaling van soortgelijke inzamelingsacties die de Duitse autoriteiten organiseerden in een poging de ellende te verzachten van binnenvallende nazi-troepen die vastzaten aan het oostfront. Het fundamentele verschil is dat de winterhulp toen bestemd was voor hun eigen soldaten, van wie velen, zo niet de meesten, bereidwillige medestanders of op zijn minst passieve deelnemers waren aan de uiteindelijk rampzalige Oostfrontcampagne. Zoals de nazi-propaganda poster terecht opmerkt, was het een kwestie van “een volk dat zichzelf helpt”. Als er Duitsers thuis waren die zich sterk genoeg voelden om bereid te zijn hun eigen wintersokken en jassen weg te geven om SS-grenadiers in het oosten warm te houden, dan was dat eerlijk. In dit geval is het doel van de poppenkast echter heel anders. Het gaat er niet om de eigen mensen of überhaupt iemand te helpen uit liefdadigheid, in dit geval de domme Oekraïners. In het geval van de wegwerp Oekraïense burgers is het om hen te pacificeren door hun tolerantiedrempel voor nodeloze ontberingen te verhogen, en in het geval van de kanonnenvoersoldaten is het om hen te motiveren de zinloze gevechten in iets meer comfort nog wat langer te verdragen om op dwaze wijze nog meer levens te verspillen.

Het cynisme van deze nep-humanitaire campagne, waaraan alle grote instellingen van het collectieve Westen, inclusief het Vaticaan, deelnemen, is weerzinwekkend.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Paus zegt christenen minder uit te geven aan Kerstmis en hun bespaarde geld naar Oekraïne te sturenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Winterhilfe voor het Oostfront appeared first on Frontnieuws.