Westerse fantasieën over Oekraïens succes houden aan

De propaganda die de westerse media overspoelt over de situatie ter plaatse in Oekraïne overtreft alles wat ik heb gezien in de 67 jaar dat ik in op deze planeet rondwandel. Overweeg deze whopper. Wist u dat de NAVO de grote winnaar is met betrekking tot de oorlog in Oekraïne? (Doe voor het lezen van […] The post Westerse fantasieën over Oekraïens succes houden aan appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Westerse fantasieën over Oekraïens succes houden aan

De propaganda die de westerse media overspoelt over de situatie ter plaatse in Oekraïne overtreft alles wat ik heb gezien in de 67 jaar dat ik in op deze planeet rondwandel. Overweeg deze whopper. Wist u dat de NAVO de grote winnaar is met betrekking tot de oorlog in Oekraïne? (Doe voor het lezen van de volgende paragraaf een nekbrace om om uw risico op een whiplash te minimaliseren), schrijft Larry Johnson.

Zonder een schot te lossen, komt de NAVO als winnaar uit de oorlog in Oekraïne terwijl de Russische invasiemacht struikelt en naties staan te trappelen om zich aan te sluiten bij het westerse bondgenootschap…

Tijdens de oorlogsmist van dit jaar hebben de NAVO-leiders deze dunne lijn bewandeld door zich niet bezig te houden met dodelijke militaire hulp aan Oekraïne dat geen lid is, en in plaats daarvan hun kracht te gebruiken als forum voor coördinatie. Het bondgenootschap heeft echter wel communicatie- en stoorapparatuur geleverd…

Zelfs met Oekraïne die het schieten doet, zijn de voordelen van een verzwakt Rusland niet verloren gegaan voor het bondgenootschap. Volgens een NAVO-functionaris, die op voorwaarde van anonimiteit sprak terwijl hij interne beraadslagingen besprak, wordt in Brussel erkend dat de leden ervoor kunnen kiezen meer risico’s te aanvaarden wanneer zij diep in hun arsenalen graaien om uitrusting voor Oekraïne op te scharrelen die eerder werd bewaard voor zelfverdediging…

Ter plaatse begint zich een concreter probleem af te tekenen: Oekraïne en zijn helpers raken door hun munitie heen.

Verschillende westerse functionarissen noemden onlangs een ruwe statistiek voor artillerierondes, toegeschreven aan Gen. Mark Milley, de voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, die ongeveer als volgt luidt: Oekraïense kanonnen vuren in één week af wat het Westen in een maand kan produceren. – https://www.defensenews.com/outlook/2022/12/05/at-arms-length-nato-juggles-conflicts-from-ukraine-to-the-balkans/

Hebt u de tegenstrijdigheden opgemerkt? De auteurs benadrukken aanvankelijk dat de NAVO geen dodelijke hulp verleent (de NAVO-leiders hebben die dunne lijn bewandeld door zich niet bezig te houden met dodelijke militaire hulp aan Oekraïne die geen lid is). Maar dan, in de voorlaatste paragraaf, wordt ons verteld dat “Oekraïne en zijn helpers raken door hun munitie heen”. Ik vraag me af wie die “HELPERS” zijn? Zouden het de NAVO en de Verenigde Staten kunnen zijn? Voor zover ik weet telt “munitie” als dodelijke militaire hulp.

Tom Kington en Sebastian Sprenger, de auteurs van dit stukje fantasie, zouden moeten worden aangeklaagd wegens journalistieke incompetentie. Hebben ze geen redacteur? Als de NAVO en de Verenigde Staten “door hun munitie heen raken”, hoe is dat dan een overwinning voor de NAVO? Dat klinkt meer als een Russische overwinning. Als Kington en Sprenger een functionerend brein hadden, hadden ze misschien opgemerkt dat Rusland in één dag schiet wat het Westen in een maand kan produceren.

Ik veronderstel dat er een andere manier is om naar dit artikel te kijken – misschien is het een indicator dat de NAVO op zoek is naar een exit-strategie uit Oekraïne en overweegt de overwinning uit te roepen en verder te gaan. Niet alleen het tekort aan logistiek, waaronder wapens en munitie, belemmert de Oekraïense operaties. De Oekraïense troepen lijden catastrofale verliezen.

De aanhoudende artilleriebeschietingen van Rusland op verschanste Oekraïense troepen in plaatsen als Bakhmut en Soledar eisen een tol die in de duizenden loopt. Het lijkt erop dat er voor elk Russisch slachtoffer 10 Oekraïners gedood of gewond worden. Kijk maar eens naar deze brief waarin toekomstige patiënten die een electieve operatie in Kiev hadden gepland, worden opgeroepen thuis te blijven:

Geplande ziekenhuisopnames zijn in Kiev sinds 2 december op last van de regering van Kiev stopgezet.
De reden is het enorme aantal gewonden dat uit Bakhmut komt.
Volgens een ooggetuige, een journalist van de grote Italiaanse krant Corriere della Sera, worden alleen al in één ziekenhuis-evacuatiepunt meer dan 100 ernstig gewonde Oekraïense soldaten opgenomen.

Een andere aanwijzing dat de Verenigde Staten de wanhoopsfase zijn ingegaan, is de belofte om Patriot-raketbatterijen naar Oekraïne te sturen. De Patriot is nuttig voor één ding – ontmantel hem en berg hem op in een park of op een stadsplein als een voormalig symbool van Amerikaanse militaire kracht. De Patriot is volkomen nutteloos als verdedigingssysteem tegen kruisraketten en hypersonische raketten. Vraag het maar aan de Saoedi’s. Hun Patriot-systeem kon de aanvallen van de Houthi’s in Jemen niet stoppen. Als u meer details wilt, lees dan het recente stuk van Andrei Martyanov, Over Patriots.

Hier is Brian Berletic’s bespreking van het Patriot raket systeem.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: NAVO op de horens van een dilemma nadat voormalige Oekraïense regio’s stemmen voor aansluiting bij RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Westerse fantasieën over Oekraïens succes houden aan appeared first on Frontnieuws.