Westen gebruikt Oekraïne als “instrument” tegen Rusland, Britse tanks “zullen branden” – Kremlin

Het Kremlin heeft gewaarschuwd dat Britse tanks die naar Oekraïne zullen worden verscheept “zullen branden” op het slagveld, en stelt dat het Westen Kiev gebruikt als “instrument” in een anti-Russische agenda, bericht Breitbart. Het Verenigd Koninkrijk was vorige week het eerste land dat een zending westerse zware wapens naar Oekraïne beloofde – sommige landen die […] The post Westen gebruikt Oekraïne als “instrument” tegen Rusland, Britse tanks “zullen branden” – Kremlin appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Westen gebruikt Oekraïne als “instrument” tegen Rusland, Britse tanks “zullen branden” – Kremlin

Het Kremlin heeft gewaarschuwd dat Britse tanks die naar Oekraïne zullen worden verscheept “zullen branden” op het slagveld, en stelt dat het Westen Kiev gebruikt als “instrument” in een anti-Russische agenda, bericht Breitbart.

Het Verenigd Koninkrijk was vorige week het eerste land dat een zending westerse zware wapens naar Oekraïne beloofde – sommige landen die vroeger onder communistische controle stonden, hebben al tanks van het Sovjettype gestuurd – om te helpen “Rusland verder terug te dringen en een duurzame vrede te bewerkstelligen” in het Oost-Europese land.

Rusland heeft echter gewaarschuwd dat deze Challenger 2 tanks gedoemd zijn om vernietigd te worden. Volgens The Telegraph heeft de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, gezegd dat “deze tanks branden en zullen branden” en dat de zogenaamde “speciale militaire operatie” in Oekraïne “zal doorgaan.”

Het Russische staatspersbureau TASS vertaalde de opmerkingen van Peskov slechts enigszins anders, door hem te laten zeggen dat “deze tanks goed branden en zullen branden net als alle andere.”

TASS meldde ook dat Peskov verslaggevers vertelde dat westerse regeringen “niet geven om het lot van de mensen die in Oekraïne wonen of om hun toekomst,” en dat zij “dat land eenvoudigweg gebruiken als een instrument om hun anti-Russische doelen te bereiken.”

De Britse Conservatieve Partij (Tory) heeft in de loop der jaren het defensiebudget verlaagd – terwijl de uitgaven voor diversiteit en inclusie, groen beleid en buitenlandse hulp grotendeels onaangeroerd zijn gebleven – en daarom is er nog maar een klein wagenpark van 227 van haar Challenger 2 main battle tanks over, waarvan er 148 zullen worden opgewaardeerd tot Challenger 3’s en de rest in de mottenballen gaat en wordt gebruikt voor onderdelen.

Uit rapporten blijkt dat Groot-Brittannië slechts ongeveer 12 voertuigen van deze kleine troepenmacht zal kunnen sturen en in het niet vallen bij de tankparken van Rusland, Amerika en China, maar ook bij die van tweederangsmogendheden als Spanje en Japan – maar het hoopt dat het gebaar andere Europese landen en misschien de Verenigde Staten zal aanmoedigen om Leopard 2-tanks van Duitse makelij en M1 Abrams-tanks te sturen, waar de Oekraïners al lange tijd voor lobbyen.

Analisten bij de BBC en elders zijn van mening dat de Britse tanks “waarschijnlijk geen groot verschil zullen maken in de oorlog” als ze niet worden gevolgd door andere westerse tanks, terwijl de Russen beweren dat verdere westerse wapenleveranties hoe dan ook geen verschil zullen maken en alleen “de pijn voor het Oekraïense volk zullen vergroten en zijn lijden zullen verlengen” zonder de uiteindelijke uitkomst van de oorlog te veranderen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Westen gebruikt Oekraïne als “instrument” tegen Rusland, Britse tanks “zullen branden” – Kremlin appeared first on Frontnieuws.