We worden verondersteld te bibberen bij 19 graden: De EU veroorlooft zich TWEE verwarmde parlementaire paleizen

In de gascrisis worden wij burgers ook geacht te besparen op verwarming en te kou te lijden bij een maximumtemperatuur van 19 graden. Ondertussen verandert er niets voor de EU-politici: ze blijven pendelen tussen twee kantoorpaleizen in Straatsburg en Brussel, de verwarmingskosten zijn gigantisch, schrijft Exxpress.at. Jaar na jaar verslindt het miljoenen aan belastingen en […] The post We worden verondersteld te bibberen bij 19 graden: De EU veroorlooft zich TWEE verwarmde parlementaire paleizen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

We worden verondersteld te bibberen bij 19 graden: De EU veroorlooft zich TWEE verwarmde parlementaire paleizen

In de gascrisis worden wij burgers ook geacht te besparen op verwarming en te kou te lijden bij een maximumtemperatuur van 19 graden. Ondertussen verandert er niets voor de EU-politici: ze blijven pendelen tussen twee kantoorpaleizen in Straatsburg en Brussel, de verwarmingskosten zijn gigantisch, schrijft Exxpress.at.

Jaar na jaar verslindt het miljoenen aan belastingen en veroorzaakt het enorme stookkosten en enorme hoeveelheden CO2: het EU-reiscircus tussen Straatsburg en Brussel. In Brussel moet een politiek palazzo met 17 bijgebouwen van 600.000 vierkante meter in de winter worden verwarmd, terwijl in Straatsburg een landgoed voor de politieke chique van Europa 343.930 vierkante meter beslaat – EU-politici veroorloven zich dus bijna een miljoen vierkante meter kantoorruimte voor ons belastinggeld.

705 EP-leden reizen één keer per maand naar Straatsburg

De 705 EP-leden uit 27 landen moeten in totaal twaalf keer per jaar heen en weer pendelen en daarbij al hun kantoordocumenten en personeel meenemen. Eens per maand reizen tonnen dossiers naar de Franse Elzas voor vier dagen plenaire vergaderingen.

De reden: de EU kan het nog steeds niet eens worden over één zetel voor het Parlement. Frankrijk dringt aan op Straatsburg. Dit is lange tijd een bron van kritiek geweest. Maar tot op de dag van vandaag is er niets veranderd. Te midden van een energiecrisis en een recordinflatie betwijfelen zelfs EU-parlementariërs nu of deze gigantische inspanning, inclusief de verspilling van geld en middelen wel gepast is.

“Waarom moeten we twee grote gebouwen verwarmen?”

Peter Liese van de CDU – hij zit in de milieucommissie van de Europese Volkspartij – heeft een brief geschreven aan Parlementsvoorzitter Roberta Metsola. Daarin vraagt hij haar ten minste te stoppen met de permanente kastijding tussen Brussel en Straatsburg: “Waarom moeten we in de winter twee grote gebouwen verwarmen, terwijl gas overal schaars is, terwijl de mensen vrezen voor hun bestaan?”

De liberaal Moritz Körner is dezelfde mening toegedaan: “Het Parlement moet nu in de van de energiebeleidwinterslaap worden gestuurd”, eist hij en zegt dat hij het “zinloze heen en weer gependel” in principe wil afschaffen. Frankrijk houdt echter vast aan Straatsburg.

Frankrijk dringt aan op Straatsburg

In Parijs blijven dergelijke eisen aan dovemansoren gericht. De Franse Europarlementariër Fabienne Keller – die ook tot de liberalen behoort – heeft al ingegrepen door president Emmanuel Macron te citeren: “Als alles in Brussel gebeurt, is Europa verloren.” De burgers hebben oplossingen nodig voor de energiecrisis, zei ze. Het onlangs aangezwengelde debat over de zetel van het EU-parlement helpt hen niet.

De Voorzitter van het Parlement beslist. Het is echter onwaarschijnlijk dat zij dit jaar van gedachten verandert en het reizende circus aanpakt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

EU bewapent snelle militaire reactiemacht – om oproer neer te slaan of om een oorlog voor te bereiden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post We worden verondersteld te bibberen bij 19 graden: De EU veroorlooft zich TWEE verwarmde parlementaire paleizen appeared first on Frontnieuws.