Wat te doen als de directeur van de Amerikaanse Inlichtingendienst niet intelligent is?

Ik suggereer niet dat Avril Haines, Joe Biden’s directeur Nationale Inlichtingen, dom is. Maar ik geloof wel, op basis van haar optreden op het Reagan National Defense Forum in de Reagan Library, dat zij niet de helderste lamp in de zonnebank is. Als zij Biden de onzin vertelt die zij aan Andrea Mitchell vertelde, en […] The post Wat te doen als de directeur van de Amerikaanse Inlichtingendienst niet intelligent is? appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Wat te doen als de directeur van de Amerikaanse Inlichtingendienst niet intelligent is?

Ik suggereer niet dat Avril Haines, Joe Biden’s directeur Nationale Inlichtingen, dom is. Maar ik geloof wel, op basis van haar optreden op het Reagan National Defense Forum in de Reagan Library, dat zij niet de helderste lamp in de zonnebank is. Als zij Biden de onzin vertelt die zij aan Andrea Mitchell vertelde, en Biden gelooft het, dan staat de regering Biden en het Amerikaanse volk de komende weken een ruw ontwaken te wachten, schrijft

Hier is de video van enkele van haar opmerkingen:

Wat een leugenbrok! Laten we beginnen met deze kop van de NY Post, gebaseerd op Avril’s misleidende opmerkingen – Oekraïne heeft misschien een betere toekomst nu Rusland moeite heeft de strijdkrachten opnieuw te bevoorraden. Wat? Blijkbaar heeft mevrouw Haines het zo druk met het lezen van “inlichtingen”-rapporten dat ze niet weet dat het Oekraïne is, en niet Rusland, die smeekt om meer wapens en munitie en dat de meeste NAVO landen zich beroepen op hun gebrek aan wapens en munitie om meer te sturen:

“Frankrijk heeft onofficieel toegegeven dat het Oekraïne niet kan voorzien van meer wapens vanwege slinkende voorraden, maar beloofde Kiev op andere manieren te blijven helpen, “zo meldt Politico, onder vermelding van een anonieme bron.

“Officieel geven de Fransen toe dat ze Oekraïne niet meer wapens kunnen geven vanwege de staat van hun eigen voorraden,” zei de krant donderdag in haar Brussels Playbook briefing. Het voegde eraan toe dat Parijs “hoopt het goed te maken met civiele hulp”.

Dit komt naar aanleiding van berichten dat de meeste NAVO-leden ook geen wapens meer hebben om aan Oekraïne te geven.”

Ja, dat is een zeker recept voor succes in het voeren van een oorlog. Oekraïne is als een van die zelfbenoemde daklozen die op een kruispunt staan met een bord dat smeekt om meer wapens. Frankrijk zei: au contraire.

Haines weet ook niet dat Rusland momenteel meer dan 300.000 nieuwe troepen naar de frontlinies stuurt op hetzelfde moment dat Oekraïne catastrofale verliezen lijdt. Je zou denken dat het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst wel iets over die ontwikkeling zou hebben gehoord.

Oh ja. Bijna vergeten. Wist u dat Rusland geen precisieraketten meer heeft? Ja. Die mantra wordt bijna elke week herhaald door weemoedige westerse inlichtingenanalisten en deskundigen. Poetin en de Russen hebben die ontwikkeling blijkbaar niet meegekregen en blijven wekelijks de belangrijkste energie-infrastructuur van Oekraïne beschieten.

Ik denk dat Haines oprecht gelooft dat Rusland onmogelijk meer raketten kan produceren. Dat is niet zozeer een afspiegeling van haar goedgelovigheid als wel een aanklacht tegen de pathetische staat van de Amerikaanse inlichtingendienst. De CIA en de NSA zijn blijkbaar niet op de hoogte van de locaties en producten die door de Russische defensie-industrie worden geproduceerd.

Rusland heeft in dit opzicht verschillende voordelen ten opzichte van de Verenigde Staten. Ten eerste is het gezegend met de natuurlijke hulpbronnen, mineralen en metalen die nodig zijn om deze wapens te produceren. Ten tweede heeft het een beter opgeleide bevolking die het technische werk kan verrichten dat nodig is om de wapens te bouwen en te testen. En ten derde (en dat is het belangrijkste) hoeft de Russische defensie-industrie geen inhalige politici te betalen om peperdure, grotendeels irrelevante defensieprojecten te produceren, zoals de onlangs aangekondigde B21-bommenwerper (een echt gigantische witte olifant) om de aandeelhouders een mooi rendement te geven. In tegenstelling tot de Amerikaanse kolos, die nu 800 miljard dollar per jaar nodig heeft voor de productie van onbenulligheden, legt de Russische defensie-industrie zich toe op de verdediging van Rusland en de productie van wapensystemen, zoals het S400 luchtverdedigingssysteem, die daadwerkelijk goed presteren in de strijd.

De laatste tijd veel gehoord over de “game changer” HIMARS? Nee. De VS kunnen niet genoeg raketten produceren die door dat systeem worden afgevuurd om ze in Oekraïne levensvatbaar te houden.

Ik denk dat de inlichtingencapaciteit van de VS ernstig is afgenomen ten opzichte van 30 jaar geleden. Ja, de Central Intelligence Agency heeft nog steeds CIA-functionarissen in het veld die buitenlanders proberen te werven om voor ons te spioneren. Met andere woorden, ons te voorzien van de inside informatie over wat er werkelijk gaande is binnen een buitenlandse regering of leger. Helaas is de CIA een carrièrebureaucratie die geen lang spel speelt. Ik bedoel daarmee dat de CIA officieren niet aanmoedigt of stimuleert om echte experts te worden in het omgaan met een bepaald land. Ze gaan van baan naar baan om promotie te maken. Ik ken een officier die de afgelopen jaren in een van de voormalige Sovjetrepublieken (een van de “stans”) werkte en, omdat hij het daar zo goed deed, werd zijn volgende opdracht een land in Noord-Afrika. Geen tijd om de taal van beide landen echt vloeiend te leren spreken.

Herinnert u zich het verhaal van Gary Berntsen? Ik beschouw Gary als een vriend en patriot. Hij schreef het boek, Jawbreaker:

In Jawbreaker beschrijft Gary Berntsen, tot voor kort een van de meest gedecoreerde officieren van de CIA, voor het eerst zijn ongebreidelde jacht op Osama bin Laden en Al Qaida.

Met zijn unieke mix van clandestiene kennis en paramilitaire training vertegenwoordigt Berntsen het nieuwe gezicht van terrorismebestrijding. Berntsen werd binnen het agentschap erkend om zijn agressiviteit en toen hij naar Afghanistan werd gestuurd, maakte hij van het vernietigen van de vijand zijn taakomschrijving.

Vóór 9-11 had Gary inlichtingenactiviteiten uitgevoerd in Afghanistan nadat de Sovjets zich hadden teruggetrokken. Je zou dus denken dat de CIA een Pasjtospreker die Afghanistan kent zou willen hebben om in die regio actief te blijven en bronnen en contacten te cultiveren. Nee. In plaats daarvan stuurde de CIA hem naar Uruguay, een Spaanssprekend land met een geweldig strand in Punta Del Este (ze zeggen dat het de plaats is waar Argentijnse mannen naartoe gaan om naar de mooie achterwerken van de dochters van Uruguayaanse mannen te staren). In de onmiddellijke nasleep van 9-11 probeerde Gary’s baas in Uruguay te verhinderen dat hij als vrijwilliger naar Afghanistan zou gaan. Dat was 22 jaar geleden en het is er niet beter op geworden.

De trieste realiteit is dat de Verenigde Staten verslaafd zijn geraakt aan het verzamelen van inlichtingen via buitenlandse verbindingsdiensten. Dat betekent dat de Britten, de Duitsers, de Oekraïners en de Israëli’s, om er maar een paar te noemen, ons onze informatie voorschotelen. En wat het nog erger maakt: we geloven de onzin die onze bondgenoten ons voorschotelen. Als de CIA over fatsoenlijke bronnen ter plaatse in Rusland beschikte, zou zij weten dat de Russische defensiefabrieken 24 uur per dag werken en de precisieraketten produceren waarvan mensen als Avril Haines blijven hopen dat ze verdwijnen. En ze zouden erkennen dat Vladimir Poetin in Rusland populairder is dan welke politieke leider in de Verenigde Staten dan ook, omdat Poetin een belangrijke rol heeft gespeeld bij de transformatie van Rusland van een echt shithole in 1999 tot een volledig modern land.

Ik raad u aan het laatste commentaar van Alexander Mercouris over deze zaken te bekijken (als u dat nog niet hebt gedaan). Eerlijk gezegd zou hij een betere directeur van de nationale inlichtingendienst zijn dan Avril Haines en hij kan nog steeds zijn Duran podcasts doen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De lijdensweg van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Wat te doen als de directeur van de Amerikaanse Inlichtingendienst niet intelligent is? appeared first on Frontnieuws.