Waarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling overal ter wereld in cirkels?

Inmiddels heeft u waarschijnlijk wel gehoord van een zeer vreemd fenomeen dat de afgelopen dagen het internet heeft veroverd. Grote groepen dieren, insecten en vogels zijn gesignaleerd die overal ter wereld in cirkels lopen, en er wordt druk gespeculeerd over de vraag waarom dit gebeurt. Enkele van de mogelijke verklaringen die zijn geopperd zijn het […] The post Waarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling overal ter wereld in cirkels? appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Waarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling overal ter wereld in cirkels?

Inmiddels heeft u waarschijnlijk wel gehoord van een zeer vreemd fenomeen dat de afgelopen dagen het internet heeft veroverd. Grote groepen dieren, insecten en vogels zijn gesignaleerd die overal ter wereld in cirkels lopen, en er wordt druk gespeculeerd over de vraag waarom dit gebeurt. Enkele van de mogelijke verklaringen die zijn geopperd zijn het toeschrijven van dit vreemde gedrag aan ziekten, veranderingen in het magnetisch veld van de aarde, bedorven voer, parasitaire hersenwormen, experimenten bij CERN, een komende poolverschuiving of pieken in elektromagnetische straling. Persoonlijk weet ik niet wat ik moet denken. Er lijkt iets heel vreemds te gebeuren, en hopelijk krijgen we de komende dagen meer antwoorden, schrijft Michael Snyder.

Begin november begon een groep schapen in het noorden van China steeds weer rondjes te lopen.

Dit ging bijna twee weken door, en beelden van dit gedrag hebben zich razendsnel verspreid op diverse sociale media…

Bizarre videobeelden, gemaakt op een Chinese boerderij, tonen een groep schapen die bijna twee weken lang rondjes loopt zonder te stoppen. Het vreemde gedrag heeft waarnemers en de eigenaar van de schapen in verwarring gebracht, omdat ze proberen vast te stellen wat er achter zit. De beelden zijn eerder deze maand gemaakt in het noorden van China.

Een gesloten camera op een plaatselijke boerderij zag honderden schapen met de klok mee lopen in hun hok. Niet alle dieren deden eerst mee, maar keken eerst vanuit het midden van de kudde naar de handeling voordat ze in de pas liepen met de rest van de kudde.

Zelfs onze grote bedrijfsmedia hebben het gehad over de schapen in China, maar in veel gevallen hebben ze besloten dat het iets is om om te lachen.

Hopelijk is er een heel eenvoudige verklaring voor waarom de schapen zo lang rondjes liepen.

Volgens een deskundige die door Newsweek werd geïnterviewd, zou dit gewoon een geval kunnen zijn waarin de schapen extreem gefrustreerd raakten omdat ze zo lang waren opgesloten…

Een mogelijke verklaring is afkomstig van Matt Bell, professor en directeur van het departement landbouw van de Hartpury University in Gloucester, Engeland.

“Het lijkt erop dat de schapen lange tijd in de box zitten, en dit kan leiden tot stereotiep gedrag, met het herhaaldelijk rondcirkelen als gevolg van frustratie over het feit dat ze in de box zitten en beperkt zijn [tot waar ze kunnen gaan]. Dit is niet goed. Dan komen de andere schapen erbij omdat het kuddedieren zijn en zich binden of aansluiten bij hun vrienden,” vertelde Bell aan Newsweek.

Misschien heeft Bell gelijk.

Maar waarom lopen zoveel andere dieren, insecten en vogels ook in cirkels over de hele planeet?

Wat we zien is niet beperkt tot één groep schapen in Noord-China.

Dit lijkt iets te zijn dat overal ter wereld gebeurt, en dus hebben we een verklaring nodig die dat kan verklaren.

Ik vond wel een artikel dat het feit dat sommige duiven in het Verenigd Koninkrijk als “zombie-achtige wezens” rondcirkelen, wijt aan een bepaalde virusziekte…

Een virusziekte heeft duiven in het Verenigd Koninkrijk veranderd in zombie-achtige wezens – waardoor ze gedraaide nekken ontwikkelen en rondjes lopen, aldus dierendeskundigen.

Deze ziekte staat bekend als “duiven paramyxovirus”, en er wordt ons verteld dat het “duiven, kippen en pluimvee kan treffen”

“Er is de laatste weken een toename van het aantal aan de grond gelopen duiven in het JSPCA Dierenopvangcentrum, waarvan velen neurologische symptomen vertonen, zoals een gedraaide nek, rondcirkelen of niet kunnen staan”, aldus de dierenreddingsdienst in St. Helier, Jersey.

De ziekte blijkt duivenparamyxovirus te zijn, dat wordt omschreven als “een onveranderlijk dodelijke virusziekte die duiven, kippen en pluimvee kan treffen.”

Dit kan dus een verklaring zijn voor het feit dat veel vogels in rondjes lopen, maar het verklaart niet waarom zoveel schapen, kippen en insecten zijn aangetast.

Wat we nodig hebben is een theorie die alles wat we hebben gezien kan verklaren.

Hieronder heb ik een aantal video’s gedeeld die dit verschijnsel zogenaamd documenteren. Zoals u kunt zien, zijn er zeker veel beelden…

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow