Waarom landen instorten: Exorbitante schulden, problemen in de energiesector, corrupte politieke systemen, elites met waanideeën

Dmitry Orlov en Vladimir Poetin geloven dat de VS faalt, omdat de regering van de VS, in de woorden van Poetin, “met vaste tred het pad van de Sovjet-Unie volgt.” Deze stappen zijn, in de woorden van Orlov: “exorbitante schulden, problemen in de energiesector en onhervormbare politieke systemen die gebukt gaan onder corruptie en waarvan […] The post Waarom landen instorten: Exorbitante schulden, problemen in de energiesector, corrupte politieke systemen, elites met waanideeën appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Waarom landen instorten: Exorbitante schulden, problemen in de energiesector, corrupte politieke systemen, elites met waanideeën

Dmitry Orlov en Vladimir Poetin geloven dat de VS faalt, omdat de regering van de VS, in de woorden van Poetin, “met vaste tred het pad van de Sovjet-Unie volgt.”

Deze stappen zijn, in de woorden van Orlov: “exorbitante schulden, problemen in de energiesector en onhervormbare politieke systemen die gebukt gaan onder corruptie en waarvan de elites zich waanzinnig machtig voelen. En nu komt een echt griezelige analogie: het kruitvat dat ontplofte onder de USSR was etnisch nationalisme en separatisme; en het kruitvat dat momenteel ontploft onder de VS is “woke” (anti-)racisme: een ander merk van etnisch fascisme, maar met Amerikaanse kenmerken.”

Ik ontken niet dat deze problemen de Sovjet-Unie troffen en vandaag de dag de VS treffen. Zeker is dat dergelijke problemen, als ze niet met succes worden aangepakt, tot een mislukking kunnen leiden.

Dit schrijft Dr. Paul Craig Roberts, voorzitter van The Institute for Political Economy, voormalig redacteur van de Wall Street Journal en een bekend auteur van vele boeken. Hij levert ook regelmatig bijdragen aan de nieuwssite Herland Report en aan onze tv-interviews op YouTube. Hij heeft carrière gemaakt in de wetenschap en de academische wereld, de journalistiek, de openbare dienst en het bedrijfsleven. Hij is onderscheiden met de Meritorious Service Award van het ministerie van Financiën voor “zijn opmerkelijke bijdragen aan de formulering van het economisch beleid van de Verenigde Staten.”

Dr. Roberts schrijft over waarom landen instorten: Volgens mij stortte de Sovjet-Unie echter in omdat het geloofssysteem instortte. De Verenigde of Onverenigde Staten storten om dezelfde reden in, net als überhaupt de hele westerse wereld. Of Rusland zich ook bij deze ineenstorting aansluit, valt nog te bezien.

De Sovjet-Unie stortte in omdat het communisme niet de overvloed of vrijheid opleverde die het beloofde, en gefrustreerde communistische hervormers het systeem zat waren.

Dissidenten werden gestraft, soms streng, en er werd propaganda gebruikt om de narratieven onder controle te houden, zoals nu in de VS. De resterende draden van geloof werden doorgesneden toen hardline elementen in de communistische partij president Gorbatsjov onder huisarrest plaatsten.

In de westerse wereld is de vernietiging van het geloof al vele decennia aan de gang. De Franse schrijver Jean Raspail legde de ineenstorting van het westerse geloof en de gevolgen daarvan vast in zijn roman The Camp of the Saints, 48 jaar geleden in 1973.

De ineenstorting is vandaag duidelijk zichtbaar. De Fransen, de Duitsers, de Britten, de Scandinaviërs kunnen geen weerstand bieden aan de donkergekleurde immigranten-invasies die met de islam het westerse christendom definitief aan het veroveren zijn.

Het Duitse geloof in zichzelf en hun land is sinds 1945 vernietigd door de Amerikaanse controle van hun onderwijssysteem. Duitsers worden geïndoctrineerd met het geloof dat hun land beschamend is, verantwoordelijk voor gruwelijke daden die door het Duitse volk worden gesteund.

Elke uiting van Duitse trots of verdediging van de Duitse etniciteit tegen immigranten-invasie wordt behandeld als een uiting van nazisme.

In Groot-Brittannië hebben diverse intellectuelen en universiteitsprofessoren de Britten vervloekt vanwege hun kolonialisme. Generatie na generatie heeft de aanval het Britse geloof in hun land aangetast.

Vandaag zijn “de bevoorrechte enkelingen”, de studenten van Magdalen College, Oxford University, “ongemakkelijk” met een portret van koningin Elizabeth in hun gemeenschappelijke ruimte en hebben ze de afbeelding van de koningin van Engeland uit hun aanwezigheid verwijderd. Het is duidelijk dat de geprivilegieerden zich extreem distantiëren van hun land. Hoe moeten de armen zich voelen?

In Frankrijk is Marine Le Pen de enige politicus die de Franse etniciteit vertegenwoordigt, maar de Franse etniciteit zal niet de enige politicus kiezen die gelooft in een Franse nationalistische staat op basis van de Franse etniciteit. Als het establishment haar niet probeert te arresteren, noemen ze haar een nazi. Dus, als je Frans bent en je staat voor het Franse volk, ben je een nazi. Als patriottisme nog bestaat, is het verwijderd uit de associatie met de Franse etniciteit.

In de nu door en door verdeelde Verenigde Staten, die niet noord en zuid maar rood en blauw zijn, worden blanke Amerikanen in de blauwe staten beschouwd als systematische racistische onderdrukkers van zwarten en daders van genocide op de inheemse stammen. Er wordt veel gesproken over restitutie, maar de nadruk ligt nu op het elimineren van “witheid”.

Voor de extremisten betekent dit het uitroeien van de blanken. U ziet de smaak hier. Voor anderen betekent het het elimineren van de westerse cultuur.

Programma’s voor zwarte studies aan Amerikaanse universiteiten en alle openbare scholen in blauwe staten en sommige in rode staten, hoewel de rode staten zich daartegen verzetten, onderwijzen dat blanken van nature racistisch zijn en “gekleurde mensen” van nature onderdrukken.

Het effect van dit onderwijs is het creëren van haat tegen blanken bij “gekleurde mensen”, terwijl het vertrouwen van blanke Amerikanen om zich te verdedigen tegen beschuldigingen, straffen en geweld wordt vernietigd. De uitingen van de aanvallen op blanke Amerikanen zijn overal. Sterker nog, we verdrinken erin.

Toch is er geen publieke of politieke discussie over de officiële demonisering van blanke Amerikanen, die wordt uitgevoerd als het officiële beleid van de Democratische Partij.

Zoals in de roman van Raspail de aanval op de Franse nationalisten werd geleid door de Fransen zelf, zo worden in de Verenigde Staten de felle demoniserende aanvallen op blanke Amerikanen geleid door blanke Amerikaanse liberalen. Zelfverloochening door blanken is de regel in de westerse wereld.

In Nieuw-Zeeland werd of wordt binnenkort gestemd om zichzelf te onteigenen en een deel van het land dat de Nieuw-Zeelanders hebben opgebouwd over te dragen aan de afstammelingen van de oorspronkelijke inheemse bewoners. In Australië en Canada bestaan soortgelijke plannen. De Duitsers betalen al jaren miljarden dollars aan de “afstammelingen van de Holocaust”.

Zelfs het Amerikaanse leger wordt geprogrammeerd om vermeende racistische houdingen ten opzichte van gekleurde mensen uit te roeien. Als blanke Amerikaanse soldaten schuldig zijn aan het onderdrukken van zwarten, zijn ze ook schuldig aan het onderdrukken van Arabieren en Aziaten.

Hoe kunnen Amerikaanse troepen dan vechten in het Midden-Oosten of tegen China? Als zwarten zijn onderdrukt, dan heeft de VS gekleurde mensen onderdrukt in de Arabische landen die zij 20 jaar lang heeft gebombardeerd en binnengevallen. Wordt het Amerikaanse leger zo geconditioneerd dat het alleen tegen blanken kan vechten? Zijn de Amerikaanse sancties tegen China, Noord-Korea en Iran racistisch?

Zal de zelfverloochening zich uitbreiden naar Rusland en China? Beide zijn kwetsbaar. Beide hebben domweg de westerse invloed verwelkomd en hebben een professorale klasse van academici die doordrenkt zijn van het westerse denken.

Denk aan de onderdrukking onder Stalin, de Koelakken enzovoort, de goelag, de executies van “vijanden van het volk”. Denk aan Mao en iedereen die hij uit de weg ruimde. En Pol Pot.

Is het antwoord dat klassenonderdrukking oké is, maar rassenonderdrukking niet?

In Noord-Amerika is niemand die vandaag leeft slaaf geweest of eigenaar van een slaaf. In Noord-Amerika eindigde de slavernij 156 jaar geleden. Als Amerikaanse blanken een prijs moeten betalen voor wat lang voor hun tijd gebeurde, hoe ver terug en hoe breed worden de straffen dan toegepast?

Wat is Turkije verschuldigd aan afstammelingen van Byzantium? Wat zijn afstammelingen van Barbarijse Piraten verschuldigd aan afstammelingen van Amerikanen die zij tot slaven maakten?

Wat zijn nakomelingen van moslims die Italiaanse kuststeden hebben overvallen op slaven, verschuldigd aan nakomelingen van de slaven? Wat moet Israël terugbetalen voor het stelen van Palestina van de Palestijnen?

Wat moeten nakomelingen van Normandiërs betalen aan nakomelingen van Angelsaksen voor de verovering van Engeland?

Wat zijn de zwarte inwoners van Benin, het vroegere Dahomey, verschuldigd aan de afstammelingen van zwarte slaven die Dahomey in slavernij verkocht?

Zwarte Afrikanen waren de steunpilaar van de slavenhandel:

“De Atlantische slavenhandel bereikte zijn hoogtepunt aan het einde van de 18e eeuw, toen het grootste aantal slaven werd gevangen tijdens rooftochten naar de binnenlanden van West-Afrika. Deze expedities werden doorgaans uitgevoerd door Afrikaanse staten, zoals de Bono Staat, het Oyo rijk (Yoruba), het Kong Rijk, het Koninkrijk Benin, het Imamaat van Futa Jallon, het Imamaat van Futa Toro, het Koninkrijk Koya, het Koninkrijk Khasso, het Koninkrijk Kaabu, de Fante Confederatie, de Ashanti Confederatie, de Aro Confederatie en het Koninkrijk Dahomey.[43][44]

Europeanen kwamen zelden in de binnenlanden van Afrika, uit angst voor ziekten en bovendien voor fel Afrikaans verzet. De slaven werden naar buitenposten aan de kust gebracht, waar ze werden verhandeld voor goederen.”

“Afrikaanse staten speelden een sleutelrol in de slavenhandel, en slavernij was een gangbare praktijk onder Afrikanen ten zuiden van de Sahara vóór de betrokkenheid van de Arabieren, Berbers en Europeanen. Er waren drie soorten: zij die slaaf waren door verovering, zij die slaaf waren door onbetaalde schulden, of zij die door hun ouders als slaaf waren gegeven aan stamhoofden. De stamhoofden ruilden hun slaven tegen Arabische, Berberse, Ottomaanse of Europese kopers voor rum, specerijen, stoffen of andere goederen.[48] Het verkopen van gevangenen of oorlogsgevangenen was in die tijd gebruikelijk onder Afrikanen, Turken, Berbers en Arabieren.”

“De koningen van Dahomey verkochten hun oorlogsgevangenen in trans-Atlantische slavernij. Als een van de belangrijkste slavenstaten van West-Afrika werd Dahomey uiterst impopulair bij de naburige volkeren.[51][52][53] Net als het Bambara-rijk in het oosten waren de Khasso-koninkrijken voor hun economie sterk afhankelijk van de slavenhandel. De status van een familie werd bepaald door het aantal slaven dat zij bezat, wat leidde tot oorlogen met als enig doel meer gevangenen te nemen. Deze handel bracht de Khasso in toenemende mate in contact met de Europese nederzettingen aan de Afrikaanse westkust, met name de Fransen.[54] Benin werd in de 16e en 17e eeuw steeds rijker door de slavenhandel met Europa; slaven uit vijandelijke staten in het binnenland werden verkocht en in Nederlandse en Portugese schepen naar Amerika vervoerd. De kust van Benin kwam al snel bekend te staan als de ‘Slavenkust’.”

Volgens Wikipedia’s item “History of Slavery” is er vandaag de dag nog steeds sprake van slavernij in het moderne Nigeria, Benin, Soedan en delen van Ghana. Toch richten “black studies” en Critical Race Theory zich op de 19e-eeuwse slavernij in de Verenigde Staten.

Met andere woorden, de enige interesse in slavernij is het gebruik ervan als wapen tegen Amerikaanse blanken.

Slavernij onder zwarte Afrikanen bestond al lang voor de trans-Atlantische slavenhandel. De zwarte slaven die aan Europeanen werden verkocht, werden eerst tot slaaf gemaakt door andere zwarten. Toch krijgt zwarte slavernij de schuld van blanken. Deze leugen wordt gebruikt om bij zwarten haat tegen blanken aan te wakkeren en bij blanken die geïndoctrineerd zijn in hun schuldgevoel. Het is duidelijk dat deze leugen elk vooruitzicht op een multicultureel Amerika, het enige Amerika waarin de blanke liberalen geloven, heeft vernietigd.

Het doel van het 1619 Project van de New York Times en de Critical Race Theory is de Verenigde Staten te demoniseren en het geloof van de burgers in hun land te vernietigen. Amerikanen doen nu met zichzelf wat ze met de Duitsers hebben gedaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

SLAVERNIJ DOSSIER

“Afrika’s rol in de slavenhandel is bewust vergeten… Ze hebben een mythe gecreëerd dat we onschuldig zijn”, zegt Afrikaanse historicus.Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Waarom landen instorten: Exorbitante schulden, problemen in de energiesector, corrupte politieke systemen, elites met waanideeën appeared first on Frontnieuws.