VS vliegdekschepen zijn sitting ducks voor Russische supersonische antischipkruisraketten … en nu ook die van China

Volgens de Amerikaanse publicatie 19 FortyFive vormt de nieuwe Chinese YJ-21 hypersonische antischipraket een ernstige bedreiging voor Amerikaanse vliegdekschepen. Volgens de publicatie kan deze raket worden gelanceerd vanuit een vliegtuig of een oppervlakteschip. De raket werd gepresenteerd op de 14e internationale lucht- en ruimtevaarttentoonstelling Airshow China, die van 8 tot 13 november werd gehouden in […] The post VS vliegdekschepen zijn sitting ducks voor Russische supersonische antischipkruisraketten … en nu ook die van China appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

VS vliegdekschepen zijn sitting ducks voor Russische supersonische antischipkruisraketten … en nu ook die van China

Volgens de Amerikaanse publicatie 19 FortyFive vormt de nieuwe Chinese YJ-21 hypersonische antischipraket een ernstige bedreiging voor Amerikaanse vliegdekschepen. Volgens de publicatie kan deze raket worden gelanceerd vanuit een vliegtuig of een oppervlakteschip.

De raket werd gepresenteerd op de 14e internationale lucht- en ruimtevaarttentoonstelling Airshow China, die van 8 tot 13 november werd gehouden in Zhuhai, in de zuidelijke provincie Guangdong.

De YJ-21 brengt de Chinese marine absoluut naar een heel nieuw niveau, omdat hij onbereikbaar is voor de Amerikaanse marine. Zijn snelheid is ongeveer Mach tien (12.000 km/uur), terwijl het maximale vliegbereik 932 zeemijlen (1732 km) bedraagt. Het stoort het Aegis-bestrijdingssysteem, dat fungeert als verdedigingssysteem voor vliegdekschepen en schepen in dienst van de Amerikaanse marine.

De Chinese hypersonische kruisraket wordt volgens de Amerikaanse pers een bedreiging voor Amerikaanse militaire bases in de regio van de Indo-Stille Oceaan, waaronder militaire bases in Guam en het Japanse Okinawa.

Het is belangrijk te wijzen op de inspanningen van de Verenigde Staten in deze richting, die begonnen zijn met de ontwikkeling van hypersonische wapens. De laatste jaren hebben de Verenigde Staten het proces moeten versnellen door de opkomst van gevechtshypersonische wapens in zowel China als Rusland. Bedenk dat in Rusland het eerste hypersonische wapen ter wereld verscheen – het Dagger-complex.

In oktober zei de Russische president Vladimir Poetin dat de Verenigde Staten Rusland nog niet hebben ingehaald op het gebied van hypersonische wapens. Rusland is ook bewapend met Zircon hypersonische antischipkruisraketten.

Via TopWar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s Winteroffensief


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post VS vliegdekschepen zijn sitting ducks voor Russische supersonische antischipkruisraketten … en nu ook die van China appeared first on Frontnieuws.