Voorbode van een Brits-Russisch conflict: “Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen”

Groot-Brittannië en Rusland zijn in oorlog, zo niet dicht bij een conflict, nu Moskou de Britse ambassadeur bewijzen heeft overhandigd van de betrokkenheid van Groot-Brittannië bij zowel de aanval op Sevastopol als het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen, meldt Warnews24/7. Samen met het bewijsmateriaal heeft Moskou een ultimatum gesteld aan Groot-Brittannië en bekendgemaakt dat hetzelfde […] The post Voorbode van een Brits-Russisch conflict: “Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen” appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Voorbode van een Brits-Russisch conflict: “Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen”

Groot-Brittannië en Rusland zijn in oorlog, zo niet dicht bij een conflict, nu Moskou de Britse ambassadeur bewijzen heeft overhandigd van de betrokkenheid van Groot-Brittannië bij zowel de aanval op Sevastopol als het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen, meldt Warnews24/7.

Samen met het bewijsmateriaal heeft Moskou een ultimatum gesteld aan Groot-Brittannië en bekendgemaakt dat hetzelfde bewijsmateriaal binnenkort openbaar zal worden gemaakt.

Russische bronnen spreken van een zeer slechte sfeer tijdens de ontmoeting met de Britse ambassadeur waar dreigementen en beloftes overheersten dat Londen duur zal betalen voor wat er is gebeurd…

Tegelijkertijd verwees de secretaris van de Veiligheidsraad van Rusland, Nikolay Patrushev, in zijn verklaringen naar de beruchte boodschap van Liz Truss aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken. Dit is dus niet zomaar een gerucht, maar Liz Truss heeft inderdaad de grootste blunder in de geschiedenis gemaakt.

De Russen zullen bewijzen dat de Britse regering schuldig is aan het opblazen van kritieke infrastructuur van een andere staat. Het is niet alleen een daad van internationaal terrorisme, maar een oorlogsdaad.

Het lijkt erop dat de Britten bang zijn dat er iets ernstigs staat te gebeuren. Laten we eens kijken naar de volgorde van de gebeurtenissen:

  • Eerst worden de Nord Stream pijpleidingen opgeblazen
  • Vervolgens het Russische raketincident tegen het Britse verkenningsvliegtuig RC-135W Rivet Joint van de RAF.
  • Later haast de Britse minister van Buitenlandse Zaken in de VS zich met spoed naar de VS en weigert vertrouwelijke communicatiekanalen met Washington te gebruiken. De reden? Zij vreesden dat de Russen na het incident met Liz Truss andere Britse communicatiesystemen hadden gehackt.

Er zij aan herinnerd dat Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, gisteren, woensdag 2/11, had gezegd dat alle bewijzen voor de betrokkenheid van het Verenigd Koninkrijk bij de aanvallen op zowel de Nord Stream-gaspijpleidingen als de Russische marinebasis op de Krim aan de Britse ambassadeur zouden worden overhandigd.

Inderdaad, Zakharova had erop gewezen dat deze aanvallen niet onbeantwoord zouden blijven, en had verzekerd dat nadat de Britse kant officieel was geïnformeerd, al het materiaal openbaar zou worden gemaakt via de website van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken of via de sociale media.

Laten we bij het begin beginnen.

De Britse ambassadeur bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden

De Britse ambassadeur Deborah Brochant is gisteren ontboden op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze arriveerde kort na 10.30 uur Moskou tijd. Bij haar aankomst werd zij begroet door een menigte die anti-Britse leuzen scandeerde en borden vasthield met de tekst “Groot-Brittannië is een terroristische staat”. Ze vertrok na ongeveer 30 minuten.

De reden waarom de ambassadeur werd opgeroepen, was om de Britse betrokkenheid bij de recente aanval op Russische marineschepen bij Sevastopol en het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen weken geleden rechtstreeks aan de kaak te stellen.

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, zei tegen de media:

“Het lijdt geen twijfel dat Britse inlichtingendiensten betrokken waren bij de terroristische aanval op de basis van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol op 29 oktober en bij de sabotagedaad tegen de Nord Stream-pijpleiding. Wij zullen niet zonder reactie blijven. Wij hebben dit in de Veiligheidsraad verklaard. We hebben er publiekelijk over gesproken … De Britse ambassadeur is ontboden en heeft het relevante materiaal gekregen … Hetzelfde materiaal … zal ook beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek.”

Eerder zei Zakharova:

“Ze probeerden zichzelf vrij te pleiten van verantwoordelijkheid voor de terroristische aanslag. Ze zeiden dat ze het niet eens wisten. Het was een zeer vreemde reactie. Ze staan in contact, zoals ze altijd al hebben gedaan, met het Russische ministerie van Defensie.”

Zij besloot haar opmerkingen met de volgende woorden:

“Het lijdt geen twijfel dat de Britse inlichtingendienst betrokken was bij de terroristische aanval op de basis van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol op 29 oktober en de sabotagedaad tegen de Nord Stream-pijpleiding.”

“We zullen niet zonder reactie blijven,” zei M. Zakharova.

“Wij hebben dit in de VN-Veiligheidsraad verklaard. We hebben het publiekelijk gezegd. En natuurlijk zal, zoals ik al zei, de Britse ambassadeur wordt ontboden en het relevante materiaal krijgen. Ik beloof u dat het bewijs dat aan haar zal worden gegeven ook beschikbaar zal worden gesteld aan het grote publiek,” aldus Zakharova.

Zakharova zei dat onmiddellijk na de briefing van de Britse ambassadeur het bewijsmateriaal openbaar zal worden gemaakt via de website van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken en de sociale media.

Zakharova verwees ook naar de reactie van het Britse ministerie van Defensie.

“Ze probeerden zichzelf vrij te pleiten van verantwoordelijkheid voor de terroristische aanslag. Ze zeiden dat ze het niet eens wisten. Het was een zeer vreemde reactie. Zij staan, zoals altijd, in contact met het Russische ministerie van Defensie.

Aanvankelijk hadden ze kunnen proberen bepaalde zaken te verduidelijken. Het bleek dat ze de antwoorden op alle vragen van tevoren wisten, wat vreemd is. Uiteindelijk twijfelde niemand eraan dat zij achter de aanval zaten,” zei Zakharova.

“Het is een bevestigd feit,” benadrukte Zakharova.

Rusland: Groot-Brittannië heeft UUV’s overgedragen aan Oekraïne

Bovendien waarschuwt Rusland dat dergelijke confronterende acties van de Britten “het risico van escalatie inhouden en kunnen leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke gevolgen.”

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de Britten UUV’s naar Oekraïens grondgebied hebben verplaatst.

Het Verenigd Koninkrijk heeft bemanningen van mijnenvegers voor Oekraïne opgeleid en ook een bepaald aantal onbemande onderwatervoertuigen (UUV’s) aan Kiev overgedragen, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring van donderdag in verband met de betrokkenheid van Groot-Brittannië bij de terroristische aanval op schepen van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol.

“In augustus-september van dit jaar hebben de Britten training gegeven aan de bemanningen van de mijnenvegers die naar Oekraïne worden vervoerd. Er is informatie dat de Britse marine ook een bepaald aantal BPA’s aan Oekraïne heeft geleverd”, aldus het ministerie.

Escalatie – Telegram aan de Britse ambassadeur

Bij haar vertrek uit het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wilde de Britse diplomate geen verklaringen afleggen.

In een verklaring zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat het bij de Britse ambassadeur krachtig heeft geprotesteerd tegen de actieve deelname van Britse militaire deskundigen aan de training van de Oekraïners om de aanval op het marinestation in de Zwarte Zee uit te voeren.

“In verband met de berichten van het Russische ministerie van Defensie over de betrokkenheid van Groot-Brittannië bij de terroristische aanslag van 29 oktober op schepen van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol, werd de Britse ambassadeur, Deborah Bronnert, op 3 november ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De ambassadeur werd ingelicht over het sterke protest van Rusland tegen de actieve betrokkenheid van Britse militaire deskundigen bij de opleiding en bevoorrading van Oekraïense Special Forces-eenheden, ook met het oog op het uitvoeren van sabotageoperaties.

Tegelijkertijd werden concrete bewijzen van dergelijke activiteiten door Londen geleverd”, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in zijn verklaring.

Zoals gezegd, werd de ambassadeur ervan in kennis gesteld dat dergelijke confronterende acties van de Britten “het risico van escalatie inhouden en kunnen leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke gevolgen.”

Er werd gewezen op de onaanvaardbaarheid van dergelijke vijandige provocaties en er werd verzocht er onmiddellijk een einde aan te maken.

Als dergelijke agressieve acties doorgaan, zal de verantwoordelijkheid voor de gevolgen en de ontwikkeling van spanningen in de betrekkingen tussen onze staten volledig bij de Britten liggen”, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Patrushev: “Het tekstbericht heeft Liz Truss genageld”

De terroristische aanslagen op de Nord Stream-pijpleidingen waren gunstig voor de VS en het Verenigd Koninkrijk was betrokken bij de planning ervan, onthulde Nikolay Patrushev, secretaris van de Russische Veiligheidsraad, op donderdag tijdens een bijeenkomst van zijn collega’s van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten.

Hij herinnerde eraan dat letterlijk vanaf de eerste minuut nadat de meldingen van explosies langs de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 gaspijpleidingen opdoken, een actieve lastercampagne werd gelanceerd om Rusland de schuld te geven.

“Het is echter duidelijk dat de belangrijkste begunstigde van deze terroristische aanvallen de VS zijn en de Britse marine is volgens het Russische ministerie van Defensie betrokken bij de planning en uitvoering ervan,” aldus Patrushev.

De hoge Russische functionaris benadrukte dat wat niet kan worden genegeerd, de sms is van de voormalige Britse premier Lizz Truss die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken onmiddellijk na de bomaanslag op de gaspijpleiding informeerde dat “het gebeurd was”.

In het algemeen, merkte Patrushev op, creëerden de VS, met behulp van de meest geavanceerde technologieën, een gunstig informatieveld voor zichzelf, waarbij zij optraden als organisatoren van lastercampagnes en de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurde afschoven op andere leden van de internationale gemeenschap.

Video bekijken:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense soldaten tonen Hitlergroet naast afvurende artillerieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Voorbode van een Brits-Russisch conflict: “Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen” appeared first on Frontnieuws.