Voorbereidingen voor het gebruik van kernwapens: Geel en rood alarm in Rusland – Decreet van Poetin: “staat van beleg” en de “krijgswet” afgekondigd

Rusland staat wellicht op het punt tactische kernwapens in te zetten nu Poetin in een decreet de staat van beleg heeft afgekondigd in de regio’s Donetsk, Luhansk, Kherson en Zaporizhzhya. Dit besluit betekent in feite dat Rusland zich in een staat van oorlog bevindt die de verdediging van Russische gebieden met alle middelen en op […] The post Voorbereidingen voor het gebruik van kernwapens: Geel en rood alarm in Rusland – Decreet van Poetin: “staat van beleg” en de “krijgswet” afgekondigd appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Voorbereidingen voor het gebruik van kernwapens: Geel en rood alarm in Rusland – Decreet van Poetin: “staat van beleg” en de “krijgswet” afgekondigd

Rusland staat wellicht op het punt tactische kernwapens in te zetten nu Poetin in een decreet de staat van beleg heeft afgekondigd in de regio’s Donetsk, Luhansk, Kherson en Zaporizhzhya.

Dit besluit betekent in feite dat Rusland zich in een staat van oorlog bevindt die de verdediging van Russische gebieden met alle middelen en op alle manieren rechtvaardigt! schrijft Warnews24/7.

Dit wordt bevestigd door het feit dat er in verschillende Russische regio’s een geel en rood alarm geldt.

Vandaag zijn Poetin en de Russische leiding begonnen met de voorbereiding van het Russische volk op het dreigende gebruik van kernwapens.

In de regio’s die grenzen aan Oekraïne en de nieuwe gebieden wordt een “gemiddeld niveau”-alarm ingevoerd. Deze regio’s omvatten de Krim en Sevastopol, Krasnodar Territory, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk en Rostov.

In de overige gebieden van het Centraal Federaal District en het Zuidelijk Federaal District wordt, naast de bovengenoemde acht, zelfs in de hoofdstad Moskou een “hoog niveau”-alarm ingevoerd.

In de overige regio’s van Rusland wordt een “basis niveau”-alarm ingevoerd.

Tegelijkertijd kondigde Vladimir Poetin de oprichting aan van territoriale verdedigingseenheden door de lokale bevolking in Zaporizhzhya, Kherson, Lugansk en Donetsk.

De adviseur van het hoofd van de regio Krim benadrukte dat “de regio het recht heeft gekregen om snel, vrijwel onmiddellijk op “alle uitdagingen” te reageren”

Poetin kondigt staat van beleg af

De Russische president Vladimir Poetin heeft aangekondigd dat hij een decreet heeft ondertekend tot instelling van de staat van beleg in de regio’s Donetsk, Lugansk, Kherson en Zaporizhya.

Te midden van een tegenaanval van de Oekraïense strijdkrachten in zowel het zuiden als het oosten van Oekraïne en de vrees voor aanvallen op kritieke infrastructuur, zei Poetin dat alle Russische regio’s maatregelen moeten opleggen om kritieke en belangrijke infrastructuur te bewaken en te beschermen.

“Ik heb een decreet ondertekend om de staat van beleg in te voeren in deze vier entiteiten van de Russische Federatie. Het zal onmiddellijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Federale Raad en de Doema, die van het besluit in kennis zullen worden gesteld,” zei Poetin tijdens de vergadering van de Veiligheidsraad die via een teleconferentie werd gehouden.

Volgens het door Poetin ondertekende decreet moet de Russische president de Federale Raad en de Doema onmiddellijk in kennis stellen van de invoering van de staat van beleg.

Bovendien gaf Poetin opdracht tot de oprichting van een speciale raad onder premier Michail Misjustin om de werkzaamheden ter verbetering van de veiligheid te coördineren.

Het uitgevaardigde decreet beperkt ook het verkeer binnen en buiten de aan Oekraïne grenzende Russische gebieden.

Deze maatregelen gelden voor de aan Oekraïne grenzende provincies Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Koersk en Rostov, alsmede voor de Krim en Sevastopol.

“In de huidige situatie acht ik het noodzakelijk om de leiders van alle Russische regio’s extra bevoegdheden te geven”, aldus Poetin.

Bij de opening van de bijeenkomst van de Veiligheidsraad zei Vladimir Poetin op televisie dat “degenen die aan het front staan of trainen op schietbanen en trainingscentra onze steun moeten voelen en weten dat zij ons grote, geweldige land verenigd aan hun zijde hebben.”

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow