Voorbereidingen in volle gang: 5000 soldaten beveiligen jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos

De voorbereidingen voor het World Economic Forum (WEF) in Davos zijn begonnen. De autoriteiten worden gesteund door het leger. Tot 5000 militairen beveiligen de jaarlijkse bijeenkomst in Zwitserland. Tien dagen voor de start van het World Economic Forum (WEF), dat van 16 tot 20 januari plaatsvindt, zijn de opbouwwerkzaamheden in Davos begonnen. Om de veiligheid […] The post Voorbereidingen in volle gang: 5000 soldaten beveiligen jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Voorbereidingen in volle gang: 5000 soldaten beveiligen jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos

De voorbereidingen voor het World Economic Forum (WEF) in Davos zijn begonnen. De autoriteiten worden gesteund door het leger. Tot 5000 militairen beveiligen de jaarlijkse bijeenkomst in Zwitserland.

Tien dagen voor de start van het World Economic Forum (WEF), dat van 16 tot 20 januari plaatsvindt, zijn de opbouwwerkzaamheden in Davos begonnen. Om de veiligheid te garanderen zullen de civiele autoriteiten opnieuw worden ondersteund door het leger. De bijstandsdienst van maximaal 5000 leden van de strijdkrachten is door het parlement goedgekeurd voor de jaarlijkse WEF-bijeenkomsten van 2022 tot 2024, aldus de homepage van het ministerie van Defensie (DDPS), bericht Exxpress.at.

3000 deelnemers

Op het WEF 2023 worden 3000 internationale deelnemers uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en de samenleving verwacht. Het motto voor dit jaar is “Samenwerking in een gefragmenteerde wereld”. Het WEF zal de gastenlijst volgende week bekendmaken.

Het is al bekend dat onder anderen de Zwitserse president Alain Berset, EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, de bijeenkomst zullen bijwonen.

Geen deelname van VS-president Biden

De Amerikaanse president Joe Biden zal daarentegen niet aanwezig zijn, evenmin als zijn vicepresident Kamala Harris of minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. In plaats daarvan sturen de VS John Kerry, de speciale gezant van de president voor het klimaat, en minister van Arbeid Martin J. Walsh naar Zwitserland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

WEF overladen met doodsbedreigingen: Open Forum in Davos afgelast

The post Voorbereidingen in volle gang: 5000 soldaten beveiligen jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos appeared first on Frontnieuws.