Voodoo-vaccin

“Voodoo-vaccin” leek een pakkende titel, maar een passender titel voor dit artikel zou zijn: “Hoe het Covid-vaccin meer lijkt op bijgeloof dan op wetenschap.” Voodoo is gebaseerd op bijgeloof, dus deze titel werkt ook. Dus, wat is voodoo, of bijgeloof, en hoe is het Covid-vaccin, de verering ervan, het effect ervan, de angst die het zou […] The post Voodoo-vaccin appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Voodoo-vaccin

Voodoo-vaccin” leek een pakkende titel, maar een passender titel voor dit artikel zou zijn: “Hoe het Covid-vaccin meer lijkt op bijgeloof dan op wetenschap.” Voodoo is gebaseerd op bijgeloof, dus deze titel werkt ook. Dus, wat is voodoo, of bijgeloof, en hoe is het Covid-vaccin, de verering ervan, het effect ervan, de angst die het zou moeten wegnemen en de relatie tussen de mensen die het promoten en de mensen die het innemen eigenlijk bijgelovig? schrijft Todd Hayen.

Het verhaal gaat rond dat de fraai genoemde derde booster, de bivalente booster voor BA.4 en BA.5, niet zo goed wordt ontvangen. Er is ook een “derde prik” die anders is dan de “derde booster” – vraag me niet hoe, maar blijkbaar wordt die het best opgenomen door mensen met een verminderde immuniteit.

Voor een virus waarvan wordt beweerd dat het niet eens bestaat en/of nauwkeurig is geïsoleerd, weten ze wel veel details over dat vervelende dingetje.

Ik ben geen wetenschapper (woo hoo), dus ik kan uiteraard geen commentaar geven op de geniale geesten die dit alles in elkaar hebben gezet, maar jeetje, het lijkt wel of je het een tovenaar ziet doen, zo ingewikkeld en magisch is het.

Die opmerking zit waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan niet. Ik weet zeker dat de geesten die dit alles in elkaar hebben gezet inderdaad briljant zijn. En ik weet zeker dat er een bootlading wetenschap in dit alles zit.

Maar verdorie, die rotdingen werken niet eens, en ze zijn zeker gevaarlijk (als je met de juiste mensen praat) dus waarom nemen zoveel mensen ze, de een na de ander?

Ja, het is waar dat het enthousiasme voor de nieuwste prik afneemt. Maar veel mensen mekkeren op Facebook nog steeds dat ze ze krijgen: “Ik heb een afspraak voor de nieuwste super booster! Ik ben zo opgewonden!” “Ik ook!!! Yahoo!!!”

En natuurlijk is er een overvloed aan arm-selfies met twee, niet één, kleine ronde pleisters die de booster-ingang en de jaarlijkse griepprik bedekken. Yahoo inderdaad! Twee keer inzetten!

Het doet me denken aan de goede oude tijd, toen tienermeisjes op hun roze prinsessentelefoons zaten te blèren over een actuele hartenbreker van wie ze een gesigneerde foto hadden gekregen. Schreeuwen en giechelen.

Wat is dit voor onzin?

De mensen die totaal gebiologeerd lijken door dit alles en uitzinnig in de rij staan voor de nieuwste prik zijn de ware gelovigen. Maar ik denk dat er nog steeds velen zijn die hetzelfde zouden doen als de propagandamachine de gebruikelijke poep begon uit te spuwen.

Ik heb een zeer goede vriend die een vrijheidsstrijder is. Hij zegt dat Covid dood is, dat zelfs als de autoriteiten het grote publiek weer de stuipen op het lijf zouden jagen, weinigen een nieuwe prik zouden slikken.

Daar ben ik niet zo zeker van.

Trouwens, hoeveel weet iemand van ons tegenwoordig over dingen die we in ons lichaam stoppen om de boze geesten van ziekten af te weren? Met alle wetenschap die er is, wie van de gewone pool van goed opgeleide mensen kent echt het wetenschappelijk mechanisme van geneesmiddelen, of zelfs maar iets over de ziekten die ze behandelen?

Ik niet, zei de vlo. Dus voor het grootste deel vertrouwen we op hocus pocus.

Ja, de man/vrouw in de witte jas zei dat het werkt, dus wat maakt het uit. Ik weet alleen dat als ik het zou weigeren vanwege een kleine kans dat er een onaangename bijwerking zou zijn die me te grazen zou nemen, ik me de hele dag en nacht zorgen zou maken over de boeman die het zou moeten afweren. Ik kan beter gewoon de medicijnen nemen.

Doet een konijnenpoot niet hetzelfde, boemannen afweren? Oh, juist, maar dat is geen wetenschap. Het medicijn is wetenschap. Juist… wetenschap.

Mensen nemen al jaren antidepressiva en geloven in de wetenschap en de tovenaar in witte jas die het recept uitschrijft. En kijk waar dat ons gebracht heeft.

Hé, ik heb niets tegen geluksbrengers. Maar als u daarop vertrouwt, kies dan een amulet dat geen kwaad kan. Ik denk niet dat een konijnenpoot bijwerkingen heeft, antidepressiva wel.

Maar ik dwaal af. Laten we het hebben over voodoo.

Voodoo is een gespecialiseerde vorm van wetenschap, oeps, ik bedoel religie, die op verschillende plaatsen in de wereld wordt beoefend. Het is vooral bekend in Afrika en delen van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika (en het zuiden van de VS) en berust op veel vreemde (voor een niet-voodooër) rituelen en praktijken.

Men kan gerust stellen dat het gebruik van voodoo sterk berust op bijgeloof, meestal gedefinieerd als een “irrationeel” geloof. Ik zou dat een beetje verfijnen en het “irrationele” weglaten en gewoon zeggen dat bijgeloof een geloof is dat zich gewoonlijk buiten het domein van de materialiteit bevindt.

Dus wat betekent dat?

Nou, ik durf te stellen dat het innemen van een vaccin dat heel weinig blijkt te doen van wat het wordt voorgespiegeld en in feite heel gevaarlijk is, terwijl het wordt aangeprezen als “veilig en effectief”, grenst aan bijgeloof. En het wordt door de mensen die het nemen zeker behandeld alsof het magische krachten heeft. Zeer weinig gevaccineerden weten hoe of wat het doet, zelfs niet op een zeer elementaire manier.

Nog minder mensen zijn voldoende geïnformeerd over de veiligheid en doeltreffendheid ervan (heet dat niet “geïnformeerde toestemming”?). Toch wordt het opgeslokt als een suikerspin op een warme middag op de kermis.

Als mensen het gewoon namen en er hun mond over hielden, zou dat één ding zijn. Maar dat doen ze niet. Ze dansen erover, zingen erover, geven er high fives over, nemen er foto’s van, dromen erover, hebben er misschien zelfs orgasmes over (het zou me niet verbazen).

Het is het ding om te doen, zoals het hebben van een Pet Rock in de jaren ’70. Dit is voodoo.

Vroeger reisde ik veel, voordat mijn ongevaccineerde status daar een einde aan maakte (oh, gelukkig, gelukkig, vreugde, vreugde, ze laten me weer toe in een vliegtuig!). Jaren geleden was ik geobsedeerd door het feit dat ik me voor mijn reizen moest laten inenten. Ik zocht een speciale reisdokter en kreeg een lijst met door de CDC aanbevolen medicijnen en vaccins die speciaal waren afgestemd op het vreemde, primitieve land waar ik naartoe ging en waar onder de primitieve bevolking nog verschillende vreemde buitenaardse ziekten voorkwamen.

Dit was leuk. Ik voelde me verantwoordelijk, intelligent en helemaal klaar voor mijn reis. “Er komt geen vreemd buitenaards wezen in mijn aderen, nee meneer.”

Wist ik iets over deze ziekten? Of hoe ik op natuurlijke wijze kon voorkomen dat ze mijn hulpeloze, ongezonde lichaam teisterden? Nee. Ik had het kruisbeeld om mijn nek en een zilveren kogel in mijn zak. Geen vlooien op mij, ik was beschermd.

Gemoedsrust. Ja, zo noemen ze dat. Gemoedsrust. Wrijf die konijnenpoot in je zak en krijg het merkteken, de “prikkaart”, het “bewijs van Covid vaccinatie”, geen enkel probleem. Bijwerkingen? Nooit van gehoord.

Wat een wereld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De mainstream media zeggen dat gevaccineerde mensen die aan coronaziekte sterven het ‘bewijs’ zijn dat de injecties werkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Voodoo-vaccin appeared first on Frontnieuws.