Voedsel te duur: Britten worden gedwongen om hondenvoer te eten

Door de energiecrisis en de hoge inflatie kunnen de mensen in Groot-Brittannië zich steeds minder dagelijks voedsel veroorloven. Steeds meer van hen stappen nu over op goedkoper huisdiervoer. Zelfs voedsel dat al verlopen is, wordt steeds vaker op tafel gezet, bericht Report24.news. De hoge kosten van levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk hebben ertoe geleid dat […] The post Voedsel te duur: Britten worden gedwongen om hondenvoer te eten appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Voedsel te duur: Britten worden gedwongen om hondenvoer te eten

Door de energiecrisis en de hoge inflatie kunnen de mensen in Groot-Brittannië zich steeds minder dagelijks voedsel veroorloven. Steeds meer van hen stappen nu over op goedkoper huisdiervoer. Zelfs voedsel dat al verlopen is, wordt steeds vaker op tafel gezet, bericht Report24.news.

De hoge kosten van levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk hebben ertoe geleid dat Britten in sommige steden huisdiervoeding eten. Britse media meldden dat mensen “dierenvoer eten” omdat ze zich geen echt voedsel meer kunnen veroorloven. Volgens het verslag zijn delen van Wales zo zwaar getroffen door armoede dat mensen gedwongen waren naar het laagste niveau te gaan om hun gezin te voeden.

Uit nieuwe volkstellingsgegevens blijkt dat zes van de meest achtergestelde gemeenschappen in Wales zich in de hoofdstad Cardiff bevinden. Vorige maand stegen de voedselprijzen opnieuw. Volgens het bericht waren de winkelprijzen voor levensmiddelen meer dan 12 procent hoger dan een jaar eerder. Bovendien zijn de energieprijzen sterk gestegen – vooral voor elektriciteit en aardgas. Maar het inkomen van de mensen kan dit niet bijhouden.

Volgens Mark Seed, een manager van een voedselbank in Cardiff, zijn de omstandigheden nu rampzalig. “Ik ben nog steeds geschokt door het feit dat er mensen zijn die dierenvoer eten,” zei hij tegen BBC Wales. “Er zijn mensen die hun eten proberen te verwarmen op een radiator of een kaars. Dit zijn schokkende verhalen die echt waar zijn.” Hij sprak over mensen die niet genoeg verdienen om zich de basisbehoeften en levensbehoeften te kunnen veroorloven waartoe iedereen toegang zou moeten hebben.

Nog maar een paar weken geleden wees een Brits mediabericht erop dat mensen in het Verenigd Koninkrijk ook steeds vaker verlopen voedsel eten. Het zijn namelijk juist de armste tien procent van de huishoudens die onevenredig zwaar worden getroffen door de sterk stijgende prijzen voor energie en voedsel, omdat zij daar een groter deel van hun inkomen aan uitgeven dan degenen met een beter inkomen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal Oekraïne het nieuwe Israël worden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Voedsel te duur: Britten worden gedwongen om hondenvoer te eten appeared first on Frontnieuws.