“Vluchtelingen welkom – maar alleen uit het Westen!”

Nog een controversieel bericht van Viktor Orbán: de Hongaarse premier heeft nu in een interview met de Duitstalige Budapester Zeitung zijn bezorgdheid geuit over de ontwikkelingen in Duitsland – en in dit verband Duitse burgers uitdrukkelijk uitgenodigd naar Hongarije te emigreren, schrijft Freewestmedia.com. Orbán maakte ook van de gelegenheid gebruik om af te rekenen met […] The post “Vluchtelingen welkom – maar alleen uit het Westen!” appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

“Vluchtelingen welkom – maar alleen uit het Westen!”

Nog een controversieel bericht van Viktor Orbán: de Hongaarse premier heeft nu in een interview met de Duitstalige Budapester Zeitung zijn bezorgdheid geuit over de ontwikkelingen in Duitsland – en in dit verband Duitse burgers uitdrukkelijk uitgenodigd naar Hongarije te emigreren, schrijft Freewestmedia.com.

Orbán maakte ook van de gelegenheid gebruik om af te rekenen met de gevestigde partijen. Orbán werd door de uitgever en hoofdredacteur van de Budapester Zeitung, Jan Mainka, gevraagd of de Hongaarse regering op de hoogte was van een migratiebeweging vanuit Duitsland en of zij tegenmaatregelen plande.

Orbán verraste zijn publiek met een openhartig antwoord: “Integendeel! Wij zijn op de hoogte van deze ontwikkeling en moedigen Duitsers en andere West-Europeanen aan om naar ons toe te komen. In de komende 10 tot 20 jaar zullen steeds meer West-Europeanen naar ons komen die liever bij ons willen wonen omdat Hongarije een veilig, christelijk en traditiebewust land is. Wij vinden dat niet slecht, maar juist buitengewoon goed en verwelkomen het. […] West-Europeanen die vrij en in een andere samenleving dan thuis willen leven, moeten naar ons verhuizen. Wij ontvangen hen hier met open armen. Hongarije is een land waar veel meer mensen zouden kunnen wonen dan er nu wonen. Wij zijn blij als buitenlanders die onze manier van denken leuk vinden naar ons toe komen.”

Mainka wilde weten of dit moet worden opgevat als “Vluchtelingen Welkom!” – de veel verguisde slogan onder voormalig kanselier Angela Merkel in 2015 om de grenzen te openen voor 2 miljoen illegale buitenlanders. Orbán antwoordde: “Ja, precies!” Maar hij voegde er snel aan toe: “Maar uit het Westen! Westerse vluchtelingen welkom!”

In het verdere verloop van het gesprek herinnerde de Hongaarse regeringsleider eraan dat het in de Europese geschiedenis altijd gunstig was geweest voor de ontvangende landen wanneer immigranten uit het Westen kwamen. Hij sprak over het voordeel van de ontvangst van de Franse hugenoten in Duitsland en de Duitsers in Hongarije.

Orbán maakte duidelijk dat hij Duitsland “respecteerde”. Maar vergeleken met Duitsland is Hongarije nu “een eiland van vrede en vrijheid”. In Duitsland daarentegen is de vrijheid van meningsuiting volledig gecensureerd. “Er heerst momenteel een liberale hegemonie – slechts één narratief heeft ruimte in het publiek. Wie daarvan afwijkt, bestaat niet meer voor dit publiek.”

Verwijzend naar een recent bezoek aan Berlijn, was Orbán verbaasd over sommige waarnemingen daar. Zo verbaasde hij zich over de vele gewapende veiligheidstroepen voor synagogen. Opnieuw werd hem duidelijk “dat Duitsland een multiculturele samenleving is geworden.”

De Hongaarse premier stak zijn ontgoocheling over de gevestigde Duitse partijen, de SPD, CDU/CSU en de EVP-fractie in het Europees Parlement, niet onder stoelen of banken. En hij nam niet eens de moeite om de Groenen in zijn evaluatie te noemen.

De SPD is “vandaag de dag de meest vijandige partij in Europa.” En de voorheen conservatieve CDU – inclusief de Beierse CSU – is eigenlijk “een linkse partij.” Hij heeft geen hoop dat de Unie ooit weer een verstandige, conservatieve partij zal worden zoals onder Helmut Kohl: “De CDU gaat zijn eigen weg, die niet de onze is.”

In dezelfde geest zei hij dat de CSU onder premier Söder ook “moeilijk te begrijpen is voor ons.” En de EVP-fractie in het EU-parlement (de vereniging van Europese christendemocraten) onder haar baas Manfred Weber (CSU) is zelfs “doctrinair links”.

Orbán maakte van de gelegenheid gebruik om opnieuw elke buitenlandse inmenging in Hongaarse aangelegenheden af te wijzen. “Machten van buitenaf blijven komen en willen ons voorschrijven hoe we moeten leven. Als zoiets gebeurt, ontstaat er instinctief verzet bij de Hongaren,” zei hij.

“Vandaag wil Duits links ons via het EU-parlement voorschrijven hoe we moeten leven en denken, over migratie, over genderisme, de natie, het gezin enzovoort. Dat zijn jullie zaken niet – dat zijn onze zaken!”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

IMMIGRATIE DOSSIER

Straat van Gibraltar: Orka’s rammen migrantenboten

The post “Vluchtelingen welkom – maar alleen uit het Westen!” appeared first on Frontnieuws.