Vlaamse regering moet haar partnerschap met het WEF opzeggen, dat meer dan 175.763 euro per jaar kost

Dit jaar betaalt de Vlaamse regering bijna 200.000 euro aan lidmaatschapsgeld voor het World Economic Forum en ongeveer 27.000 euro aan deelnamekosten voor de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Dat blijkt uit het antwoord van premier Jan Jambon op een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Sam van Rooy. “De Vlaamse regering legitimeert en […] The post Vlaamse regering moet haar partnerschap met het WEF opzeggen, dat meer dan 175.763 euro per jaar kost appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Vlaamse regering moet haar partnerschap met het WEF opzeggen, dat meer dan 175.763 euro per jaar kost

Dit jaar betaalt de Vlaamse regering bijna 200.000 euro aan lidmaatschapsgeld voor het World Economic Forum en ongeveer 27.000 euro aan deelnamekosten voor de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Dat blijkt uit het antwoord van premier Jan Jambon op een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Sam van Rooy.

“De Vlaamse regering legitimeert en subsidieert dus een wereldwijde lobbyorganisatie die duidelijk een welomschreven ideologische agenda nastreeft, namelijk die van het globalisme,” aldus Van Rooy in een persverklaring.

Tot 2020 betaalde de Vlaamse overheid een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van 55.000 euro aan het WEF. Sinds 2022 is Vlaanderen “gepromoveerd” tot “geassocieerde partner” van het WEF, waarvoor een lidmaatschapsbijdrage van maar liefst 175.763,87 euro per jaar nodig is.

Dit “geassocieerd partnerschap” heeft als voordeel dat Vlaanderen aan meer activiteiten kan deelnemen, schrijft Jambon. “Deze bieden extra zichtbaarheid en de mogelijkheid om te leren en een politieke bijdrage te leveren. De verwevenheid tussen de Vlaamse overheid en het WEF neemt dus toe,” aldus Van Rooy.

Jambon omschrijft het WEF-lidmaatschap ook als “een politiek instrument van de Vlaamse regering om de doelstellingen van het regeerakkoord te realiseren.” De premier kondigde aan dat hij de samenwerking met het WEF de komende tijd verder wil versterken.

Hij erkent dat zijn “deelname aan de bijeenkomst in Davos kan leiden tot beleidsinitiatieven.”

Van Rooy roept de Vlaamse regering op haar WEF-lidmaatschap op te zeggen. “Het uitwisselen van ideeën en het aantrekken van investeringen zijn op zich natuurlijk lovenswaardige doelstellingen, maar ze moeten niet plaatsvinden in het kader en onder auspiciën van het WEF, een lobbygroep die een globalistische agenda nastreeft en daarom geenszins kan worden beschouwd als een neutraal forum voor deze kwesties,” aldus Van Rooy.

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow