Vlaams Belang wil coronamaatregelen zo snel mogelijk weg (VIDEO)

Als het van Vlaams Belang afhangt, moeten zo veel mogelijk coronamaatregelen op de schop. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij zette voorzitter Tom Van Grieken zich zondag in Antwerpen af tegen het "dwangsocialisme, dat slaafs wordt uitgerold door N-VA". Daar tegenover plaatst hij het "vrijheidsnationalisme".

Deel dit artikel

Kop van Jut tijdens de speech van Van Grieken waren enerzijds Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en anderzijds N-VA voor hun aanpak van de coronacrisis en het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST). "Misschien moet iemand eens aan de heer Rousseau duidelijk maken dat zijn Vivaldiregering ons niet moet belonen met iets wat we eigenlijk al allemaal zonder enige discussie zouden moeten hebben: onze vrijheid", luidde het.

En N-VA? Van Grieken verwijt die partij een "dubbele rol" te spelen. N-VA zegt van het CST af te willen, maar kreeg het verwijt pas enkele dagen geleden in het Vlaams parlement voor de verlenging te hebben gestemd. Bovendien vindt Van Grieken het onaanvaardbaar dat de partij mee een onderscheid heeft ingevoerd tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde leerlingen bij de quarantainemaatregelen in het onderwijs.

De voorzitter herhaalde dat zijn partij het CST onmiddellijk afgeschaft wil zien. "Neem een voorbeeld aan het Verenigd Koninkrijk, aan Denemarken en aan Ierland. Schaf zo veel mogelijk coronaregels af", aldus Van Grieken. "Geen beleid meer van socialistische beperkingen, maar van gezond verstand. Kwetsbaren beschermen door vrijwillige vaccinatie, inzetten op ventilatie, maar laat mensen terug feesten, laat café's en restaurants open zonder beperkingen, geef het volk vrijheid en verantwoordelijkheid.”

Bron: HLN