Video’s – “We zullen Oekraïne op de knieën dwingen”: Rusland gaat een algemeen tegenoffensief lanceren- Alle wapendepots geopend – Grote beweging van Wit-Russische troepen

De ontwikkelingen in Oekraïne zullen naar verwachting dramatisch zijn, want Russische militaire bronnen hebben zojuist verklaard dat “we over vijf dagen een algemeen tegenoffensief tegen de Oekraïense strijdkrachten kunnen lanceren wanneer de reserves de frontlinie bereiken,” bericht Warnews247. Van zijn kant zei het hoofd van de Wit-Russische KGB dat de volgende periode de oorlog zou […] The post Video’s – “We zullen Oekraïne op de knieën dwingen”: Rusland gaat een algemeen tegenoffensief lanceren- Alle wapendepots geopend – Grote beweging van Wit-Russische troepen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De ontwikkelingen in Oekraïne zullen naar verwachting dramatisch zijn, want Russische militaire bronnen hebben zojuist verklaard dat “we over vijf dagen een algemeen tegenoffensief tegen de Oekraïense strijdkrachten kunnen lanceren wanneer de reserves de frontlinie bereiken,” bericht Warnews247.

Van zijn kant zei het hoofd van de Wit-Russische KGB dat de volgende periode de oorlog zou kunnen beslissen “als alles correct en zoals het hoort gebeurt”. Deze zin geeft aan dat Wit-Rusland actief betrokken zal zijn.

In deze context stuurt Rusland grote versterkingen naar Oekraïne en gebruikt het ook de wapenopslagplaatsen van Wit-Rusland. Minsk stuurt dag en nacht wapens naar Rusland.

De eerste twee video’s tonen grote bewegingen van tanks en pantservoertuigen van de 47e Pantserwachten. Militaire bronnen hebben het over 100 tanks, BMP gepantserde voertuigen richting Svatovo.

De derde video toont bewegingen van moderne T-90M tanks. Rusland heeft uit de opslag gehaald wat het nodig heeft.

Bekijk de video’s

Overdracht van wapensystemen van Wit-Rusland naar Rusland

Tegelijkertijd heeft het Wit-Russische ministerie van Defensie zijn wapendepots geopend en is het begonnen met de overdracht van wapensystemen aan Rusland.

Volgens video’s heeft Wit-Rusland verschillende treinen met tanks, munitie en luchtafweersystemen naar Rusland gestuurd.

Een trein uit Minsk vervoerde minstens 30 tanks, voornamelijk T-72A, 28 Ural-trucks. Een andere trein vervoerde 2x UAZ en 5x MAZ vrachtwagens en vijf Tor-M2 luchtafweersystemen.

Grote troepenbewegingen werden opgemerkt door de 38e luchtlandingsbrigade van de Guards in Brest.

Bekijk video van Wit-Russische troepenbewegingen.

De Belarussische strijdkrachten zijn in gevechtsgereedheid gebracht

Het is vermeldenswaard dat de Belarussische generale staf een bevel gaf voor een algemene inspectie van de troepen om de gevechtsgereedheid te verhogen.

Tegelijkertijd gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken videobeelden vrij van de oefeningen in Jelsk in de regio Homel. Het scenario van de oefening was het tegengaan van sabotage door een terroristische groepering met gele insignes zoals in Oekraïne.

Wit-Rusland zei vandaag dat de gezamenlijke militaire aanvalsmacht van Russische en Wit-Russische troepen louter defensief is, terwijl Minsk Kiev ervan beschuldigde een aanval voor te bereiden, wat de vrees voor een directe interventie in het conflict in Oekraïne aanwakkert.

“De doelstellingen van de vereniging van regionale machten zijn louter defensief. En alle operaties die op dit moment worden uitgevoerd, zijn gericht op een passende reactie op de acties die in de buurt van onze grenzen worden uitgevoerd,” verklaarde de Wit-Russische minister van Defensie Viktor Hrenin, volgens een verklaring van zijn ministerie.

Hij verduidelijkte dat de troepenmacht naar verwachting de veiligheid van de Russisch-Wit-Russische grens zal kunnen garanderen. Gisteren zei de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko dat hij met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin was overeengekomen deze gezamenlijke militaire formatie in te zetten, zonder precies te zeggen waar deze zou worden ingezet en wat de reikwijdte ervan zou zijn.

Hij beschuldigde Oekraïne en zijn bondgenoten Polen en Litouwen ervan “terroristische daden” en een militaire “opstand” in Belarus voor te bereiden door “radicale” Belarusische strijders te trainen om de regering omver te werpen. Minsk ontkent echter dat het overweegt zijn leger, dat veel kleiner is dan dat van Moskou, aan de zijde van de Russen in Oekraïne te laten vechten.

Bekijk de video hier.

De meest kritieke periode tussen november 2022 en februari 2023

De voorzitter van de Wit-Russische Staatsveiligheid zei dat de vijandelijkheden een zeer kritieke fase zullen ingaan als de Russische Federatie een mobilisatie van hoge kwaliteit uitvoert.

De periode november 2022 – februari 2023 kan een kritiek keerpunt zijn in de speciale operatie in Oekraïne. De vijandelijkheden zullen een belangrijke fase ingaan als Rusland een kwalitatieve mobilisatie uitvoert en het leger voorziet van geavanceerde wapens en technische uitrusting.

Volgens onze schattingen zal er een keerpunt zijn tussen november dit jaar en februari 2023.

Op 10 oktober zei de president van Belarus dat de leiding van de NAVO en enkele Europese landen opties overwegen voor een mogelijke aanval op Belarus, tot en met een nucleaire aanval.

Volgens hem beginnen Rusland en Wit-Rusland een gezamenlijke regionale troepengroep in te zetten in verband met de verslechterende situatie aan de westgrens van Wit-Rusland.

Bekijk video van de training van Belarussische troepen.

Oekraïners zijn wanhopig op zoek naar ATACMS-raketten

Oekraïne vraagt de VS om nieuwe soorten wapens te leveren, waaronder Atacms tactische ballistische raketten en F-15 en F-16 gevechtsvliegtuigen van de vierde generatie.

Dit werd gemeld door het tijdschrift Foreign Policy, dat een brief van de Oekraïners aan de VS citeert na het spervuur van raketaanvallen.

Uit het document blijkt dat Oekraïne de regering van de Amerikaanse president Biden vraagt om “af te zien van terughoudendheid” en Atacms-raketten te leveren die doelen kunnen raken met een bereik van 322 kilometer.

De Verenigde Staten zouden ook met voorrang NASAMS-luchtafweersystemen aan Oekraïne moeten leveren.

Daarnaast vragen zij Washington om MQ-1C Gray Eagle onbemande luchtvaartuigen en F-15 en F-16 gevechtsvliegtuigen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Deze winter zal zwaar zijn, maar de volgende zal nog erger zijn – EUVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Video’s – “We zullen Oekraïne op de knieën dwingen”: Rusland gaat een algemeen tegenoffensief lanceren- Alle wapendepots geopend – Grote beweging van Wit-Russische troepen appeared first on Frontnieuws.