(Video’s) Nivellering van Oekraïense posities: Grootschalige aanval met “vlammenwerper” raketten – Russen controleren Novoselovskoye – Gevechten in Nevskoe

Op de lijn Svatovo-Kremennaya vinden hevige gevechten plaats waarbij het Russische leger een grootscheepse aanval met brandraketten uitvoert op Oekraïense stellingen met behulp van TOS-1 gemotoriseerde lanceersystemen. Dit is het enige deel van het front waar de Russen uitgebreid gebruik maken van thermobarische raketten, schrijft WarNews24/7. Russische troepen die versterkingen hebben opgebouwd achter Svatovo zijn […] The post (Video’s) Nivellering van Oekraïense posities: Grootschalige aanval met “vlammenwerper” raketten – Russen controleren Novoselovskoye – Gevechten in Nevskoe appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Op de lijn Svatovo-Kremennaya vinden hevige gevechten plaats waarbij het Russische leger een grootscheepse aanval met brandraketten uitvoert op Oekraïense stellingen met behulp van TOS-1 gemotoriseerde lanceersystemen. Dit is het enige deel van het front waar de Russen uitgebreid gebruik maken van thermobarische raketten, schrijft WarNews24/7.

Russische troepen die versterkingen hebben opgebouwd achter Svatovo zijn erin geslaagd talrijke Oekraïense aanvallen te onderscheppen en de weg te bereiden voor een toekomstig tegenoffensief in de richting van Kupiansk, dat de Oekraïners in de herfst hebben veroverd.

De afgelopen dagen hebben de Oekraïners op dit front aanzienlijke hoogten en vestigingen verloren. Op zondag reorganiseerden ze zich en lanceerden ze tegenaanvallen om het verloren terrein terug te winnen.

In het noorden van de sectie Ploschanka-Makeevka-Nevsky wordt hevig gevochten. Een poging tot aanval door de Oekraïense strijdkrachten met infanterie en tanks werd neergeslagen. De Russische artillerie opereerde effectief langs de verdedigingslinie en verpletterde de Oekraïense poging.

Op de as Svatovo-Kremennaya vinden de hevigste gevechten sinds Bakhmut plaats, waarbij de Oekraïners sterke krachten verzamelen.

De strijdkrachten van de Russische Federatie bestoken met tanks en artillerie de posities van de 80e luchtlandingsbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne.

Deze eenheid bestaat uit West-Oekraïners en is normaliter gelegerd in Lviv. Het 80e luchtinfanteriebataljon nam deel aan de gevechten in de richting van Kharkiv en in het gebied van het dorp Belogorovka in Lugansk. Volgens sommige berichten waren het de soldaten van deze brigade die deelnamen aan de executie van elf Russische krijgsgevangenen in het dorp Makeevka.

Verwacht wordt dat de Russen na de grondbevriezing de offensieve operaties zullen hervatten. Beide partijen verzamelen alle beschikbare reserves in het gebied.

Video: Russen raken Oekraïense soldaten die Novoselovka binnentrekken met AGS-17 automatische granaatwerper

The post (Video’s) Nivellering van Oekraïense posities: Grootschalige aanval met “vlammenwerper” raketten – Russen controleren Novoselovskoye – Gevechten in Nevskoe appeared first on Frontnieuws.