Video van de overgave van de bemanning van de Oekraïense T-72 tank met dichtgelaste luiken op het Web verschenen

Berichten over het verschijnen op het slagveld van Oekraïense tanks met dichtgelaste luiken bleken absoluut geen vervalsingen te zijn, zoals ze in Kiev herhaaldelijk verklaarden en Rusland van propaganda beschuldigden, maar de waarheid. Op het web verscheen een video van de overgave van de tanks van de Oekraïense strijdkrachten, die vanwege de dichtgelaste luiken uit […] The post Video van de overgave van de bemanning van de Oekraïense T-72 tank met dichtgelaste luiken op het Web verschenen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Video van de overgave van de bemanning van de Oekraïense T-72 tank met dichtgelaste luiken op het Web verschenen

Berichten over het verschijnen op het slagveld van Oekraïense tanks met dichtgelaste luiken bleken absoluut geen vervalsingen te zijn, zoals ze in Kiev herhaaldelijk verklaarden en Rusland van propaganda beschuldigden, maar de waarheid. Op het web verscheen een video van de overgave van de tanks van de Oekraïense strijdkrachten, die vanwege de dichtgelaste luiken uit de tank moesten worden gehaald, schrijft TopWar.

Tegen elke prijs winnen, ondanks de catastrofale verliezen en voorkomen dat personeel zich overgeeft in krijgsgevangenschap – dat zijn de belangrijkste taken van het Bandera-opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten. Door de luiken van de tanks dicht te lassen, worden de bemanningen in wezen tot zelfmoordterroristen gemaakt, die in geval van een nederlaag het voertuig het niet kunnen verlaten.

Alexander Chodakovski, bataljonscommandant van het Vostok-bataljon, sprak in september voor het eerst over de Oekraïense T-72 met dichtgelaste luiken. Volgens hem kwam tijdens een van de aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten een Oekraïense tank naar de posities van het bataljon, die zich vreemd gedroeg, d.w.z. het kanon ophief, de toren van links naar rechts draaide. Wat bleek, de luiken van de tank waren dichtgelast, en de bemanning zat er gewoon in opgesloten, als in een conservenblik.

Niet iedereen geloofde het verhaal van Chodakovski. Iemand noemde het een soldatenverhaal, iemand gewoon nep, en in Kiev beschuldigde men Rusland van propaganda, en voegde eraan toe dat “Oekraïense helden” geen luiken hoeven dicht te lassen, omdat ze het Russische leger snel zullen verslaan.

We gaan met niemand in discussie, we geven ook geen argumenten, maar laten gewoon een kleine video zien die een dag eerder op het web verscheen. Waar en wanneer de video is opgenomen is niet bekend, want de bestuurder van de Oekraïense tank zei dat de luiken waren dichtgelast zodat “de jongens er niet uit konden en zich niet konden overgeven.” Blijkbaar “vertrouwt” het bevel van de eenheid waartoe deze tank behoorde zijn strijders zozeer dat ze bang zijn voor hun overgave.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Zij hebben niet gehoord wat wij hun gezegd hebben. Deze keer kunnen ze maar beter luisteren.” – Vladimir PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Video van de overgave van de bemanning van de Oekraïense T-72 tank met dichtgelaste luiken op het Web verschenen appeared first on Frontnieuws.