Verval en ondergang van het door de VS gedomineerde Westen

De Russische militaire superioriteit vernedert het Imperium der Leugens, zijn westerse vazallen en het door nazi’s geteisterde Oekraïne. Toch blijven de regimes en persagenten van de MSM in een tegendraadse ontkenning door een verzonnen / gediscrediteerde realiteit te pushen, schrijft Stephen Lendman. In plaats van toe te geven dat Rusland de strategisch belangrijke stad Soledar […] The post Verval en ondergang van het door de VS gedomineerde Westen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Verval en ondergang van het door de VS gedomineerde Westen

De Russische militaire superioriteit vernedert het Imperium der Leugens, zijn westerse vazallen en het door nazi’s geteisterde Oekraïne. Toch blijven de regimes en persagenten van de MSM in een tegendraadse ontkenning door een verzonnen / gediscrediteerde realiteit te pushen, schrijft Stephen Lendman.

In plaats van toe te geven dat Rusland de strategisch belangrijke stad Soledar in Donetsk heeft bevrijd – met de bevrijding van de belangrijke stad Artjomovsk die waarschijnlijk binnen enkele dagen zal volgen – meldde de NYT in haar laatste nepnieuwseditie de volgende onzin, waarin zij ten onrechte beweerde:

“Wie Soledar daadwerkelijk controleert blijft vrijdag onduidelijk.”

Verwijzend naar ongenoemde Oekraïense nazi’s, bronnen met nul geloofwaardigheid, deed de Times alsof wat overblijft van zijn gehavende troepen “nog steeds delen van de stad in handen heeft”.

En deze onzin:

Ongenoemde “analisten zeggen dat Soledar zelf weinig strategische waarde heeft en waarschijnlijk de strijd om Oost-Oekraïne niet wezenlijk zal veranderen.”

En de bewering dat de Russische opmars in de stad “tegen een hoge prijs” plaatsvond, verklaart niet de eenzijdige tol aan regimetroepen, duizenden geëlimineerd voor een verloren zaak, vergeleken met minimale Russische verliezen.

Ryan O’Leary, een Amerikaanse huurling, gaf toe dat de operaties van het regime in Soledar en in het algemeen een liederlijke realiteit zijn:

Door de VS en het Westen geleverde “wapens zijn verdwenen.”

“Mensen werd verteld hun mond te houden.”

Unit moraal” is gebroken.

Officieren van het regime doen hun werk niet.

“Hun acties veroorzaakten nalatige sterfgevallen.”

O’Leary weigert “te zwijgen over consequente f..kups en nalatigheid.”

Als de zaken niet veranderen, “mogen we blij zijn dat we februari overleven”, meent hij.

Het is bekend dat de duistere krachten in het door nazi’s geteisterde Oekraïne de meest corrupte van Europa zijn.

Onverschillig voor de rechten en het welzijn van hun eigen volk, stuurden zij een generatie slecht getrainde en slecht bewapende jongeren, tieners en mannen van middelbare leeftijd om te worden afgeslacht of verminkt door de overweldigend superieure Russische vuurkracht.

Southfront deed verslag van de realiteit ter plaatse in Soledar en legde het volgende uit:

Hegemoon USA, haar westerse vazallen en het marionettenregime van Kiev “doen alsof ze geen foto’s en video’s zien van (triomferende) Russische troepen in” de stad.

Het regime leed catastrofale verliezen aan mankracht in een vergeefse poging om vast te houden wat Rusland nu controleert.

Op donderdag heeft het Russische ministerie van Defensie het volgende rechtgezet:

“In de avond van 12 januari werd de stad Soledar bevrijd, die van groot belang is voor de voortzetting van succesvolle offensieve operaties in de richting van Donetsk.”

“De totstandkoming van volledige controle over Soledar stelt (Rusland) in staat om aanvoerroutes van Oekraïense troepen in de stad Artjomovsk, gelegen in het zuidwesten, te blokkeren, alsmede om eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne die daar nog verblijven, te blokkeren en in pockets te duwen.”

“De verovering van Soledar werd mogelijk dankzij de constante vuuraanvallen op de vijand door de grondaanval, luchtmacht, de rakettroepen en de artillerie van de Russische strijdkrachtengroep.”

“De maatregelen van de Russische strijdkrachten hebben geleid tot succesvolle offensieve operaties van aanvalsdetachementen bij de bevrijding van Soledar.”

In “de afgelopen 3 dagen (alleen al) zijn meer dan 700 Oekraïense personeelsleden en meer dan 300 bewapeningseenheden van de AFU vernietigd.”

“Een gecombineerde legergroep van Russische troepen voerde in deze tactische richting offensieve operaties uit die resulteerden in de nederlaag van de Oekraïense strijdkrachten en de inbeslagname van Soledar.”

Waarschijnlijk volgt binnen enkele dagen de bevrijding van Artyomovsk en Seversk.

Los daarvan, volgens een tweet van Ruslands Britse ambassade:

“Een door het Oekraïense leger gepubliceerde video toont hoe ze zich voorbereiden op het gebruik van #chemische wapens, mogelijk #fosgeen, verboden door @UN CWC, tegen Russische militairen.”

“Letters ‘OB’ staan voor giftige munitie.”

“Dit verklaart ook waarom de gasflessen in de koelkast moeten worden bewaard.”

Vorige maand zei de Russische gezant bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), Alexander Shulgin, dat Moskou informatie had (om aan te tonen dat Amerikaanse) aannemers hielpen bij de voorbereiding van “chemische provocaties” van het regime.

Afgelopen juni gaf het Russische ministerie van Defensie een soortgelijke waarschuwing af over een geplande valse vlag voor chemische wapens in Kiev “om Rusland erin te luizen en een confrontatie met de NAVO uit te lokken”.

Vrijdag benadrukte Ruslands VN-gezant, Vassily Nebenzia, tijdens een zitting van de Veiligheidsraad over Oekraïne het volgende:

Ruslands bevrijdende SMO zal doorgaan totdat de Oekraïense nazi’s niet langer “een bedreiging vormen voor de natie en “Russisch sprekende Oekraïners.”

Doorgaan met vechten is niet tegen het Oekraïense volk.

Het is tegen het met nazi’s geïnfecteerde regime dat het Rijk der Leugens heeft geïnstalleerd na zijn staatsgreep in Kiev in 2014.

Afgelopen september ondertekende marionet Zelensky het zogenaamde decreet 679.

Het sloot onderhandelingen met Rusland uit zolang Vladimir Poetin president blijft – op bevel van zijn Amerikaanse meester.

Het door de hegemoon VS geïnstalleerde regime staat machteloos.

De marionet Zelensky, los van de realiteit, en wat leiderschap zou moeten zijn, zijn werelden van verschil.

Nebenzia noemde hem de “dictator” van het regime en voegde eraan toe:

“Oekraïne is het particuliere militaire bedrijf van de NAVO.”

Het door de VS geïnstalleerde regime “wordt betaald, voorzien van wapens en verkenningsgegevens, geadviseerd waar te schieten en wat aan te vallen.”

“Wie lijdt daaronder? Het volk van Oekraïne, dat gedwongen wordt te vechten voor de doelstellingen van iemand anders.”

De oorlogsminister van het Kievse regime, Reznikov, “bevestigde dat,” zeggende:

“Wij voeren vandaag de missie van de NAVO uit, zonder hun bloed te vergieten.”

“Wij vergieten ons bloed, dus verwachten wij dat zij in ruil daarvoor wapens en munitie leveren.”

“Hier is het – de NAVO-formule van een proxy-oorlog ’tot de laatste Oekraïner’.”

“Het kan niet beter worden verwoord dan dat!”

Vastbesloten tot een eeuwigdurende oorlog tegen Rusland door het gebruik van vervangbare Oekraïense kanonnenvoer voetsoldaten, sluit het Imperium der Leugens conflictoplossing uit.

Al bijna negen jaar, sinds begin 2014, voert het bij proxy en meer recentelijk rechtstreeks oorlog tegen Rusland.

Volgens de Franse historicus/politicoloog Emmanual Todd:

Het conflict in Oekraïne is existentieel voor het Imperium der Leugens.

Wat er gaande is tegen Rusland is een oefening in zinloosheid – een wanhopige poging om zijn eroderende invloed wereldwijd om te keren en te verminderen, en voegt eraan toe:

“Als de Russische economie langdurig weerstand biedt tegen sancties en erin slaagt de Europese economie leeg te bloeden en erin slaagt te overleven met Chinese steun, zal de monetaire controle van de VS over de wereld instorten.”

“En daarmee het vermogen van de VS om hun gigantische handelstekort voor bijna niets te financieren.”

Dus hegemoon VS “kan niet eerder uit het conflict stappen dan Rusland.”

Haar dominante duistere krachten “kunnen niet loslaten.”

“Dit verklaart waarom we ons nu in een oorlog met een open einde bevinden, in een confrontatie die onvermijdelijk zal uitmonden in de ineenstorting van de ene of de andere partij.”

De uitkomst hangt af van het vermogen “van beide systemen om wapens te produceren.”

Rusland is zelfvoorzienend.

Rijk aan productiecapaciteit en natuurlijke hulpbronnen, kan het alles en zoveel produceren als het militair nodig heeft.

De decennialange verplaatsing van de productie naar lagelonenlanden door de hegemoon VS heeft het land sterk verzwakt.

Het onderwijssysteem van Rusland is superieur aan dat van de VS.

Ongeveer 25% van de Russische studenten wordt ingenieur, vergeleken met 7% in de VS.

Rusland is tegenwoordig “een grootmacht”, benadrukte Todd.

De beweringen van de VS/Westerse regimes dat Rusland geïsoleerd is, gaan in tegen de realiteit.

Afgezien van het door de VS gecontroleerde Westen hecht de overgrote meerderheid van de landen van de wereldgemeenschap waarde aan normale betrekkingen met Rusland.

Onheilspellend is Todd van mening “dat WO III al is begonnen”, en voegt daaraan toe: Het is duidelijk dat het conflict, dat in de loop van de jaren zal uitmonden in een nieuwe wereldoorlog, zal worden uitgevochten:

“Het is duidelijk dat het conflict, aanvankelijk een beperkte territoriale oorlog, evolueerde naar een wereldwijde economische confrontatie tussen enerzijds het hele Westen en anderzijds Rusland, gesteund door China, om een wereldoorlog te worden.”

VS / Westerse regimes bestrijden Rusland direct en indirect door gebruik te maken van Oekraïense proxies.

Het collectieve Westen schaadt zichzelf en zijn bevolking economisch – terwijl Rusland “zijn uiterste best doet om voor zijn bevolking te zorgen.”

En “de Russen wachten op de val van de Europese economieën. Wij zijn hun belangrijkste frontlinie,” benadrukte Todd.

De VS en hun westerse vazallen hebben een kolossale fout gemaakt door Rusland militair en economisch te confronteren.

Daarmee hebben zij hun eigen ondergang en val bespoedigd.

En wanneer het conflict met Oekraïne eindigt, zal wat er nog over is van de voormalige natiestaat alleen in rompstatus bestaan – met Rusland in controle over zijn industriële hart en rijkste landbouwgrond.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De bubbel is nu aan het barsten: de resultaten van slecht karma worden verwezenlijkt, misschien al deze winter, zo niet eerderVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Verval en ondergang van het door de VS gedomineerde Westen appeared first on Frontnieuws.