Vaarwel Zelensky? Wall Street Journal: Westerse voorraden wapensystemen en munitie raken in een oncontroleerbaar tempo op

The Wall Street Journal meldt dat de Amerikaanse regering er bij Oekraïne op aandringt bereid te zijn om te onderhandelen. Zoals de krant meldt, onder verwijzing naar bronnen in Amerikaanse regeringskringen, rijst de vraag hoeveel terreinwinst er nog mogelijk is voor beide partijen, terwijl tegelijkertijd het front van steun voor Oekraïne aan het instorten is, bericht […] The post Vaarwel Zelensky? Wall Street Journal: Westerse voorraden wapensystemen en munitie raken in een oncontroleerbaar tempo op appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Vaarwel Zelensky? Wall Street Journal: Westerse voorraden wapensystemen en munitie raken in een oncontroleerbaar tempo op

The Wall Street Journal meldt dat de Amerikaanse regering er bij Oekraïne op aandringt bereid te zijn om te onderhandelen. Zoals de krant meldt, onder verwijzing naar bronnen in Amerikaanse regeringskringen, rijst de vraag hoeveel terreinwinst er nog mogelijk is voor beide partijen, terwijl tegelijkertijd het front van steun voor Oekraïne aan het instorten is, bericht Warnews24/7.

Met de stijgende kosten van de steun aan Oekraïne, zowel indirect via wapenleveranties en financiële steun, als direct via inflatie en stijgende energie- en producentenprijzen, ligt de kwestie van onderhandelingen op tafel.

De krant citeert de Amerikaanse generaal Mark Milley:

“Het vereist wederzijdse erkenning dat een militaire overwinning in de engste zin van het woord voor geen van beide partijen mogelijk is. Daarom zijn er andere overwegingen nodig.”

“We zien echte praktische problemen voor verdere militaire successen, we zien een tekort aan wapens en munitie,” citeert de krant een andere niet nader genoemde regeringsfunctionaris.

De krant citeert zelfs:

“De VS en sommige van hun bondgenoten maken zich zorgen over hun voorraden wapensystemen en munitie, omdat deze in een oncontroleerbaar tempo opraken.

De Amerikaanse hulp aan Oekraïne bedroeg dit jaar 19 miljard dollar en overtrof ruimschoots de Europese hulp.”

Zoals het rapport suggereert, heeft Washington Oekraïne al laten weten dat het zich klaar moet tonen voor onderhandelingen. Europese diplomaten hebben Zelensky ook gevraagd na te denken over realistische eisen.

Dit omvat ook een eis om bijvoorbeeld de herovering van de Krim te heroverwegen.

Bonus:

“U heeft zich onverantwoordelijk gedragen”: Orbán valt Zelensky aan voor vanwege zijn standpunt over het raketongeluk in Polen

Viktor Orbán beschuldigde Volodymyr Zelenski woensdag van onverantwoordelijkheid met betrekking tot zijn standpunt over het raketongeluk in Polen.

De Hongaarse regering zei gisteren (woensdag) dat de Oekraïense president “een slecht voorbeeld” heeft gegeven door te beweren dat de raket die twee mensen doodde in een Pools dorp nabij de grens met Oekraïne, Russisch was.

“In een situatie als deze spreken wereldleiders op verantwoorde wijze,” zei Gergely Gulia, de stafchef van premier Viktor Orbán, tegen verslaggevers.

Maar “de Oekraïense president heeft, door onmiddellijk de Russen de schuld te geven, een fout gemaakt en een slecht voorbeeld gegeven,” voegde hij eraan toe, en verwelkomde in plaats daarvan de voorzichtige houding van Polen en de Verenigde Staten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: “Ze bluffen, en ik zal u uitleggen waarom”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Vaarwel Zelensky? Wall Street Journal: Westerse voorraden wapensystemen en munitie raken in een oncontroleerbaar tempo op appeared first on Frontnieuws.