Tweede golf: Massa’s Russische troepen dringen Khreshchenivka en Noord-Soledar binnen – Ze controleren 80% van de stad – Meer dan 1000 Oekraïners dood (Harde beelden)

De tweede fase van de Russische operatie is begonnen, deze keer vanuit het noorden van Soledar. Russische luchtlandingstroepen kwamen binnen en veroverden de eerste gebouwen, meldt WarNews24/7. De Russische troepen namen de hoogbouw in het noordelijke deel van het centrum van Soledar volledig onder controle en ontruimden het noordwestelijke deel van de straten Karpinsky en […] The post Tweede golf: Massa’s Russische troepen dringen Khreshchenivka en Noord-Soledar binnen – Ze controleren 80% van de stad – Meer dan 1000 Oekraïners dood (Harde beelden) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De tweede fase van de Russische operatie is begonnen, deze keer vanuit het noorden van Soledar. Russische luchtlandingstroepen kwamen binnen en veroverden de eerste gebouwen, meldt WarNews24/7.

De Russische troepen namen de hoogbouw in het noordelijke deel van het centrum van Soledar volledig onder controle en ontruimden het noordwestelijke deel van de straten Karpinsky en Nosov.

Het Oekraïense opperbevel verplaatste in allerijl eenheden van de 46e Brigade naar Soledar om het front in evenwicht te brengen en te houden, maar het mocht niet baten.

De gebeurtenissen in Soledar verlopen veel sneller dan men had verwacht.

Binnen 3 dagen controleerden de Russische en hun geallieerde troepen 80% van de stad, wat kan wijzen op de aanzienlijke vermoeidheid van het Oekraïense leger in dit gebied. Wij hebben er gisteren op gewezen dat de situatie voor de Oekraïners nu onomkeerbaar is:

Frontnieuws: Soledar einde voor Kiev: Oekraïners geven zich massaal over – Russische officier: “We zullen ze in de mijnen ‘cementeren’ als ze er niet uitkomen” (Video’s)

Gedurende de nacht lanceerden de PMC “Wagner” troepen aanvallen op de gehele perimeter van het Oekraïense leger in de stad en slaagden er op veel plaatsen in de Oekraïners uit hun posities te verdrijven.

Om de situatie te stabiliseren trok het Oekraïense commando in allerijl reserves naar de stad. De reserves slaagden erin de hoofdverdediging te behouden, maar konden hun “flanken” niet beschermen.

Alle wegen staan onder controle van de artillerie van het Russische leger. In het zuiden controleren de artilleriesystemen Giatsint-B en Giatsint-S een deel van de route tussen de nederzetting Blahodatne en de NW-voorstad Soledar bij de Sovetskaya-straat.

Hierdoor kunnen versterkingen van de 17e Oekraïense Pantserbrigade Soledar niet bereiken.

Video: Bombardement op Oekraïense posities in BA Bakhmut

De Russen trokken Khreshchenivka binnen

De Russen lanceerden eergisteren een algemene aanval op Khreshchenivka

vanuit het zuiden, oosten en noorden. Militaire bronnen melden vandaag de intocht van Russische troepen in het dorp. In de eerste huizen wordt hevig gevochten.

Als de Oekraïners Kleshcheevka verliezen samen met Krasnaya Gora en Pidhorodne, dan wordt de situatie in Bakhmut wanhopig. Ze trekken zich terug of geven zich over.

Andere bronnen melden dat Oekraïense troepen die zich uit Soledar terugtrekken naar Paraskoveevka gaan, waar met spoed een verdedigingslinie wordt opgebouwd.

Het is een wonder hoe de Russische troepen zo snel door mijnenvelden en loopgraven in het noordelijke deel van Soledar konden komen.

Hebben de Oekraïners geen munitie meer? Ze lijden zware verliezen.

Video: Een groep Oekraïners in een woonwijk in Soledar

Video: Harde gevechten in Soledar

Meer dan 1.000 Oekraïners gedood bij gevechten

Russische bronnen melden dat het 1e, 2e, 30e en 4e Bataljon van de 46e luchtlandingsbrigade zeer zware verliezen heeft geleden. Eind december werd deze formatie versterkt met gemobiliseerde soldaten uit de regio’s Kirovograd, Sumy en Ternopil.

Door het gebrek aan gevechtstraining stierf meer dan de helft van de rekruten zes dagen na aankomst aan het front.

Vanwege een groot aantal onherstelbare slachtoffers stuurde de COMM Brigade op 3 januari een stralings-, biologische en chemische beschermingscompagnie naar de frontlinie.

24 uur nadat de eenheid naar de frontlinie was gestuurd, stopte de eenheid met communiceren en wordt momenteel vermist.

Tegelijkertijd heeft de 61e Oekraïense Brigade de hoogste verliezen aan pantservoertuigen en tanks.

Een video van de Oekraïense strijdkrachten toont de ingang van een flatgebouw bezaaid met hun lijken.

Video: Harde beelden van Soledar, gevechten om elk huis.

Dode Oekraïners na Russisch bombardement

Dode Oekraïners na Russisch bombardement

Zie kaarten: De Russische aanval vanuit het noorden en de omsingeling van SoledarCopyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Tweede golf: Massa’s Russische troepen dringen Khreshchenivka en Noord-Soledar binnen – Ze controleren 80% van de stad – Meer dan 1000 Oekraïners dood (Harde beelden) appeared first on Frontnieuws.