Twee landen zullen van vorm veranderen: Aanschouw het aanvalsplan van Surovikhin in West-Oekraïne – Verticale doorbraak gericht op Lutsk-Lviv & Transnistrië (Video’s)

Rusland heeft in Wit-Rusland een grote vuurkracht verzameld met meer dan 400 tanks, 600 infanteriegevechtsvoertuigen, 600 tanks, Iskander ballistische raketten, tientallen aanvalshelikopters en gevechtsvliegtuigen, S-400, Tor-M2 voor de definitieve aanval op Oekraïne, bericht WarNews24/7. Russische media die verschillende bronnen binnen de Russische troepen en de generale staf citeren, hebben een plan onthuld dat op de […] The post Twee landen zullen van vorm veranderen: Aanschouw het aanvalsplan van Surovikhin in West-Oekraïne – Verticale doorbraak gericht op Lutsk-Lviv & Transnistrië (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Rusland heeft in Wit-Rusland een grote vuurkracht verzameld met meer dan 400 tanks, 600 infanteriegevechtsvoertuigen, 600 tanks, Iskander ballistische raketten, tientallen aanvalshelikopters en gevechtsvliegtuigen, S-400, Tor-M2 voor de definitieve aanval op Oekraïne, bericht WarNews24/7.

Russische media die verschillende bronnen binnen de Russische troepen en de generale staf citeren, hebben een plan onthuld dat op de belangrijkste punten dicht bij de werkelijkheid ligt. Maar, zoals u zult zien, is men het niet eens met de kansen op succes. Hij beschouwt het als een Russische zelfmoord.

Moskou begint aan een uiterst riskante offensieve operatie met Lutsk als eerste doel en Lviv als laatste doel, terwijl nog twee eenheden de Oekraïense strijdkrachten in Kiev en Tsjernihiv bezig zullen houden.

Kiev is geen primair doelwit.

Als het plan “doorgaat” bij de Russen, zal het niet alleen het einde van Oekraïne betekenen, maar ook het einde van Moldavië. De Russen zijn van plan verticaal op te rukken door eerst de grens met Polen af te sluiten en zo de weg te openen naar Transnistrië, met als uiteindelijk doel Odessa te bedreigen.

Wij herinneren eraan dat in Transnistrië het grootste wapendepot sinds de Sovjettijd is gevestigd. Dit vergemakkelijkt dus veel agressieve acties richting Odessa.

Er zij op gewezen dat Wit-Rusland een verbod heeft ingesteld op het verkeer van burgers in de grensgebieden van het land. Volgens het decreet is het verboden de grensgebieden van Hoiniki, Bragin en Loev te benaderen en er te wandelen.

Video: Russische T-90M en T-72B3M tanks richting Wit-Rusland

Tientallen nieuwe T-72B3M, T-90M, T-80BVM tanks met BREM-1M genievoertuigen werden vervoerd en er zijn berichten over het opzetten van tenten op een verzamelplaats voor troepen in Brest. Meer dan 30 tanks werden in de laatste 72 uur verplaatst van Vitsebsk naar Brest.

Doelwitten van fase 1: Kovel, Sarny, Lutsk

Russische media berichten:

“Volgens informatie van verschillende bronnen in militaire eenheden en van bronnen in de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie bereidt de Russische groep in Wit-Rusland een aanval voor. Het begin van de operatie is volgens bronnen gepland voor de avond van 25 op 26 december (p.s. Het is erg moeilijk om dit te realiseren. De Russen hebben meer tijd nodig).”

De belangrijkste doelen van de Russisch-Wit-Russische strijdkrachten zijn de regio’s Sarny en Kovel. Er komen offensieve operaties in de richting van Kiev en Tsjernihiv.

In de richting van Kiev zijn aanvallen op posities van de Oekraïense strijdkrachten in het grensgebied mogelijk. Ze zullen blijkbaar worden uitgevoerd door kleine eenheden. Dit zal worden gevolgd door grootschalige bombardementen in de grensgebieden en, mogelijk, sabotageoperaties in de regio Brovary.

Eenheden gerekruteerd uit gevangenen zullen worden gebruikt voor de aanval. Er zullen ook PMC Wagner-troepen en eenheden van het Russische leger zijn. Zij zullen als eerste de aandacht van de strijdkrachten van Oekraïne trekken in de richting van Kiev.

Momenteel zijn 6-8.000 troepen geconcentreerd in de richting van Kiev en hetzelfde aantal kan tegen 25 december naar Mozyr worden overgebracht.

Er zullen artillerie- en raketaanvallen plaatsvinden in de richting van Chernihiv. Volgens bronnen in de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie is daar geen invasie op zich gepland, omdat Tsjernihiv niet wordt beschouwd als een geschikt doelwit voor een aanval. Er is ook de Desna-rivier in het gebied, wat de situatie nog ingewikkelder maakt.

Daarom zullen zij zich beperken tot bombardementen en acties met kleine eenheden nabij de grens, alsook tot bewegingen langs het grensgebied van Belarus. De strijdkrachten van de Russische Federatie in de richting van Tsjernihiv zijn klein, niet meer dan 4.000 soldaten, wat niet genoeg is voor een serieuze aanval.

Video: Meer Russische tanks naar Wit-Rusland

Het aanvalsplan in Lutsk

Het hoofddoel is de regio Lutsk. De eerste doelen zijn de steden Sarny en Kovel. Volgens informatie van legerofficieren in Wit-Rusland zal de infanterie vanwege het terrein (moerassen, bossen, kleine rivieren die niet bevriezen, smalle half overstroomde wegen) vrijwel zonder steun van tanks oprukken.

“Technologie helpt daar gewoon niet. Het grensgebied ligt vol sloten, een deel van het grondgebied staat onder water, wegen zijn vernield. De oplossing is infanterieaanvallen met lichte pantservoertuigen en onder dekking van lucht en artillerie. Dit is genoeg,” zegt een legerofficier die in de regio Brest is gestationeerd.

Volgens bronnen is het de bedoeling dat de uitrusting wordt overgedragen na de inname van Sarny. Dit is een belangrijk spoorwegknooppunt. Er is een zijweg van Brest naar de stad.

Volgens het plan zullen tanks en gemotoriseerde wapensystemen na de inname van Sarny en de reparatie van de spoorweg per trein vanuit Brest verder worden vervoerd naar Lutsk, ondersteund door zware gevechtsvoertuigen.”

Er is geen spoorlijn van Wit-Rusland naar Kovel, maar er zijn lokale lijnen waarop dieseltreinen rijden. Daarom is voor verschillende infanterieformaties het dorp Zabolotye, waar een station is, een doelwit.

In de richting van Lutsk heeft de groep strijdkrachten van de Russische Federatie tot 70.000 troepen, tot dusverre verspreid van Maloritsa en Stolin aan de grens tot Brest, Slonim en Grodno.

Het zal twee dagen duren om de strijdkrachten van de Russische Federatie te verzamelen.

Sinds november zijn luchtaanvalseenheden vanuit Kherson, de Krim, Donbass en andere regio’s van de Russische Federatie overgebracht naar Wit-Rusland. Ook werden de meest parate en ervaren eenheden van PMC Wagner overgeplaatst uit Bakhmut, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat 170 tot 200 duizend troepen aan de aanval zouden deelnemen, maar volgens onze informatie bedraagt het aantal strijdkrachten van de Russische Federatie in Wit-Rusland nu niet meer dan 90.000.

Delen van de dienstplichtigen die in november-december in Siberië, de Oeral en het Centraal Federaal District zijn opgeleid, worden met spoed naar Wit-Rusland gebracht. Ook eenheden uit de regio’s Volgograd, Rostov en Belgorod, die in Oost-Oekraïne zouden worden ingezet, worden daarheen overgebracht.

Het totale aantal strijdkrachten van de Russische Federatie in Belarus kan tegen 10 januari toenemen tot de geplande 170-200.000 manschappen. Nieuwe versterkingen kunnen in de strijd worden gestuurd om het offensief te ondersteunen.

Het Wit-Russische leger zal niet deelnemen aan de aanval. Het Wit-Russische leger zal afzien van deelname aan de aanval en zich beperken tot het leveren van uitrusting en munitie. Het Russische commando verwacht dat de strijdkrachten van Wit-Rusland zich bezighouden met het bevoorraden en cureren van de vooruitgeschoven groep van de strijdkrachten van de Russische Federatie.

Video: Inzet van Russische Tor-M2 luchtafweersystemen in Wit-Rusland

Video: Russisch konvooi in Lepel, regio Vitebsk in Wit-Rusland. Er zijn minstens 6 BTR-82A’s en 20 vrachtwagens.

Vooruitzichten van de aanval

De Russische aanval is bedoeld om Oekraïne af te snijden van westerse bevoorrading, Lviv te bereiken en Odessa te bedreigen, en ook om te proberen een corridor naar Transnistrië te creëren.

De Oekraïense strijdkrachten maken de grens met Wit-Rusland sinds de zomer gereed voor verdediging. Er zijn grote mijnenvelden aangelegd, wegen zijn gesloopt, bruggen zijn vernield en grote gebieden zijn overstroomd. Het beboste en moerassige terrein zal het moeilijk maken voor Russisch materieel om op te rukken en Oekraïense MLRS artillerie zal de doelgebieden kunnen bombarderen.

Velen zijn uiterst sceptisch over de slaagkansen van de strijdkrachten van de Russische Federatie. Volgens de Russische militairen zelf zal het een groot succes voor hen zijn als ze erin slagen om tenminste de frontlinie van Sarny-Kovel te bereiken.

In het ergste geval kunnen de verliezen aan doden en gewonden oplopen tot de helft van de betrokken troepen.

Een snelle aanval zal niet werken; het offensief zal uitdraaien op een lange en langzame voorwaartse opmars, die tegen eind januari moet worden afgebroken als geen van de gestelde doelen wordt bereikt.

De strijdkrachten van Oekraïne bereiden zich voor op een confrontatie met de Russische troepen. Voor zover bekend zal de verdedigingslinie flexibel en mobiel zijn, er is een aanzienlijke hoeveelheid artillerie en militair materieel.

De bewegingen van de Russische strijdkrachten zijn volledig zichtbaar dankzij in Polen gestationeerde NAVO-spionagevliegtuigen.

Dit plan werd in augustus afgerond op de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie. Russische en Oekraïense officieren gaven over de aanval op Lutsk ongeveer dezelfde mening. Dit is zelfmoord en het gevaar om alle getrainde infanterie te verliezen.

De politieke leiding van de Russische Federatie is een andere mening toegedaan, evenals generale stafchef Valery Gerasimov, die de vader van het plan is (uiterst moeilijk dit, Surovikin heeft de overhand). Poetin werd het idee verkocht van een snelle operatie die zou kunnen leiden tot een overwinning in de oorlog omdat Oekraïne, zonder westerse bevoorrading, eenvoudigweg niet zou kunnen vechten,” concluderen de Russische media.

Video: Oefeningen van Russische en Wit-Russische strijdkrachten

Kaart: Plan van de Russische aanval op Lutsk – Formaties van de Russische strijdkrachten op het grondgebied van Wit-Rusland

Klik voor groot

Kaart: De concentratiegebieden van de Russische strijdkrachten in het rood. In het geel staan de belangrijkste doelen van de eerste fase van het offensief

Klik voor groot

Kaart: Locatie van Russische eenheden in Wit-Rusland

Klik voor groot

Kaart: Drie gebieden aan de grens met Oekraïne waartoe Wit-Rusland de toegang heeft verboden

Klik voor groot

Konvooi van Wit-Russische troepen naar de grens met Oekraïne


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Daar gaan we weer!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Twee landen zullen van vorm veranderen: Aanschouw het aanvalsplan van Surovikhin in West-Oekraïne – Verticale doorbraak gericht op Lutsk-Lviv & Transnistrië (Video’s) appeared first on Frontnieuws.