Tsar Bomba versus Oekraïne: De VS hebben een 100-megaton nucleaire aanval op Kiev gesimuleerd – Video

In een zet die veel vragen oproept, hebben Amerikaanse analisten een aanval op Kiev gesimuleerd met een 100 megaton nucleaire bom. In wezen simuleerden de Amerikanen een aanval met een Russisch strategisch wapen, namelijk een Tsar Bomba! De Tsar Bomba (wat de koning der bommen betekent) werd ontwikkeld tussen 1956 en 1961, toen de Sovjet-Unie […] The post Tsar Bomba versus Oekraïne: De VS hebben een 100-megaton nucleaire aanval op Kiev gesimuleerd – Video appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

In een zet die veel vragen oproept, hebben Amerikaanse analisten een aanval op Kiev gesimuleerd met een 100 megaton nucleaire bom. In wezen simuleerden de Amerikanen een aanval met een Russisch strategisch wapen, namelijk een Tsar Bomba!

De Tsar Bomba (wat de koning der bommen betekent) werd ontwikkeld tussen 1956 en 1961, toen de Sovjet-Unie betrokken raakte bij de wapenwedloop met de Verenigde Staten, schrijft Warnews24/7.

Het was de grootste waterstofbom ooit gemaakt en de kracht ervan was 3.300 keer groter dan de bom die Hiroshima trof.

De waterstofbom, met het equivalent van meer dan 50 miljoen ton conventionele explosieven, werd in oktober 1961 getest. De bom werd tot ontploffing gebracht en ontplofte op een hoogte van 4.000 meter boven het eiland Novaya Zimlya (Nieuwe Aarde) in de Noordelijke IJszee.

Maar waarom simuleerden de Amerikanen een nucleaire aanval met een strategisch wapen in plaats van met een tactisch wapen? Waarom wilden ze maximale slachtoffers?

Een aanval van 100 megaton op Kiev?

Uit de simulatie bleek, zoals verwacht, dat het effect van een nucleaire aanval van 100 megaton op het centrum van Kiev absoluut verwoestend was.

De vernietigingszone van de kernbom, zonder het effect van secundaire factoren van de kernexplosie, bedraagt ongeveer 65 kilometer. Dit heeft, om voor de hand liggende redenen, catastrofale gevolgen voor bijna elk object in het gebied.

Rekening houdend met de bevolking die in Kiev en in de vernietigingszone van de atoombom woont, zal het aantal slachtoffers bijna 2,5 miljoen mensen bedragen.

Vrijwel zeker zullen in dit geval de aangrenzende Oekraïense regio’s worden getroffen, evenals het grondgebied van de kerncentrale van Tsjernobyl en Wit-Rusland.

Tot op heden is er in de wereld slechts één kernbom gemaakt die dit catastrofale effect heeft, namelijk de Tsar Bomba. Ter vergelijking: de kracht van alle kernkoppen van de Sarmat intercontinentale ICBM is slechts 8 megaton.

Het is echter vermeldenswaard dat in de nabije toekomst de Poseidon nucleaire onderzee-drone, waarvan de kracht wordt geschat op 100 megaton, in dienst van Rusland kan verschijnen.

Bedenk dat de Russen onlangs tegen Kiev de Kh-55 (Russische naam X-55) raket met een virtuele kernkop (d.w.z. een simulator van een nucleaire gevechtseenheid) hebben afgevuurd.

De Kh-55 raket (Russische benaming X-55) werd ontwikkeld om een nucleaire lading te vervoeren.

De Oekraïners concludeerden toen dat ofwel deze raket met een virtuele kernkop gewoon werd gebruikt als een iets minder dure afleiding om de Oekraïense luchtverdedigingssystemen te misleiden, ofwel dat de Russen een nucleaire aanval simuleerden.

Bekijk de video –


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Terwijl de globalisten zich klaarmaken om de wereld op te blazen, moet u zich voorbereiden op TEOTWAWKI omdat de wereld geen ervaring heeft met het stoppen van een oorlog tussen twee nucleair bewapende vijandenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Tsar Bomba versus Oekraïne: De VS hebben een 100-megaton nucleaire aanval op Kiev gesimuleerd – Video appeared first on Frontnieuws.