Truckers in actie! De mensheid leeft op!

"Get up, stand up, stand up for your rights." Dat doen de truckers in Canada momenteel! Nu wordt hun voorbeeld ook gevolgd over de hele wereld. Tijd voor reportage.

Deel dit artikel

Truckers in actie! De mensheid leeft op!

Truckers laten van zich horen

Je kan het bijna niet hebben gemist: de konvooien van truckers die beginnen actie te voeren tegen de huidige ondemocratische ontwikkelingen in onze maatschappij.

Het is allemaal begonnen in Canada, waar volgens 'The Pulse' een actie ontstond van om en bij de 35 000 truckers. Zij besloten vanuit alle hoeken uit de Canadese staat en daarbuiten, richting het kabinet van Trudeau te rijden tegen de vaccinatieplicht. 

Moord en brand

Intussen schreeuwt het kabinet van Trudeau moord en brand, men is verontwaardigd en heeft de aanval op deze truckers ingezet. Zo worden de truckers teniet gedaan als 'terroristen', 'onverantwoordelijken', witte nationalisten, etc. Argumenten dat worden bovengehaald om deze schandspraak te rechtvaardigen zijn onder andere dat de 'supply chain' in gevaar zou worden gebracht door deze actie. Ook probeert het kabinet de actie te minimaliseren, het zou slechts om een 'kleine minderheid' gaan. 

Vreedzaam protest

Wie intussen de actie op de voet volgt weet wel beter, en kan makkelijk het spel doorzien dat wordt gespeeld door het kabinet en de reguliere media. Het gaat hier niet om terroristen of onverantwoordelijken, en evenmin gaat het om een te verwaarlozen minderheid of witte nationalisten. In werkelijkheid gaat het om zeer grote diversiteit van vreedzame actievoerders die massaal worden gesteund door de plaatselijke bevolking. 

Verslaggeving van The Pulse over de actie

The Pulse volgt alles van de actie op de voet op, en plaatste gisteren ook nog onderstaande video waar ze reportage doen over de zogezegd gevaarlijke actievoerders. Oordeel vooral zelf, en geniet. 

Een succes

Ondertussen is de actie zo'n succes geworden dat de actie zich heeft verspreid naar andere gebieden in de wereld. Zo zijn er onlangs heel wat regionale Telegram groepen aangemaakt waarin men oproept tot dergelijke acties. Concreet wordt een 'freedom convoi' gepland richting Brussel de 7de februari (verwachte datum van aankomst).

Grassroots beweging

Momenteel schieten acties uit de grond alsof het paddenstoelen zijn. Het kan niet anders dan dat de kritische beweging groeit, mensen worden minder bang, overheden kreunen onder steeds groter wordende druk van hun bevolking. Een ware grassroots beweging van diverse initiatieven met gelijkaardige doelstellingen ontvouwt zich. We zijn in een situatie aan het belanden waar 'één kaars duizenden anderen doet ontvlammen'. Ja er is hoop, de mensheid leeft op.