Tientallen Russische militairen gedood door Oekraïense raketaanval in Mekeyevka

Afgelopen nacht hebben de Oekraïense strijdkrachten een zware slag toegebracht aan het Russische leger. De AFU trof ’s nachts een schoolgebouw in het dorp Makeyevka aan de noordwestelijke rand van Donetsk, bericht Southfront.org. Het gebouw werd naar verluidt gebruikt voor de huisvesting van Russische militairen. De AFU beschoot het gebied met de Amerikaanse HIMARS MRLS […] The post Tientallen Russische militairen gedood door Oekraïense raketaanval in Mekeyevka appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Tientallen Russische militairen gedood door Oekraïense raketaanval in Mekeyevka

Afgelopen nacht hebben de Oekraïense strijdkrachten een zware slag toegebracht aan het Russische leger. De AFU trof ’s nachts een schoolgebouw in het dorp Makeyevka aan de noordwestelijke rand van Donetsk, bericht Southfront.org.

Het gebouw werd naar verluidt gebruikt voor de huisvesting van Russische militairen. De AFU beschoot het gebied met de Amerikaanse HIMARS MRLS rond middernacht, toen Russische militairen nieuwjaar aan het vieren waren.

Volgens de berichten werd het gebouw volledig verwoest. Als gevolg van de aanval werden tientallen Russische militairen gedood. De lokale veiligheidsdiensten zijn nog steeds bezig met het opruimen van het puin. Het exacte aantal slachtoffers blijft onbekend.

De video is naar verluidt ter plaatse gemaakt:

Volgens berichten heeft Oekraïne zes (6) afzonderlijke HIMARS-lanceerinrichtingen gebruikt in een gecoördineerde aanval op de basis. School #19 was omgebouwd tot een barak waar de troepen konden slapen.

Dit is een flagrant geval van incompetentie van de militaire leiding van het ministerie van Defensie van de Russische Federatie ter plaatse, die opdracht gaf om honderden militairen onder te brengen in een schoolgebouw in het dorp dat voortdurend door vijandelijke troepen wordt beschoten. De schade aan het gebouw bevestigt dat het door zijn fragiele constructie niet als schuilplaats kon worden gebruikt, maar de Russische commandanten gaven er de voorkeur aan boven de talrijke verlaten sterke gebouwen met kelders. Een andere vreemde fout was om honderden militairen allemaal samen onder te brengen.

Het Russische leger vecht al meer dan tien maanden in Oekraïne, maar sommige van hun topcommandanten moeten nog leren dat niet-gefortificeerde sociale voorzieningen, zoals scholen, de belangrijkste en gemakkelijkste doelen zijn voor vijandelijke artillerie.

De incompetentie van de Russische officieren die een dergelijke beslissing namen, veroorzaakte een golf van verontwaardiging onder de militairen en diverse specialisten die hun bestraffing eisten. De bloedige aanval wekte zelfs verdenkingen van verraad in de gelederen van de Russische legerleiding. Gezien de zware verliezen, de timing van de aanval en de grote informatieve waarde van een grote aanslag op het Russische leger in het nieuwe jaar, lijkt verraad een zeer waarschijnlijke versie. De aanval in Makeyevka sluit aan bij andere verdachte mislukkingen van het Russische leger, en kan worden vergeleken met de nederlaag van de kruiser Moskva.

UPDATE 3:35 PM EST —

De cijfers over de aanval op School 19 zijn veranderd: er wordt nu gemeld dat er tweehonderd (200) dode Russische troepen zijn en nog eens driehonderd (300) gewonden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

(Video’s) “It’s hell – Get in the building”: De Russen hebben Amerikaanse troepen in Bakhmut in de val gelokt en gehamerd!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Tientallen Russische militairen gedood door Oekraïense raketaanval in Mekeyevka appeared first on Frontnieuws.