Telegram op de dool? Wordt RT News Gecensureerd?

Deze ochtend werd het onmogelijk het Telegram kanaal van RT News te openen. Er kwam een melding tevoorschijn dat dit kanaal kanaal in strijd was met "lokale wetten". Wat is er aan de hand?

Deel dit artikel

Telegram op de dool? Wordt RT News Gecensureerd?

Deze ochtend werd het onmogelijk het Telegram kanaal van RT News te openen, er kwam een melding tevoorschijn dat het kanaal in strijd was met "lokale wetten".

Wat betekent dit? Wordt RT News gecensureerd? Is er sprake van censuur op Telegram? Is het eens zo onafhankelijke platform Telegram, dat burgerrechten respecteerde, niet meer betrouwbaar op deze gebieden? Of speelt er nog iets anders? 

In elk geval is het merkwaardig. RT News had ook een heel groot kanaal van meer dan 300.000 leden, en is een wel gerespecteerde kracht in het alternatieve media landschap. 

Het is uitkijken of dit voor het Telegram kanaal van RT News het doodvonnis is, al is de kans zeker bestaande dat dit maar om een "tijdelijke ban" gaat, en het na verloop van tijd opnieuw online komt. 

Ook net binnengekomen bij ons, en weliswaar minder merkwaardig dan de ban op Telegram, maar toch ook significant, is de ban op Twitter, daar werd RT deze ochtend ook gebannen. Dit voor alle landen van de Europese Unie. 

Betekent dit dat Telegram vanaf nu op dezelfde koord springt als platformen als Twitter? Stof tot nadenken, en zeker om op te volgen. 

De verslaggeving van RT News kan u echter wel nog steeds blijven volgen via onafhankelijke platformen als dat van Rumble.