“Stop met zeuren” over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video)

“Ja, sorry, ik begrijp echt dat u niet meer wilt betalen voor energie, maar in plaats daarvan kunt u afzien van een vakantiereis, of misschien ergens in Duitsland op vakantie gaan, en niet naar de Galapagos-eilanden reizen of waar dan ook,” zei Wolfgang Schäuble. “Dan trek je een trui aan. Of misschien een tweede trui. […] The post “Stop met zeuren” over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

“Stop met zeuren” over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video)

Ja, sorry, ik begrijp echt dat u niet meer wilt betalen voor energie, maar in plaats daarvan kunt u afzien van een vakantiereis, of misschien ergens in Duitsland op vakantie gaan, en niet naar de Galapagos-eilanden reizen of waar dan ook,” zei Wolfgang Schäuble.

“Dan trek je een trui aan. Of misschien een tweede trui. Je moet er niet over zeuren,” adviseert oud-voorzitter van de Bondsdag Wolfgang Schäuble en ex-minister van Financiën de Duitsers voor deze winter, schrijft Rairfoundation.com.

De premier van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann (Groenen), adviseerde onlangs om washandjes te gebruiken in plaats van douches om energie te besparen – nu heeft de 80-jarige CDU-politicus Schäuble ook een tip klaar.

Met betrekking tot het scenario dat veel Duitsers deze winter zullen moeten bevriezen als gevolg van stroomuitval en een gastekort, zei Schäuble, lid van de Bondsdag voor de Christen-Democratische Unie (CDU), op Bild-TV: “Dan trek je gewoon een trui aan. Of misschien een tweede trui. Je moet er niet over zeuren; je moet erkennen dat veel dingen niet vanzelfsprekend zijn.”

Ook de elektriciteit kan uitvallen. “Daarom is het goed om, voor het geval dat, een paar kaarsen en lucifers in huis te hebben.”

Verwende samenleving

Volgens Schäuble zijn de Duitsers een verwende samenleving. “Ik ook. Maar we moeten ons nu verzetten tegen het gevaar dat het voor altijd zo doorgaat. De Duitsers zullen weer harder hun best moeten doen!”

“Het baart hem zorgen,” waarschuwde Schäuble, “dat zovelen liever minder werken: bijvoorbeeld parttime en nooit in het weekend.” Zijn ervaring: “Altijd maar plezier maken – dat is geen vervullend leven.”

De staat moet alleen diegenen helpen die echt hulp nodig hebben. “Ik denk gewoon dat we moeten zeggen: ‘Ja, sorry, ik begrijp echt dat u niet meer wilt betalen voor energie, maar in plaats daarvan kunt u afzien van een vakantiereis, of misschien ergens in Duitsland op vakantie gaan, en niet naar de Galapagoseilanden reizen of waar dan ook,'” aldus de politicus. Het is niet duurzaam als mensen de indruk krijgen dat de staat alles kan.

Adviezen als deze werken op de zenuwen van andere politici – Dietmar Bartsch, de leider van de linkse fractie, is een van hen. “We hebben een recordinflatie en de ergste sociale crisis in de naoorlogse periode. Vooral politici mogen geen eenvoudige energiebesparende tips geven met truien en kaarsen”, zei Bartsch tegen het redactienetwerk Duitsland (RND). Voor mensen die niet weten hoe ze hoge energierekeningen moeten betalen, zijn de uitspraken van Schäuble “een regelrechte aanfluiting.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Washington is bereid een sanctieoorlog te voeren, tot de laatste EuropeaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post “Stop met zeuren” over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video) appeared first on Frontnieuws.