Soros en het regime van Kiev… Samenzwering met de duivel

Een miljardair van joodse komaf die een naziregime in Oekraïne financiert om zijn bevelen uit te voeren, gaat verder dan een cynische berekening. Voor George Soros is dat waar het kapitalisme om draait. Het door de NAVO gesteunde regime in Kiev voert nieuwe draconische wetten in die alle afwijkende vrije meningsuiting zullen uitbannen. Elke mening […] The post Soros en het regime van Kiev… Samenzwering met de duivel appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Soros en het regime van Kiev… Samenzwering met de duivel

Een miljardair van joodse komaf die een naziregime in Oekraïne financiert om zijn bevelen uit te voeren, gaat verder dan een cynische berekening. Voor George Soros is dat waar het kapitalisme om draait.

Het door de NAVO gesteunde regime in Kiev voert nieuwe draconische wetten in die alle afwijkende vrije meningsuiting zullen uitbannen. Elke mening die niet overeenstemt met het regime wordt beschouwd als verraad en illegaal, en zelfs onderworpen aan vervolging en gewelddadige onderdrukking, schrijft Finian Cunningham.

De nieuwe wettelijke bevoegdheden bekrachtigen een wrede campagne tegen onafhankelijke media in Oekraïne, die de afgelopen vier jaar onder president Vladimir Zelensky is gevoerd. Politieke oppositiepartijen en nieuwsorganisaties zijn inmiddels uitgeschakeld en andersdenkende journalisten zijn met geweld aangepakt of in ballingschap gestuurd. De giftige trend tegen het vrije woord kan worden teruggevoerd tot de door de CIA gesponsorde staatsgreep van Maidan die in februari 2014 de gekozen regering in Oekraïne ten val bracht.

Die staatsgreep bracht in Kiev een extreem-rechts regime aan de macht dat zich beroemt op vroegere samenwerking met nazi-Duitsland. Meer dan een miljoen Joden werden uitgeroeid door Oekraïense fascisten namens het Derde Rijk.

De tegenstrijdigheden van het regime in Kiev zijn niet te overzien. De zittende president, Zelensky, is naar verluidt van joodse afkomst. Toch wordt zijn regime gesteund door paramilitairen die nazi-gezind zijn, zoals de Azov- en Aidar-regimenten die de ruggengraat vormen van de Oekraïense strijdkrachten. De financiële beschermheer van Zelensky is de Oekraïense oligarch Igor Kolomoisky, die ook joods is, en toch financiert Kolomoisky neonazistische paramilitairen.

Westerse regeringen die beweren hoeders te zijn van “democratie” en “vrijheid” hebben voor miljarden dollars aan wapens gepompt naar het fascistische regime in Kiev onder leiding van een Joodse president. De westerse regeringen en media proberen die tegenstrijdigheid recht te praten door te beweren dat het regime van Zelensky een “democratie” is en door de feiten van zijn nazi-gedrag te verdoezelen. De bewapening van Oekraïne sinds 2014 door de Verenigde Staten en andere NAVO-leden stuurt roekeloos aan op een wereldoorlog met Rusland. Westerse zogenaamde democratieën staan op één lijn met het fascisme in een beginnende oorlog tegen Rusland die zou kunnen eindigen in een nucleaire catastrofe. Voor degenen die historische aandacht besteden aan de werkelijke oorzaken en geopolitiek van de Tweede Wereldoorlog – het samenspel van de westerse mogendheden en nazi-Duitsland – en de daaropvolgende Koude Oorlog, komt de huidige confrontatie wellicht niet als een verrassing.

De betrekkingen van één westers publiek figuur met Oekraïne zijn bijzonder verbazingwekkend in hun ongerijmdheid. George Soros, de Amerikaanse miljardair-filantroop, was een vroege supporter van politieke veranderingen in Oekraïne na de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie in 1991.

Via zijn Open Society Foundation maakte Soros miljoenen dollars vrij om de overname van de Maidan-revolutie in Kiev te stimuleren. Soros werkte hand in hand met de Amerikaanse regering en haar CIA-agentschappen voor regimeverandering, zoals National Endowment for Democracy en USAID, om “burgergroepen” en een reeks media-organisaties op te richten die anti-Russische standpunten propageerden.

Soros’ Open Society Foundation verklaart tot op de dag van vandaag “achter Oekraïne te staan” en beschuldigt Rusland van een “aanval op de democratie”. De OSF heeft een fondsenwervingsdoelstelling van 45 miljoen dollar die naar eigen zeggen zal worden gebruikt om “de Oekraïense burgermaatschappij te beschermen”.

De realiteit achter Soros’ deugdzaamheidsretoriek is dat het regime in Kiev wordt gedomineerd door nazi-krachten die erop uit zijn elke vorm van onenigheid en vrije meningsuiting de kop in te drukken, zoals blijkt uit de repressieve nieuwe mediawetten.

Zelfs door Soros gefinancierde westerse niet-gouvernementele organisaties zoals Reporters Without Borders en het in de VS gevestigde Committee for the Protection of Journalists hebben de schokkende aanval op de vrijheid van meningsuiting door het Zelensky-regime veroordeeld.

Dit is niet alleen een ongelukkige kwestie van slecht gezelschap. Soros en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, samen met toenmalig vicepresident Joe Biden, hebben een belangrijke rol gespeeld bij het aan de macht brengen van het regime in Kiev in 2014. Zij waren instrumenteel in het opbouwen ervan als een rabiaat anti-Rusland speerpunt dat de vredesakkoorden van Minsk van 2014-2015 verwierp en de huidige oorlog met Rusland aanwakkerde.

Soros, die al vele jaren publiekelijk een diepe persoonlijke antipathie koestert tegen de Russische president Vladimir Poetin, lijkt Oekraïne handig te hebben gebruikt als geopolitieke speeltuin om zijn persoonlijke en zakelijke belangen te bevorderen. De miljardair-kapitalist heeft zijn oog laten vallen op de privatisering van Oekraïense energie- en landbouwbedrijven. Natuurlijk sluiten de imperialistische belangen van Washington en de NAVO naadloos aan bij de schijnbare filantropie.

Soros wordt er al lang van beschuldigd namens Washington “kleurenrevoluties” te bevorderen om geopolitieke tegenstanders, met name Rusland en China, te destabiliseren.

Het geval van Oekraïne is bijzonder overtuigend. Soros’ vroege betrokkenheid bij het bevorderen van de gewelddadige coup in Kiev leidde rechtstreeks tot de creatie van een extreem, reactionair regime dat plichtsgetrouw de imperialistische belangen van Washington tegen Rusland diende en tegelijkertijd ellende veroorzaakte voor de meerderheid van de Oekraïners. De heersende cabal in Kiev wordt gekenmerkt door corruptie, fascistische wetteloosheid en het verstikken van een versleten burgermaatschappij onder een autocratische Joodse president die geliefd is bij Hollywood en de westerse staatsinlichtingendiensten.

Soros’ grandioze beweringen dat hij “onafhankelijke journalistiek” en een “burgermaatschappij” steunt, blijken in het licht van de huidige onderdrukking van de vrije meningsuiting in Oekraïne pure leugens te zijn.

Dit brengt ons bij de ultieme, misschien wel meest verontrustende tegenstelling: George Soros (92), geboren in 1930 in een Joodse familie, groeide op in Hongarije tijdens de nazi-bezetting en probeerde als adolescent te voorkomen dat hij naar de gaskamer werd gestuurd. Hij heeft toegegeven dat hij zijn Joodse identiteit als christen heeft verborgen. Er wordt beweerd dat hij als tiener heeft samengewerkt met het naziregime in Boedapest door Joodse eigendommen aan te geven voor inbeslagname. Hij ontkent deel te hebben genomen aan enig wangedrag en zegt dat hij slechts een ongelukkige jongeling was die een pro-Nazi agent begeleidde.

Toegegeven, sommigen onder de antisemitische Amerikaanse rechterzijde hebben geprobeerd Soros belachelijk te maken als een “nazi-globalist”.

Jaren na de oorlog emigreerde Soros naar het Westen en maakte later zijn enorme rijkdom als aasgier-kapitalist die wedt op verliezers. Hij staat bekend als de “man die het Britse pond brak” en maakte op één dag 1 miljard dollar winst tijdens een ineenstorting van de markt in 1992.

Laten we zeggen dat George Soros een buitengewoon goed gevoel heeft voor roofzuchtig opportunisme. Een miljardair van Joodse afkomst die een naziregime in Oekraïne financiert om zijn bevelen uit te voeren, gaat verder dan een cynische berekening. Voor George Soros is dat waar het kapitalisme om draait.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GEORGE SOROS DOSSIER

George Soros geeft toe dat hij profiteerde van nazi-oorlogsmisdaden en voelt zich niet schuldig

The post Soros en het regime van Kiev… Samenzwering met de duivel appeared first on Frontnieuws.