Russische strijdkrachten in defensieve opstelling brengen Oekraïense strijdkrachten zware verliezen toe

De strijdende partijen in Oekraïne hanteren nog steeds dezelfde tactiek op het slagveld. De strijdkrachten van Oekraïne voeren gelijktijdig aanvallen uit langs de frontlinie in verschillende regio’s. De door Rusland geleide troepen blijven in defensieve opstelling en slaan de Oekraïense aanvallen af in een poging de aanvallende troepen zoveel mogelijk schade toe te brengen vóór […] The post Russische strijdkrachten in defensieve opstelling brengen Oekraïense strijdkrachten zware verliezen toe appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

De strijdende partijen in Oekraïne hanteren nog steeds dezelfde tactiek op het slagveld. De strijdkrachten van Oekraïne voeren gelijktijdig aanvallen uit langs de frontlinie in verschillende regio’s. De door Rusland geleide troepen blijven in defensieve opstelling en slaan de Oekraïense aanvallen af in een poging de aanvallende troepen zoveel mogelijk schade toe te brengen vóór de komende Russische wintercampagne, bericht Southfront.org.

De frontlinies blijven ongewijzigd in de regio’s Kharkiv, LPR en Kherson, waar het Oekraïense leger de meerderheid heeft; terwijl de door Rusland geleide troepen de Oekraïense verdediging aan het front in de Donbass blijven vernietigen en in de regio Zaporozhye in het offensief zijn gegaan.

Op 5 november gaf het Russische ministerie van Defensie een update over de met succes afgeslagen Oekraïense aanvallen in verschillende regio’s.

In de regio Kupyansk blijft de AFU dagelijks aanvallen uitvoeren op Russische militaire posities bij het dorp Kuzemovka ten noorden van Svatovo. Onlangs viel de AFU aan met troepen van een tactische bataljonsgroep. Als gevolg van Russisch artillerievuur en luchtaanvallen werd de aanval afgeslagen en leden de oprukkende troepen zware verliezen in mankracht en militaire uitrusting. Meer dan 140 Oekraïense militairen, drie tanks, twee infanteriegevechtsvoertuigen, drie pantservoertuigen en vijf voertuigen voor verschillende doeleinden werden vernietigd.

Oekraïens bolwerk vernietigd in het gebied van Krasny Liman:

In het gebied van Krasny Liman werden aanvallen van drie compagnietactische groepen van de AFU in de richting van de nederzettingen Stelmakhovka, Ploshchanka en Kremennaya van de Volksrepubliek Luhansk verijdeld. Als gevolg van de mislukte operaties van het Oekraïense leger werden meer dan 60 Oekraïense militairen, een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie pick-ups en een auto vernietigd.

De Volksmilitie van de LPR meldde op haar beurt dat de Oekraïense strijdkrachten de afgelopen dag tijdens de actieve offensieve acties van de LPR-eenheden verliezen hebben geleden in mankracht en militaire uitrusting. Deze omvatten:

  • tot 40 militairen;
  • 4 gepantserde personeelsdragers;
  • 2 UAV’s;
  • 10 militaire voertuigen.

Russische Lancet UVA’s vernietigde de Amerikaanse Paladin gemotoriseerde houwitsers in de richting Mykolaiv-Krivoy Rog. De video toont ook de vernietiging van de Oekraïense radarsystemen:

In de regio Kherson viel de AFU Russische militaire posities aan bij de nederzettingen Sablukovka en Sukhanovo, maar slaagden er niet in hun doel te bereiken. Meer dan 80 Oekraïense militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en vier auto’s werden vernietigd.

UAV’s van de 3e Gardebrigade van de Volksmilitie van de DPR voerden een grootscheepse aanval uit op de AFU-posities in de buurt van Gorlovka:

Op hun beurt zetten de door Rusland geleide troepen de offensieve operaties aan de frontlinies van de DPR voort. Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben artillerievuur en actieve acties van aanvalsgroepen Oekraïense eenheden verslagen in de buurt van Novomikhailovka, Pavlovka en Vremevka van de Volksrepubliek Donetsk. Meer dan 120 Oekraïense militairen, twee gepantserde personeelsdragers, twee gepantserde voertuigen, een pick-up truck en twee auto’s werden vernietigd.

De Volksmilitie van de DPR meldde dat de gezamenlijke acties van de militairen van de Volksrepubliek Donetsk en de strijdkrachten van de Russische Federatie de afgelopen dag hebben geleid tot de vernietiging van de volgende Oekraïense wapens en militaire uitrusting:

  • 2 zelfrijdende artillerie-installaties (2S1 “Gvozdika” en “M109”)
  • 1 houwitser AHS “Crab”
  • 1 MLRS “Grad”.
  • 4 tanks (TWEE T-64BV en TWEE T-72B)
  • 10 eenheden gepantserde en automobiele uitrusting
  • 3 vijandelijke UAV’s werden in de lucht neergeschoten

Tijdens de voortdurende gevechten tussen de AFU en de DPR strijdkrachten hebben Oekraïense eenheden ongeveer 60 militairen verloren.

De vuurkracht van de schutters van de tactische operationele gevechtsformatie “Cascade” van de NM DNR op de Oekraïense colonne in Ugledar.

Het Russische offensief in de regio Ugledar heeft het tempo van de eerste dagen verloren. De strijd om de controle over het dorp Pavlovka aan de zuidelijke rand van Ugledar duurt voort. De Russische opmars werd vertraagd door vuur van Oekraïense artillerie vanuit Ugledar. Het dorp is van strategisch belang omdat zich daar een knooppunt van wegen bevindt dat wordt gebruikt voor Oekraïense militaire bevoorrading. Russische aanvalsgroepen moeten ook nog de controle over het dorp Novomikhailovka opeisen, dat ten noorden van de stad in de buurt van de weg tussen Ugledar en Mariinka ligt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Russische strijdkrachten in defensieve opstelling brengen Oekraïense strijdkrachten zware verliezen toe appeared first on Frontnieuws.