Russische Lancet drones op jacht aan het Kherson front (Video’s)

Op 11 november werden door RIA Novosti en andere Russische nieuwsbronnen verschillende video’s vrijgegeven van recente Russische aanvallen op Oekraïense troepen met Lancet lanceermunitie, bericht Southfront.org. De aanvallen hebben twee Amerikaanse M777 155 mm getrokken houwitsers vernietigd, een Sovjet D-20 152 mm getrokken houwitser, een Sovjet BAT-2 genievoertuig en een licht voertuig dat door Oekraïense […] The post Russische Lancet drones op jacht aan het Kherson front (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Op 11 november werden door RIA Novosti en andere Russische nieuwsbronnen verschillende video’s vrijgegeven van recente Russische aanvallen op Oekraïense troepen met Lancet lanceermunitie, bericht Southfront.org.

De aanvallen hebben twee Amerikaanse M777 155 mm getrokken houwitsers vernietigd, een Sovjet D-20 152 mm getrokken houwitser, een Sovjet BAT-2 genievoertuig en een licht voertuig dat door Oekraïense troepen werd gebruikt om munitie te vervoeren.

Ten minste enkele van de aanvallen vonden plaats aan het Kherson front. Tijdens haar ochtendbriefing zei het Russische ministerie van Defensie dat drie M777 houwitsers, twee infanteriegevechtsvoertuigen en drie pick-up trucks van Oekraïense troepen aan het front zijn vernietigd met Lancet lanceermunitie en andere wapens tijdens de georganiseerde terugtrekking van Russische troepen uit de stad Kherson en omgeving.De Lancet, die is ontwikkeld door de ZALA Aero Group, is uitgerust met een elektro-optisch systeem waarmee het statische en bewegende doelen kan detecteren, volgen en vergrendelen.

Een ZALA Lancet-3 aanvalsdrone ontwikkeld door Kalashnikov Concern te zien op het Army 2019 International Military Technical Forum in Patriot Park. Marina Lystseva/TASS

De recente aanvallen werden blijkbaar uitgevoerd met een verbeterde versie van de Lancet-3, die een meer aerodynamisch ontwerp heeft met verlengde X-vormige vleugels. Deze versie heeft een vliegduur van een uur en is bewapend met een granaatkop van vijf kilogram.

De kleine radardoorsnede en minimale infraroodsignatuur van kleine rondzwevende munitie zoals de Lancet maken het vrijwel onmogelijk deze te traceren en te onderscheppen.

Het Russische leger heeft het gebruik van de Lancet en andere soorten lanceermunitie zoals de Geranium-1 en 2, die vermoedelijk kopieën zijn van de Iraanse Shahed-131 en 136, de afgelopen weken uitgebreid. Als gevolg daarvan hebben de Oekraïense strijdkrachten zware menselijke en materiële verliezen geleden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne… maar Rusland is verzekerd van de overwinningVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Russische Lancet drones op jacht aan het Kherson front (Video’s) appeared first on Frontnieuws.