Russisch ministerie van Defensie: Meer dan 600 Oekraïense soldaten gedood als vergelding voor aanval op Makeyevka

Het bevel van de Gezamenlijke Groep van Russische strijdkrachten heeft een vergeldingsoperatie uitgevoerd als reactie op de criminele aanval van het Kievse regime op de tijdelijke accommodatie van het Russische leger in Makeyevka, aldus het Russische ministerie van Defensie, meldt RT. Het agentschap zei dat verkenningseenheden de afgelopen 24 uur in de stad Kramatorsk accommodaties […] The post Russisch ministerie van Defensie: Meer dan 600 Oekraïense soldaten gedood als vergelding voor aanval op Makeyevka appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Russisch ministerie van Defensie: Meer dan 600 Oekraïense soldaten gedood als vergelding voor aanval op Makeyevka

Het bevel van de Gezamenlijke Groep van Russische strijdkrachten heeft een vergeldingsoperatie uitgevoerd als reactie op de criminele aanval van het Kievse regime op de tijdelijke accommodatie van het Russische leger in Makeyevka, aldus het Russische ministerie van Defensie, meldt RT.

Het agentschap zei dat verkenningseenheden de afgelopen 24 uur in de stad Kramatorsk accommodaties van Oekraïense troepen hadden gespot. Deze informatie werd vervolgens via verschillende kanalen bevestigd. De betreffende slaapplaatsen waren nr. 28 (700 soldaten) en nr. 47 (600 soldaten), waar de Oekraïense troepen waren ondergebracht. Deze waren onder massaal raketvuur gekomen, waarbij meer dan 600 Oekraïense soldaten omkwamen.

In de eerste minuten van het nieuwe jaar heeft het Oekraïense leger zes HIMARS-raketten afgevuurd op een tijdelijke accommodatie van Russische soldaten bij Makeyevka. Vier raketten raakten het gebouw en brachten het plafond naar beneden. Volgens de laatste berichten werden 89 Russische soldaten gedood, waaronder de plaatsvervangend commandant van het regiment.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Tientallen Russische militairen gedood door Oekraïense raketaanval in Mekeyevka (UPDATES)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Russisch ministerie van Defensie: Meer dan 600 Oekraïense soldaten gedood als vergelding voor aanval op Makeyevka appeared first on Frontnieuws.