Rusland zet mobiele ICBM-kernbommen buiten Moskou in, gericht op het Westen

Vladimir Poetin heeft zijn kernwapendreiging tegen het Westen hernieuwd door een kernraket klaar te maken voor lancering. De raket is opgesteld in Kozelsk, Rusland, vlakbij West-Europa, bericht Hal Turner. Op beelden is te zien hoe een enorme Russische Yars-raket die het Verenigd Koninkrijk en de VS kan raken in een silo wordt geladen op een […] The post Rusland zet mobiele ICBM-kernbommen buiten Moskou in, gericht op het Westen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Vladimir Poetin heeft zijn kernwapendreiging tegen het Westen hernieuwd door een kernraket klaar te maken voor lancering. De raket is opgesteld in Kozelsk, Rusland, vlakbij West-Europa, bericht Hal Turner.

Op beelden is te zien hoe een enorme Russische Yars-raket die het Verenigd Koninkrijk en de VS kan raken in een silo wordt geladen op een basis bij Moskou.

De intercontinentale ballistische raket heeft een bereik van 12.000 km en is, indien nucleair bewapend, naar verluidt 12 keer destructiever dan de atoombom op Hiroshima.

Op de Russische televisie was te zien hoe de raket werd geïnstalleerd in een lanceerplatform met behulp van een speciale transport- en laadeenheid – maar er zijn geen aanwijzingen voor een bevel tot een op handen zijnde lancering. Het Russische ministerie van Defensie heeft een video vrijgegeven van de plaatsing van de raket:

Raketcommandant kolonel Alexei Sokolov maakte duidelijk dat de laatste zet bedoeld was om een boodschap te sturen naar het Westen, met zowel het VK als de VS binnen bereik.

“Het belang van deze operatie ligt in het feit dat de raket op tijd in gevecht wordt gesteld,” zei hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Bereid u NU voor op een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Rusland zet mobiele ICBM-kernbommen buiten Moskou in, gericht op het Westen appeared first on Frontnieuws.