Rusland zet MiG-31K’s met dodelijke hypersonische raketten in aan Europese grens als duidelijke waarschuwing aan het Westen

Hoewel de inzet waarschijnlijk werd uitgevoerd met het oog op doelen in Oekraïne, heeft het Britse ministerie van Defensie gewaarschuwd dat het alle mogelijke doelen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, zelfs de zwaarst verdedigde, in gevaar brengt. De Russische inzet van MiG-31K gewapend met Kinzhal (NAVO-nomenclatuur: AS-24 KILLJOY) raketten in Wit-Rusland trekt de aandacht […] The post Rusland zet MiG-31K’s met dodelijke hypersonische raketten in aan Europese grens als duidelijke waarschuwing aan het Westen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Rusland zet MiG-31K’s met dodelijke hypersonische raketten in aan Europese grens als duidelijke waarschuwing aan het Westen

Hoewel de inzet waarschijnlijk werd uitgevoerd met het oog op doelen in Oekraïne, heeft het Britse ministerie van Defensie gewaarschuwd dat het alle mogelijke doelen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, zelfs de zwaarst verdedigde, in gevaar brengt.

De Russische inzet van MiG-31K gewapend met Kinzhal (NAVO-nomenclatuur: AS-24 KILLJOY) raketten in Wit-Rusland trekt de aandacht van het Westen, aldus een Twitterdraad die vanmorgen door het Britse Ministerie van Defensie (MoD) is geplaatst, schrijft Vijainder K Thakur.

Meer nog dan de aanwezigheid van de raketten lijkt het Westen geschokt te zijn door het gebrek aan geheimhouding van Russische zijde over de escalerende inzet.

De combinatie van MiG-31K en Kinzhal-raket is het krachtigste conventionele wapensysteem in het Russische arsenaal. De inzet brengt alle mogelijke doelen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, zelfs de zwaarst verdedigde, in gevaar.

Door geheimhouding te vermijden, zorgt Rusland ervoor dat het Westen zijn aandacht erop richt. Rusland’s afschrikwekkende berichtgeving omvat het vliegen van MiG-31K’s, elk bewapend met een Kinzhal-raket, boven steden op klaarlichte dag en laat westerse satellieten goed kijken naar wat wel eens de volgende Russische stap op de escalatieladder zou kunnen zijn.

Op 16 oktober 2022 werden zes Russische MiG-31K gevechtsvliegtuigen met Kinzhal raketten boven de Wit-Russische hoofdstad Minsk gezien.

Volgens het Oekraïense National Resistance Center zijn “drie IL-76 militaire transportvliegtuigen van de Russische luchtmacht vanuit de Russische Federatie naar het vliegveld ‘Machulyshchi’ gevlogen” om de Russische inzet in Wit-Rusland te ondersteunen.

Op 20 oktober 2022 zou één MiG-31K bewapend met Kinzhal zijn opgestegen van de luchtmachtbasis Machulyshchi in Wit-Rusland.

Op 1 november 2022 tweette het Britse ministerie van Defensie (MoD): “Uit beelden bleek dat twee MiG-31K FOXHOUND onderscheppingsjets op 17 oktober vrijwel zeker geparkeerd stonden op het Wit-Russische vliegveld Machulishchi, met een grote container in de buurt opgeslagen in een beschermende aarden berm..

“Het is waarschijnlijk dat de container verband houdt met de AS-24 KILLJOY ballistische raket, een zware raket die de MiG-31K variant kan dragen.”

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow