Rusland bereidt iets “heel groots” voor: Raakt basis van NAVO-adviseurs en huurlingen – Raketgolven met 400 raketten en drones in 3 dagen (Video’s)

Poetin wenste de NAVO en Zelenski een “Gelukkig Nieuwjaar” met een Russische luchtmacht en marine die in een paar uur tijd twee felle opeenvolgende raketaanvallen uitvoerden op militaire doelen in het hele land. Rusland heeft bevestigd dat er Britse inlichtingendiensten in het veld zijn: Oekraïne 3 dagen achter elkaar bestoken, iets wat nog nooit eerder […] The post Rusland bereidt iets “heel groots” voor: Raakt basis van NAVO-adviseurs en huurlingen – Raketgolven met 400 raketten en drones in 3 dagen (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Poetin wenste de NAVO en Zelenski een “Gelukkig Nieuwjaar” met een Russische luchtmacht en marine die in een paar uur tijd twee felle opeenvolgende raketaanvallen uitvoerden op militaire doelen in het hele land.

Rusland heeft bevestigd dat er Britse inlichtingendiensten in het veld zijn: Oekraïne 3 dagen achter elkaar bestoken, iets wat nog nooit eerder is gedaan, toont de voorbereiding op een grootschalige grondaanval, bericht WarNews24/7.

Gisteren heeft het twee raketgolven gelanceerd, eergisteren één en op de 29e nog eens twee.

In totaal 5 raketaanvallen met meer dan 400 raketten en drones. Alleen al gisteren omvatte de eerste golf 70 raketten.

Enkele uren later volgde een tweede golf.

Binnen enkele minuten werden massale lanceringen uitgevoerd vanuit de Kaspische Zee, de Zwarte Zee en het westen van Rusland door oorlogsschepen en strategische bommenwerpers.

Rusland verklaart dat een hotel in het centrum van Kiev is getroffen waar NAVO-adviseurs en buitenlandse huurlingen verbleven.

Commandocentra, energievoorzieningen, luchtafweerbases in:

– Khmelnitsky
– Kiev (districten Solomensky, Pechersky en Goloseevsky)
– Regio Kiev
– Regio Kharkiv
– Vinytsia district
– Odessa
– Oblast Dnepropetrovsk
– Nikolajev

– Regio Zhytomyr
– Regio Ternopil
– Zaporizja

Stroomuitval in:
– Kiev
– Regio Kiev
– Kharkiv
– Regio Kharkiv

Bekijk de video van de lancering van Kalibr

Russisch gehamer op Oekraïens grondgebied

De Russische strategische luchtmacht en de Zwarte en Kaspische Zeevloot hebben opnieuw een raketaanval uitgevoerd op het grondgebied van Oekraïne. Ooggetuigen meldden tientallen kruisraketten in het luchtruim van Oekraïne.

De Russische bombardementen waren gericht op de energie- en andere infrastructuur van Oekraïne, maar ook op het neutraliseren van de luchtverdediging.

Zoals het Franse persagentschap (AFP) meldt, was het een van de grootste aanvallen sinds het begin van de oorlog.

Minstens 10 explosies hebben Kiev opgeschrikt.

Ook Odessa, Lviv, Kharkov, Zhytomyr, Khmelnytsky, Ternopil, Kherson, Vinnytsia , Nikolaev en Kramatorsk werden getroffen.

In reactie daarop lanceerde het Oekraïense leger onbemande vliegtuigen in de richting van de Krim. Alle vijandelijke objecten werden onderschept door de Russische luchtverdediging bij Dzhankoy.

Zoals plaatsvervangend hoofd van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Dmitri Medvedev in zijn nieuwjaarstoespraak zei, blijft het doel van de Russische operatie “een einde maken aan het criminele naziregime in Kiev.”

“Dit doel zal worden bereikt,” zei de voormalige minister-president.

Video bekijken

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow