Rabobank stuurt “waarschuwingsbrieven” naar haar klanten

Op social media circuleert een brief van een klant van de Rabobank met betrekking tot het opnemen van contant geld. “Het is ons opgevallen dat u regelmatig contant geld opneemt van uw rekening. In deze brief informeren wij u over de risico’s van contant geld en vragen wij u om het opnemen van contant te […] The post Rabobank stuurt “waarschuwingsbrieven” naar haar klanten appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Rabobank stuurt “waarschuwingsbrieven” naar haar klanten

Op social media circuleert een brief van een klant van de Rabobank met betrekking tot het opnemen van contant geld. “Het is ons opgevallen dat u regelmatig contant geld opneemt van uw rekening. In deze brief informeren wij u over de risico’s van contant geld en vragen wij u om het opnemen van contant te verminderen”, aldus de bank.

“Dit verwijst naar het risico dat u of wij door het gebruik van contant geld onbewust betrokken raken bij het witwassen van geld, terrorismefinanciering en andere criminele activiteiten”, schrijft de Rabobank in de brief van 8 december.

De Rabobank biedt haar klanten ook een aantal alternatieven voor het gebruik van contant geld. “Wanneer u uw transacties digitaal verricht, heeft u geen contant geld meer nodig. Tegenwoordig kunt u ook eigenlijk altijd pinnen en heeft u dus geen contant geld nodig.”

De brief leidt tot tal van verontwaardigde reacties. “Waar bemoeit u zich mee?” vraagt parlementslid Olaf Ephraim. Contant geld is een wettelijk betaalmiddel en het opnemen ervan behoeft geen ‘waarschuwingsbrief’ uwerzijds richting de klanten. In het kader van duurzaamheid, die u ook hoog in het vaandel hebt staan: stop hiermee.”

Volgens theatermaker George van Houts bewijst de brief dat De Nederlandse Bank en minister Kaag niet helemaal eerlijk zijn. Hij spreekt van “The War on Cash”.

De Rabobank bevestigt dat de brief echt is. Op de vraag waarom de bank nu ineens een brief stuurt aan geldopnemers, antwoordt een medewerker: “Dat doen we omdat we vanuit de Wet WFT poortwachter zijn van het financiële stelsel. We hebben als bank de taak om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen.”

Personeelslid Marieke voegde daaraan toe: “Om de risico’s te beperken, worden maatregelen genomen om klanten minder kwetsbaar te maken. Bijvoorbeeld door te waarschuwen voor deze risico’s en te wijzen op alternatieven die veiliger, sneller en gebruiksvriendelijker zijn.”

Vorige week werd bekend dat de Rabobank door het Openbaar Ministerie als verdachte is genoemd in een onderzoek naar tekortkomingen in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering.

Via Uncutnews.ch.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Koningin van Nederland is enthousiast over digitaal geld: Politici eisen nu antwoordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Rabobank stuurt “waarschuwingsbrieven” naar haar klanten appeared first on Frontnieuws.