Poolse Krab houwitsers zijn het nieuwe doelwit voor Russische Lancet UAV drone-aanvallen aan Oekraïense front (Video)

Bronnen van de Russische Wagner PMC hebben opnieuw een video gedeeld van een succesvolle aanval van de Russische Lancet drone op buitenlands militair materieel dat door de strijdkrachten van Oekraïne wordt gebruikt, bericht Southfront.org. Deze keer was het doelwit van de Russische Lancet de 155-mm gemotoriseerde Poolse houwitser AHS Krab. Formeel werd de AHS Krab […] The post Poolse Krab houwitsers zijn het nieuwe doelwit voor Russische Lancet UAV drone-aanvallen aan Oekraïense front (Video) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Poolse Krab houwitsers zijn het nieuwe doelwit voor Russische Lancet UAV drone-aanvallen aan Oekraïense front (Video)

Bronnen van de Russische Wagner PMC hebben opnieuw een video gedeeld van een succesvolle aanval van de Russische Lancet drone op buitenlands militair materieel dat door de strijdkrachten van Oekraïne wordt gebruikt, bericht Southfront.org.

Krab houwitser van Poolse makelij

Deze keer was het doelwit van de Russische Lancet de 155-mm gemotoriseerde Poolse houwitser AHS Krab.

Formeel werd de AHS Krab in Polen ontwikkeld en volledig door de lokale industrie geproduceerd. Het bleek echter dat sommige van zijn belangrijkste onderdelen van buitenlandse oorsprong zijn. Zo werd eind 2014 een contract ondertekend met het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung Techwin voor de levering van kant-en-klare chassis van de K9 Thunder ACS en de daaropvolgende productie onder licentie in Polen.

Polen probeerde zijn Krabs op de internationale markt te promoten, maar geen enkel buitenlands leger was geïnteresseerd om ze te kopen. Oekraïne werd de eerste buitenlandse gebruiker.

Volgens Poolse bronnen beweerde de Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov eind oktober dat Polen al drie divisies 155 mm/52 Krab gemotoriseerde houwitsers aan Oekraïne had overgedragen, d.w.z. in totaal 54 installaties. De eerste houwitsers zouden al in mei in Oekraïne zijn ingezet.

Het hoge technische en gevechtspotentieel maakt de Krab tot een prioritair doelwit voor de Russische strijdkrachten. Het Russische leger beschikt over alle nodige middelen om dergelijke doelen op parkeerplaatsen, in opmars of in schietposities op te sporen en te vernietigen.

Het Russische leger gebruikt de Lancet en andere soorten UVA’s tegen de vijandelijke strijdkrachten en hun geavanceerde militaire uitrusting. In de afgelopen weken is het gebruik van deze munitie aanzienlijk uitgebreid.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch parlementslid zegt: “Londen zal eerst gebombardeerd worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Poolse Krab houwitsers zijn het nieuwe doelwit voor Russische Lancet UAV drone-aanvallen aan Oekraïense front (Video) appeared first on Frontnieuws.