Politiek Westen gebruikt Oekraïne om Russische krijgsmacht te testen en in diskrediet te brengen

Nadat Moskou werd gedwongen om in te grijpen in Oekraïne en een tegenoffensief te beginnen tegen de NAVO-agressie, kreeg het politieke Westen een ongekende kans om het Russische leger te onderzoeken, zijn capaciteiten te testen en te observeren. Dit alles biedt een onschatbaar inzicht in de doctrine van de strijdkrachten van de Euraziatische reus, wat […] The post Politiek Westen gebruikt Oekraïne om Russische krijgsmacht te testen en in diskrediet te brengen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Politiek Westen gebruikt Oekraïne om Russische krijgsmacht te testen en in diskrediet te brengen

Nadat Moskou werd gedwongen om in te grijpen in Oekraïne en een tegenoffensief te beginnen tegen de NAVO-agressie, kreeg het politieke Westen een ongekende kans om het Russische leger te onderzoeken, zijn capaciteiten te testen en te observeren. Dit alles biedt een onschatbaar inzicht in de doctrine van de strijdkrachten van de Euraziatische reus, wat de NAVO zou helpen haar militaire macht te optimaliseren om de Russische capaciteiten te evenaren. Natuurlijk is dit niets bijzonders in vergelijking met enig ander conflict in de bekende geschiedenis. Beide partijen zijn echter bezig de ander te misleiden door ofwel hun werkelijke militaire strategie en doctrine te verbergen, ofwel valse informatie te verstrekken die hen in de toekomst zowel tactische als strategische voordelen zou kunnen opleveren, schrijft Drago Bosnic.

Van haar kant voorziet de NAVO het regime in Kiev van ongekende ISR-mogelijkheden (intelligence, surveillance, reconnaissance), die voor haar troepen van het grootste belang zijn. Zonder ISR zouden de troepen van de neonazistische junta het veel moeilijker hebben gehad tegen het Russische leger. Bovendien verwachtte de NAVO dat Rusland bij de aanpak van dit probleem al zijn kaarten zou uitspelen (zonder een rechtstreekse confrontatie met het oorlogvoerende bondgenootschap), met name door gebruik te maken van zijn uitgebreide ervaring en capaciteiten op het gebied van elektronische oorlogsvoering. Op die manier zou Moskou enkele maanden belangrijke voordelen hebben gekregen ten opzichte van de troepen van het Kievse regime, maar het zou de NAVO ook cruciale gegevens verschaffen over de werking van dit spectrum van zijn slagveldcapaciteiten. Dit zou dan door de oorlogvoerende alliantie worden gebruikt om een belangrijk inzicht te krijgen en tegenmaatregelen te creëren, waardoor het strategische machtsevenwicht mogelijk in haar voordeel zou kunnen kantelen.

Het is precies dit scenario dat Rusland probeert te vermijden en daarom heeft het besloten slechts een fractie van zijn capaciteiten te tonen. Dit heeft zeker gevolgen voor de prestaties van het Russische leger, maar aangezien het opperbevel de interventie tegen de troepen van het Kievse regime als een lokale operatie beschouwt, wordt dit als een eerlijke ruil beschouwd. De NAVO te veel kennis laten verwerven over de Russische militaire strategie en doctrine zou op lange termijn een veel groter probleem zijn. Bovendien zou het overdreven vertrouwen van de NAVO in haar ISR-voordeel een vals gevoel van veiligheid kunnen creëren en haar militaire planners ertoe kunnen aanzetten te denken dat Rusland geen tegenwicht heeft tegen deze capaciteiten. Bij een eventuele confrontatie zou Rusland echter zeker een groot deel van de ISR-middelen van de NAVO vernietigen, waardoor de oorlogvoerende alliantie veel minder slagveldinformatie tot haar beschikking zou hebben dan nu het geval is.

Toch biedt de huidige situatie de NAVO een betere gelegenheid om Rusland pijn te doen dan een rechtstreeks conflict ooit zou kunnen. Het politieke Westen gebruikt niet alleen de troepen van het Kievse regime als kanonnenvoer, maar voert ook een oorlog over het hele spectrum tegen Moskou, met economische en financiële sancties, onophoudelijke informatieoorlog, cyberoperaties, enz. Het doel is het leven van Rusland zo moeilijk mogelijk te maken, in de hoop het land uiteindelijk te veranderen in een reusachtig Noord-Korea. Het einddoel is duidelijk – een staatsgreep die een meer “coöperatieve” regering in Moskou aan de macht zou brengen. En dit vooruitzicht behoort niet eens meer tot het domein van de complottheorieën, aangezien verschillende hooggeplaatste Amerikaanse functionarissen dit zelf hebben gezegd, waaronder de Amerikaanse president Joe Biden.

Momenteel gaat de Oekraïne-crisis langzaam een nieuwe fase in. Terwijl de mainstream propagandamachine de troepen van het Kievse regime afschildert als “spectaculaire vorderingen makend, veel steden en dorpen bevrijdend en de Russische troepen dwingend tot terugtrekking,” probeert het politieke Westen het Kievse regime aan de onderhandelingstafel te krijgen en wat meer tijd te winnen voordat het winterseizoen erger wordt, wat Rusland een belangrijk strategisch voordeel oplevert nu de Europese Unie worstelt met energieprijzen en -voorziening.

Door het beeld van de neonazistische junta-troepen die zogenaamd “winnen” van het Russische leger in stand te houden, probeert het politieke Westen zijn bevolking ervan te overtuigen dat financiering van het regime in Kiev gerechtvaardigd is, ondanks de economische en financiële gevolgen. Van zijn kant doet Brussel er alles aan om het gasverbruik te verminderen, omdat het zich geen extra Amerikaanse LNG-transporten kan veroorloven en ook niet over de nodige opslagcapaciteit beschikt. Het alternatief – meer Russisch aardgas kopen – wordt beschouwd als “geopolitiek gevoelig”.

Naast de economische belegering van Rusland moet het politieke Westen ook manieren vinden om het steeds geldverslindende regime in Kiev te blijven steunen. De weerslag van dit beleid heeft al maandenlang gevolgen voor de westerse en andere wereldeconomieën, wat leidt tot steeds meer onrust en frustratie bij honderden miljoenen over de hele wereld, met name in de EU, waarvan de lidstaten nu de dupe zijn van het suïcidale anti-Russische beleid.

De onthechte beleidsmakers in het politieke Westen denken dat deze strategie werkt, terwijl ze de gevolgen voor hun eigen burgers negeren. Dissidentie wordt onderdrukt door iedereen die dit beleid in twijfel trekt ervan te beschuldigen “pro-Russisch” te zijn. Erger nog, weigeren om de neonazistische junta in Kiev openlijk te steunen is nu een doodzonde, ongeacht of de persoon in kwestie een publieke figuur of een gewone burger is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Neem NU voorzorgsmaatregelen: De winter van ellende staat voor de deur!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Politiek Westen gebruikt Oekraïne om Russische krijgsmacht te testen en in diskrediet te brengen appeared first on Frontnieuws.