Poetin’s Astana persconferentie – Hij is geen Biden

Als u de tijd neemt om de persconferentie van Vladimir Poetin eergisteren (vrijdag) in Astana te bekijken en vervolgens naar een recente clusterfark van Joe Biden kijkt, zult u begrijpen waarom de Russen zo kalm zijn in hun omgang met Oekraïne. Poetin is uitzonderlijk. Rustig, goed geïnformeerd, welbespraakt en niet bang voor moeilijke vragen. Hij […] The post Poetin’s Astana persconferentie – Hij is geen Biden appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Poetin’s Astana persconferentie – Hij is geen Biden

Als u de tijd neemt om de persconferentie van Vladimir Poetin eergisteren (vrijdag) in Astana te bekijken en vervolgens naar een recente clusterfark van Joe Biden kijkt, zult u begrijpen waarom de Russen zo kalm zijn in hun omgang met Oekraïne. Poetin is uitzonderlijk. Rustig, goed geïnformeerd, welbespraakt en niet bang voor moeilijke vragen. Hij kreeg hier geen softballs en kreeg zelfs een aantal moeilijke vragen. Tot zover de mythe dat Rusland een totalitaire staat is die geen dissidenten duldt en eist dat iedereen de partijlijn volgt. Die typering beschrijft beter de Verenigde Staten onder de demente Joe Biden, schrijft Larry Johnson.

Hier zijn de hoogtepunten met de relevante tijdsaanduiding:

9:15 Poetin wordt gevraagd naar het gedrag van Duitsland. Hij merkt indringend op dat Duitsland prioriteit heeft gegeven aan het dienen van de NAVO boven de belangen van zijn land en volk.

14:40 Poetin wordt gevraagd naar zijn deelname aan de G20 en zijn ontmoeting met Joe Biden. Poetin zegt dat het geen zin heeft. “Er is op dit moment geen platform voor welke vorm van onderhandelingen dan ook.” En wij hebben voortdurend contact met sommige leden van de G20, bijvoorbeeld Turkije.

18.00 Poetin wordt rechtstreeks gevraagd naar de recente arrestatie van een man in Moskou wegens het luisteren naar Oekraïense muziek. Poetin antwoordde dat de arrestatie verkeerd is en dat wij (Rusland) ons niet moeten gedragen als het Westen door te proberen een cultuur, in dit geval de Oekraïense cultuur, te annuleren. Hij merkte op dat Oekraïens nog steeds een erkende taal is op de Krim en dat ook zal blijven. Hij benadrukte dat neonazi’s en nazisymbolen die in Oekraïne te zien zijn, GEEN Oekraïense cultuur zijn en moeten worden uitgebannen.

20:10 Mobilisatie was een heet hangijzer. Komt er een nieuwe mobilisatiegolf? Komt er een “totale mobilisatie”? Poetin zei dat het ministerie van Defensie aanvankelijk een kleiner aantal dan de 300.000 had gepland. Poetin merkte op dat hij nu geen noodzaak ziet om dat aantal uit te breiden. Er zijn er 220.000 gemobiliseerd en het mobilisatiewerk zal over twee weken klaar zijn.

22:00 Poetin werd gevraagd naar de mannen die Rusland zijn ontvlucht naar andere landen en de oproepen in de Doema om hun bezittingen in beslag te nemen. Poetin zei dat dit niet op basis van emoties moet worden behandeld. Het moet veeleer volgens de wet worden behandeld. Met andere woorden, elk geval moet op individuele basis worden behandeld in plaats van een algemene actie.

24:00 Een andere verslaggever haalde een gemobiliseerde persoon aan die zogenaamd zonder training om het leven kwam. Poetin benadrukte dat de gemobiliseerden geacht worden 5 tot 10 dagen herhalingsopleiding te krijgen. Daarna krijgen ze een gespecialiseerde training van 5 tot 15 dagen. Daarna volgen zij een gezamenlijke gevechtstraining. Tot nu toe zijn al 33.000 mannen gemobiliseerd bij frontlijneenheden en 16.000 bij eenheden met gevechtsmissies. Poetin zei dat hij een herziening van het trainingsregime zal gelasten om ervoor te zorgen dat het correct wordt uitgevoerd.

29:15 Een verslaggever vroeg naar de vergeldingsaanvallen als reactie op het terroristische bomaanslag op de Krimbrug. Poetin zei dat er geen sprake is van massale vergelding. Rusland heeft 22 van de 29 doelen getroffen en werkt nu aan de resterende 7. Hij zei dat hij op dit moment geen noodzaak ziet voor “massale vergelding”.

30:00 Slotvraag – NAVO zegt dat een nederlaag van Oekraïne door Rusland de nederlaag van de NAVO zal zijn. Wat gebeurt er als de NAVO troepen naar Oekraïne stuurt? Poetin zei: “Het zou kunnen leiden tot een wereldwijde catastrofe en ik hoop dat degenen die hierover praten slim genoeg zullen zijn om dergelijke gevaarlijke stappen niet te ondernemen.”

Of u Poetin nu mag of veracht, geef de man wat hem toekomt. Hij sprak uit de losse pols. Geen aantekeningen in de hand. Hij ging geen enkele vraag uit de weg, werd niet boos en verloor zijn kalmte niet. Wat een contrast met een persontmoeting met Joe Biden. Ik denk dat westerse politici en deskundigen die Poetin afschilderen als een incompetente dictator een zeer gevaarlijke fout maken. Zij geloven deze man niet op zijn woord. Poetin werpt zich op als een man die zegt wat hij meent en meent wat hij zegt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Beer slaat terug – Rakettenregen op Kiev (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Poetin’s Astana persconferentie – Hij is geen Biden appeared first on Frontnieuws.