Pensioenen van eurocraten gaan door het dak

De pensioenrechten van EU-ambtenaren op hun oude dag bedragen nu 122,5 miljard euro. Dat is zes miljard euro meer dan eind 2020. Volgens de krant Bild, die zich beroept op berekeningen van de EU-Commissie, komt dit door de salarisverhogingen als gevolg van de inflatie in de EU-zone, bericht Freewestmedia.com. De EU-Commissie had eerder besloten de salarissen […] The post Pensioenen van eurocraten gaan door het dak appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Pensioenen van eurocraten gaan door het dak

De pensioenrechten van EU-ambtenaren op hun oude dag bedragen nu 122,5 miljard euro. Dat is zes miljard euro meer dan eind 2020. Volgens de krant Bild, die zich beroept op berekeningen van de EU-Commissie, komt dit door de salarisverhogingen als gevolg van de inflatie in de EU-zone, bericht Freewestmedia.com.

De EU-Commissie had eerder besloten de salarissen van EU-ambtenaren met terugwerkende kracht vanaf 1 juli van dit jaar met ongeveer zeven procent te verhogen. Commissiechef Ursula von der Leyen (CDU) ontvangt ongeveer 2.000 euro per maand meer. Een EU-parlementslid kan 623 euro meer tegemoet zien en een EU-commissaris een salarisverhoging van 1.460 euro.

Naast een pensioen dat ver boven het Europese gemiddelde ligt, ontvangen de ambtenaren van de EU-instellingen ook buitenlandtoelagen, kinderbijslag, een hoge kindertoeslag, facilitaire bijstand en een kostwinnerstoelage.

EU-werknemers zijn vrijgesteld van nationale inkomstenbelasting op grond van een overeenkomst, het zogeheten Protocol van Voorrechten en Immuniteiten van de Europese Unie, dat is toegevoegd aan de Verdragen tot oprichting van de Unie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

EU-ambtenaren krijgen grote salarisverhogingen – ondanks dat dit tegen het advies van de Commissie zelf ingaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Pensioenen van eurocraten gaan door het dak appeared first on Frontnieuws.