Overzicht Slag om Bakhmut op 25 december 2022 (Video’s)

De stad Bakhmut (ook bekend als Artyomovsk) blijft een van de bloedigste slagvelden aan het Oekraïense front. Het recente bezoek van de Oekraïense president Zelensky aan de Oekraïense stellingen in de door oorlog verscheurde stad was een belangrijke mediacampagne die een reactie was op de golf van berichten van Oekraïense media en internationale MSM over […] The post Overzicht Slag om Bakhmut op 25 december 2022 (Video’s) appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Overzicht Slag om Bakhmut op 25 december 2022 (Video’s)

De stad Bakhmut (ook bekend als Artyomovsk) blijft een van de bloedigste slagvelden aan het Oekraïense front. Het recente bezoek van de Oekraïense president Zelensky aan de Oekraïense stellingen in de door oorlog verscheurde stad was een belangrijke mediacampagne die een reactie was op de golf van berichten van Oekraïense media en internationale MSM over de zware verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne in het gebied. Nadat de foto’s van Zelensky die van gewonde soldaten in de krantenkoppen hadden vervangen, vergaten de mainstream media Bakhmut. De situatie in de stad verandert echter niet, bericht Southfront.org.

De nieuwe beelden uit het gebied bevestigen dat de Oekraïense eenheden zware verliezen blijven lijden. Oekraïense militairen richten zich tot de politieke en militaire functionarissen in Kiev en klagen over de benarde situatie van de Oekraïense troepen.

Klik voor groot

Oekraïners richtten zich tot de Zalensky en toonden de lichamen van dode soldaten. De video toont het overbrengen van de lijken van Oekraïense strijders van het front:

De strijd om Bakhmut is al maanden aan de gang. De stad wordt sinds mei 2022 door Russische artillerie beschoten, toen de Oekraïense strijdkrachten (AFU) gedwongen werd Popasnaya te verlaten en hun posities bij Bakhmut te versterken. Door de Oekraïense terugtrekking konden de Russische militairen oprukken en de controle krijgen over de snelweg Bakhmut-Lisichansk. De gevechten om de weg Konstantinovka-Bakhmut begonnen. Hierdoor bereikten Russische troepen de buitenwijken van Bakhmut. In augustus braken de gevechten om de stad uit.

Tot dusver zijn Russische Wagner-strijders opgerukt naar de oostelijke rand van de stad. Na de dweiloperatie in het industriegebied vernietigen de Russische PMC’s Oekraïense stellingen in de straten.

Gevechten in de Patrice Lumumba-straat en de Fedor Maksimenko-straat:

Straatgevechten:

Russische artillerie beschoot een groep Oekraïense soldaten in het gebied bij Bakhmut. Oekraïense militairen die de aanval overleefden ontsnapten van het slagveld, hun dode en gewonde kameraden achterlatend:

Russische T-80 tank vernietigt Oekraïens verdedigingsbolwerk aan de rand van Bakhmut:

Ten zuiden van Bakhmut hebben Wagner-strijders Kurdyumovka ingenomen en bestormen ze Kleshcheyevka. Ze hebben geen haast om de zwaar versterkte Oekraïense bolwerken in Bakhmut te bestormen en zetten hun opmars naar het westen voort, waarbij ze de stad langzaam omsingelen. Het hoofd van de Wagner Group heeft eerder verklaard dat de Russische troepen er niet op uit zijn om de zwaar versterkte stad Bakhmut te bestormen, maar om Oekraïense eenheden daar te vernietigen.

Schoten op de posities van de 17e Tankbrigade van de Oekraïense strijdkrachten, die enorme verliezen lijdt in het gebied van Bakhmut:

Oekraïense “handgemaakte” MLRS die zich verbergen in woonwijken is nog een reden waarom de nederzettingen in de Donbass bijna vernietigd zijn door de gevechten. De video is naar verluidt gemaakt in de omgeving van Bakhmut:

Er wordt gevochten aan de zuidelijke rand van Bakhmut in de stad Opytnoe. Volgens enkele recente berichten zijn Russische strijders Bakhmut al vanuit zuidelijke richting binnengedrongen en zijn er gevechten uitgebroken op straat. Het hoofd van de PMC van Wagner heeft de berichten echter niet bevestigd. De heer Prigozhin beweerde dat zijn strijders eerst hun posities in nieuw veroverde nederzettingen veiligstellen en pas over enkele dagen officieel hun controle verklaren. Op hun beurt proberen Oekraïense troepen een tegenaanval in het dorp uit te voeren, maar zonder noemenswaardig succes.

Buitenlandse huurlingen in de omgeving van Bakhmut:

Leden van het Oekraïense nazi-bataljon Aidar houden hun posities vast in woongebouwen aan de Shkolnaya-straat in Opytnoe en verzamelen gepantserde voertuigen in dit deel van het dorp. Tijdens het recente offensief van de aanvalsgroepen van Wagner hebben zij twee vestingswerken van de AFU onder controle gekregen:

Aan de noordelijke rand van Bakhmut bestormen Russische soldaten het dorp Podgorodnoe.

Het Oekraïense opperbevel blijft op zijn beurt extra troepen naar het gebied sturen in een poging het verwoeste Bakhmut te verdedigen. Oekraïense militairen versterken hun militaire posities in de straten. Ze plaatsen schietpunten in privéwoningen, graven loopgraven op kruispunten en bereiden zich voor op langdurige straatgevechten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Met vuur spelen in Oekraïne – De onderschatte risico’s van een catastrofale escalatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Overzicht Slag om Bakhmut op 25 december 2022 (Video’s) appeared first on Frontnieuws.