Orbán: Ze vertellen ons dat Russisch gas slecht is, maar niet hoe het te vervangen

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft kritiek geuit op degenen die het Russische gas willen afschaffen. Hij zei dat het gemakkelijk is om dergelijke oproepen te doen zonder een plan te hebben om die verloren gegane energie te vervangen door een betaalbaar, betrouwbaar alternatief, bericht Breitbart.com. Premier Orbán zei woensdag op zijn onlangs gecreëerde Twitter-account: […] The post Orbán: Ze vertellen ons dat Russisch gas slecht is, maar niet hoe het te vervangen appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Orbán: Ze vertellen ons dat Russisch gas slecht is, maar niet hoe het te vervangen

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft kritiek geuit op degenen die het Russische gas willen afschaffen. Hij zei dat het gemakkelijk is om dergelijke oproepen te doen zonder een plan te hebben om die verloren gegane energie te vervangen door een betaalbaar, betrouwbaar alternatief, bericht Breitbart.com.

Premier Orbán zei woensdag op zijn onlangs gecreëerde Twitter-account: “Ze zeggen dat Russisch gas slecht is. Ze zeggen dat we het niet meer moeten kopen. Maar niemand vertelt ons hoe we het Russische gas kunnen vervangen.”

“Niet over vijf jaar, maar morgen. We moeten onze economie draaiende houden, zo simpel is het,” voegde de Hongaarse leider eraan toe.

Hongarije is door belangrijke machten in de Europese Unie bekritiseerd omdat het Russisch gas blijft kopen. Onder hen bevindt zich ook het Duitse parlementslid Daniel Freund van de Groene Partij, die eind augustus kritiek had op de aankondiging van een Hongaarse overeenkomst met de Russische energiereus Gazprom.

“Orbáns politieke overleving hangt af van gastransporten van Poetin. Houd dat in gedachten de volgende keer dat de Hongaarse premier het gebouw van de EU-Raad betreedt,” schreef Freund.

Premier Orbán heeft zijn eigen kritiek gericht op de Europese Groene partijen. Vorige maand verklaarde hij dat de Europeanen de “fundamentalistische” Groenen, die kernenergie, steenkool en gas blokkeren, moesten bestrijden.

“We moeten de fundamentalistische Groenen en de bureaucraten die betrokken zijn bij geopolitieke spelletjes bestrijden,” zei hij en voegde eraan toe: “Ze moeten worden overreden, en dit argument is een echte strijd, zodat verschillende energiebronnen – kolen, kernenergie, gas – niet worden uitgesloten als mogelijkheden.”

Ook de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto verklaarde dat voorstellen om een bovengrens te stellen aan de gasprijs zouden kunnen leiden tot een stopzetting van de gastoevoer uit Rusland.

“Wij zijn niet bereid toe te staan dat iemand het Hongaarse volk laat betalen voor de oorlog. Het zal voor ons fysiek onmogelijk zijn om genoeg olie te kopen om ons land en onze economie te laten draaien,” zei Szijjarto.

Hongarije ontvangt ongeveer 80 procent van zijn aardgas uit Russische bronnen en fungeert ook als doorvoerland voor Russisch aardgas naar andere landen in de Europese Unie.

Premier Orbán hield eerder deze maand echter een toespraak waarin hij verklaarde dat Hongarije tegen het einde van dit jaar zijn buitensporige afhankelijkheid van Russisch gas zou beëindigen dankzij de geplande samenwerking met Roemenië en riep op tot meer inspanningen om meer aardgasroutes in de Balkan aan te leggen om energie uit Afrika te importeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hongarije eist herziening sanctieoorlog: “Europa bloedt dood”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

The post Orbán: Ze vertellen ons dat Russisch gas slecht is, maar niet hoe het te vervangen appeared first on Frontnieuws.