Opnieuw luchtaanval op Kiev: “De Russen stuurden verschillende golven Shahed” – Kritieke infrastructuur was het doelwit

Volgens Oekraïense functionarissen hebben Russische strijdkrachten in de vroege uren van vandaag (02/01/23) kritieke infrastructuur in Kiev en omgeving aangevallen, meestal met UAV’s. Het hameren op Kiev gaat voor de derde nacht op rij door, na het afvuren van precisieraketten en kamikaze-drones op oudejaarsavond en gisteren, schrijft WarNews24/7. De Russische luchtaanvallen hebben de energie-infrastructuur beschadigd, […] The post Opnieuw luchtaanval op Kiev: “De Russen stuurden verschillende golven Shahed” – Kritieke infrastructuur was het doelwit appeared first on Frontnieuws.

Deel dit artikel

Opnieuw luchtaanval op Kiev: “De Russen stuurden verschillende golven Shahed” – Kritieke infrastructuur was het doelwit

Volgens Oekraïense functionarissen hebben Russische strijdkrachten in de vroege uren van vandaag (02/01/23) kritieke infrastructuur in Kiev en omgeving aangevallen, meestal met UAV’s.

Het hameren op Kiev gaat voor de derde nacht op rij door, na het afvuren van precisieraketten en kamikaze-drones op oudejaarsavond en gisteren, schrijft WarNews24/7.

De Russische luchtaanvallen hebben de energie-infrastructuur beschadigd, waardoor stroom en verwarming zijn uitgevallen, maakte burgemeester Vitaly Klitschko van Kiev vandaag bekend.

Er is veel commotie in de regio en in de hoofdstad: nachtelijke aanvallen van drones,” zei de regionale gouverneur van Kiev, Oleksii Kuleba, via Telegram.

“De Russen stuurden verschillende golven Shahed,” vervolgde de gouverneur, verwijzend naar de in Iran gemaakte Shahed-136s.

“Kritieke infrastructuur was het doelwit. De luchtafweer is aan het werk,” voegde hij eraan toe.

“Blijf in de bunkers!” eiste van zijn kant Sherhiy Popko, het hoofd van het regionale militaire commando.

Vanaf 03:00 uur (lokale en Nederlandse tijd) had de luchtafweer 16 doelen in het luchtruim van Kiev vernietigd, aldus het militaire commando van de stad. Al meer dan drie uur loeiden de luchtverdedigingssirenes.

Eerder stortten brokstukken van een onderschepte UAV neer in een noordoostelijk district, waarbij een 19-jarige man gewond raakte, zei burgemeester Vitaly Klitschko van Kiev.

De gewonde man werd naar een ziekenhuis in het Deshnyansky district gebracht, verklaarde Klitschko via Telegram, en legde uit dat het puin op een straat viel en een gebouw beschadigde.

Kirilo Timosjenko, een adviseur van het Oekraïense presidentschap, verwees via hetzelfde platform ook naar schade aan een gebouw.

Deschneansky, op de linkeroever van de Dnjepr, is het dichtstbevolkte deel van de Oekraïense hoofdstad.

Het Oekraïense leger maakte ook bekend dat in het oosten van het land negen UAV’s zijn vernietigd in de regio’s Dnipropetrovsk en Zaporizhzhya.

Wat is je reactie?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow